Sunday, June 20, 2010

UPDATE

DENGGI = -VE

MALARIA = -VE

CAMPAK = -VE


p/s : doa2kan la kesihatan kami sekeluarga di sini ye.... AMINNNNNNN....

Saturday, June 19, 2010

BFF


semenjak 2 menjak ni, kalo BFF nk dtg, sure hangin 1 bdn xtentu pasal.....arrrggggghhh!!!! mula tensen sana sini, migrain la...arrghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!! kan best kalo dpt jerit sekuat kuat nye..... ARRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!! tambah plak ngan anak nk ngempeng sepanjang masa.... pastu tumbuh geraham 3 btg, taring 3 btg serentak...... that is why my muka pun jadi BERTANGKUP!!!! tp ada ke org nak paham hati dan perasaan yg aku hadapi skangni? terpulang la.....

p/s : baru pas bg adam minum air kelapa n jeram ngan air daun bunga raya.....

Monday, June 7, 2010

world cup 2010


bola bola bola....huhuhu xminat nye aku...xmasuk kepala otak langsung...korang tanya je la psl bola kat aku, satu apa pun aku xtau....

ni pun tgl bpe hr je lg kan...uwaaa...pasni pening la aku....papa nye dh demam bola...skangni jangkit kat anak nye la pulakkkkkkk!!! celik je mata, terus je cari bola....kalo papa nye ada, leh la dia main bola sama2...bila papanye xde, mama nye la yg jd mangsa...huhuhu...tidakkkk!!!!! selagi dia xtido, selagi tu la dia ajak main tendang2 bola.....tulunnnnnnnn!!!!!

Friday, June 4, 2010

jalan-jalan lagi...

hr selasa hr tu hr last cuti public...plan asal konon xmau jln2 lg dah sbb esoknye abg dh start keje...sian abg asyik ikut je mana bini nye nak g jln..hehe...tp tu la, kalo dah nama kaki jalan, mmg xleh duk diam saje kat umah....pg2 tu abg tanya sama ada nak g zoo (LOK KAWI WILDLIFE PARK) ke x? sbb sblmni aku pnh menyuarakan hasrat hati nk g zoo yg ada kat lok kawi tu.... bila abg dh tanya mcmtu, maka teruja la aku...hehehe..ngalahkan adam plak aku nie....

oleh kerana ms tu awal pg lg, so, kteorg sempat la layan movie jap....tgk smbgn 2012....tgk ckit2, kira pg tu nk abiskan terus la....bleh plak ms tgk aku terfeeling lbh....siap nangis2 plak...hahaha...abg siap gelak lg...hampeh je...hahaha

abis je movie, kami terus siap2 nk g merayap lg...hehehe...nk kata jauh sgt tu xde la...tp lbh kurang 20-30minit gak la...tmpt pun xsusah nk cari...sng je...cari je la kem tentera lok kawi....:)...sampai je kat situ, bleh plak kami terlupa nk bwk kamera...hp masing2 plak bateri tgl cukup2 je....sabo je la kan..tu la, ni sume plan last minit, tu yg sume xprepare....

smpi dlm kul 10pg gak la...dewasa rm10, kanak2 rm5, bwh 3thn free....ok gak la tempatnye, not bad....jln pun byk redup...so, xla kena panas sgt....tp yg xbestnye, adam tido la plak...adoyaiii...dr td xmau tido, smpi2 leh tido plak...nak xnak, abg kejutkan dia gak....xbgn gak...last2, abg dukung je dia terus...mau adam xterkejut...celik2 je mata, gajah dh ada dpn mata...hahaha...seb baik la dia xnangis......

pusing keliling dulu....hmpir kesemua gak la kami tgk binatangnye...cuma ada 2 tmpt je kot x g sbb naik tangga n n naik bkt tinggi ckit....xlarat la aku nk angkut buggy adam tu...huhuhu.....abis tgk sume, patah blk, g tgk pertunjukkan org utan, kakaktua, ular, hornbills, n 1 lg menatang apa ntah aku xtau.....ms tgk show ni, adam la yg plg suka sakan....tiap kali org tepuk tgn, dia pun ikut tgn smpi terangkat2 buntut dia...hahaha...happy sgt kot...kira xsia2 la kami bwk dia ke sini... lama gak show menatang nie, berbaloi la masuk rm20 tu....abis je show, kami blk, sempat gak la beli souvenir fridge magnet...tu je la yg kami suka kumpul bila g mana2 tmpt.... so, lets layan da picture.....

adam tido daaaaaa...

bgn2 je, teru nmpk gajah...siap ikut papa bg mkn kat gajah lg...huhu

beruang apa ek? lupa plak....hihi...xbyk gambo sbb ms ni bateri dh nak kong...

dah abisssss...kami pun nk blk.....bubyeeeee...

Thursday, June 3, 2010

layan lagi...

layan dulu gambo adam yek...ini budak, bgn2 je tido, ngan xgosok gg slalu terus je g meja mkn nk bfast sama ngan mama n papa.....slalu bfast dia cereal je la....

yg ni plak, bru bgn tido gak tp sesi kedua la...terus je minum vitagen...takat amik rs je, selebihnye mama la yg bedal...hahahaha







cuti-cuti...

sabah cuti panjang baru2 nie...start dr 28hb hingga la ke 1 jun...ni sbb wesak + hr keamatan... dgr2 citer, perayaan keamatan mmg disambut secara besar2an la...tp aku rs kat kwsn kampung2 yg ada sawah kot sbb kat bandar xde pun, just bk tarian2 tradisional je kat shoping complex....

cuti2 ni kteorg xkemana pun..just g 1 borneo je la sbb ada expo prosuk johor + expo sabah + jualan extreme parkson...memula tu teruja gak nk shopping sakan kat parkson...tp bila dh smpi, rs mcm nk muntah la plak...punye la rmi umat manusia....kepala pun jd pening...penyudahnye aku pusing2 je la ngan abg....org punye la rmi, dah tu cashier pun ada bpe ketul jel...kena beratur pjg2.... xsanggup la aku.....brg2nye pun xbest sgt, mcm stok lama jek aku tgk...huhuhu

pastu g expo johor plak, rupanye kteorg terawal 1 hr..tp ada la gak bebrpa gerai yg dh bukak...so sempat la beli kuih tart, rempeyek, serunding...terubat la rindu kat mknn johor...nak beli kicap jalen, tp berkesempatan...sold out.....

bwk adam pusing2 je...dia pantang tgk mickey mouse...mesti mulut dia akan bising...pastu satu lg dia suka tgk tigger n pooh....nnt dia akan wat "think think think"...hehehe....ntah apa2 je la adam nie...layan je la....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...