Tuesday, May 25, 2010

masak apa?

dah lama x jengah dapur kwn2...hehehe...korang masak apa hr ni? hari ni angin masak ada datang...hehehe....wat asam pedas ikan tenggiri...ni 1st time aku wat asam pedas guna ikan tenggiri...dpt idea ni pun ms tgk citer warung kita hr tu....biasa wat pki ikan pari, kembung, merah...tu je la.... tetiba tgk menu hr tu kat warung kita ada ikan tenggiri plak...aku ckp ngan abg, leh try wat ni...hehehe....org lain dh biasa wat kot, aku jek yg ketinggalan...hehe...

sbnrnye ni menu utk mlm nnt....skang aku jarang mkn tgh hr...mkn apa ada je la sbb takat mkn sorg je kan...mls nk masak2 sakan...mud masak aku mcm cuaca kat sini gak yg xmenentu...jap ujan selebat2nye..jap panas seterik2nye....huhuhu....so, masak utk mlm je terus....ni pun mlm nnt plan wat sayur cmpur n telur dadar je la....


fresh from my periuk....asam pedas ikan tenggiri...

cerita basi : chapter 2

xmau citer panjang2 sbb ms ni aku btul2 down....smpikan abang amik cuti nk kena jaga kami berdua :( ... aku pun xpasti kenapa aku down ms nie....terlampau byk sgt berfikir agaknye...ms ni bru la terfikir, jauhnye sabah ngan johor...uwaaaaaa!!!! seb baik abg ada bg semangat.....

ni ms kat SMC..pas masuk ubt bontot, kena neb plak...seksa woooo!!!!


ni dh kat hospital likas....adam bgn seawal kul 5pg sbb dia prasan nurse nk amik tekanan darah..apa lg, melalak la dia pg2 buta tu.....

ramai yg kata adam makin kurus...pd aku dia xkurus pun...berat still naik mcm biasa..tp mgkn sbb dia dh laju berjalan n makin meninggi, tu yg dia nmpk kurus ckit...cuma ms dia skt hr tu, mmg berat ada turun ckit dlm 300g...mmg dia xmkn ms tu...mgkn sbb xde slera..tekak xsdp agaknye, geraham n taring tumbuh serentak, mata ikan ( ulser) penuh dlm mulut....nyusu pun xlaju ms tu...mgkn xselesa....

tp skang, alhamdulillah...seleranye dah bertambah walaupun xbyk dia mkn, tp dia dh leh terima mcm2 menu....air masak pun dh pandai cari sndiri kalo nk minum...aku cuma perlu stdby dlm cwn dia je...

terima kasih pd kwn2 yg sentiasa mendoakan kami....terima kasih gak pd kwn2 abg yg sudi dtg melawat adam di rumah....

Monday, May 24, 2010

cerita basi : chapter 1


alhamdulillah...kami dah pun selamat berpindah ke rumah sewa yang baru...wat masa skangni, aku berpuas ati, sbbnye :
- dapur skang lebih besar dr umah dulu...hehehe...biasa la org pompuan kan...apa2 pun, mesti tgk dapur dulu....pastu, toilet....ok, mmg puas ati la...
- leh sidai baju kat luar...
- jiran2nye pun baik2 belaka....
- leh bukak sliding door seluas2nye bg angin kuar masuk....hehehe..
- kereta leh parking depan mata ;p...

puas nye ati bila baju 'garing'...hehehe

tp cuma 1 je masalahnye...kedudukan umah kami ni kat tgh2 kwsn banjir....perumahan ni xbanjir, cuma kalo berlaku ujan lebat, kami terkepung la...hahaha...apa lg, redah je la....

skangni abang dah ada aktiviti baru....tiap2 minggu abg pasti bercucuk tanam....ada saje pokok yg nk ditanamnye...setakat ni kami dah ada pokok pisang, ubi, cekur, kunyit, halia, lengkuas, limau kasturi, kari, betik, cili padi, bayam n salad.... sumenye berasaskan sayur n buah je...pokok bunga xtanam pun sbb aku xminat...tambah plak tgn aku ni 'panas', xmcm tgn abg, sejuk je...sng je pokok tumbuh...hehehe alasan mls nk tlg jg kan pokok2 abg tu ;p.....


sayur-sayuran yg abg tanam....yg lebihnye kat blkg umah...

adam??? tambah suka la dia sbb sebelah umah ada playground...tp jgn harap la aku nk bwk dia g sana...takat ni bru skali je aku bwk...xsanggup la...cuma tiap2 ptg adam duk tepi sliding sbb nk tgk budak2 main2 kat situ....

"hai!! meet my new fren..." - baru beli semlm, lum bg nama lg..ahaksss...

aku?? aku plak, aktiviti mengemas makin bertambah la....xpnh duk umah 2tingkat la katakan, tu yg kelam kabut ckit...tp skang dh ok ckit...dh leh bg2 masa atas n bwh :)....

ok, nnt smbg lg ye :)...


Friday, May 21, 2010

akhirnye....huaaaaaaa!!!!

at last...bernafas kembali...huhuhu...tepu siot otak ni bila tenet xde....umah bersawang giler...lama giler xupdate...mcm2 hal dah berlaku....

xpe la...nnt aku update pelan2 yek....mcm2 benda nak citer...

blog kwn2 pun dah byk ketinggalan....nk kena follow smula nie...uwaaaa...aku bc citer korang yg dah basi tu je la....

k la, nnt2 aku update yek...bubyeeeeee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...