Thursday, August 25, 2011

selamat hari raya...

khas buat keluarga tersayang di semenanjung, saudara mara, teman-teman, rakan-rakan blogger dan yang mengenali diri saya. di sini saya ingin menyusun 10 jari tanda memohon ampun dan maaf diatas kesilapan, kesalahan dan kekurangan yang ada pada diri saya...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


**doakan la saya supaya dipermudahkan dlm segala urusan di hari raya nnt...Aminnnn....

Monday, August 22, 2011

20 Ramadhan...

ni citer sabtu hr tu....hr tu berbuka kat luar lg mcm biasa...tmbh plak hr sabtu kan...plus ngan shopping raya skali la...asalnye nak cri bju utk abg je...last2, ngan aku2 skali beli bju peknen memandangkan abg kata pasni akan ada yg KETIGA...hua hua hua....sabo je la nana ye....

g 1B je...malas la nk g jauh2...xlarat sgt dh sbnrnye skangni...sampai2 je 1B kul 3.30pm, kami terus ke SR n booking mknn n seat terus....abg mls nak pikir lama2 sbb xmau jd mcm sblmni, dtg lewat, penyudahnye susah nk cri tmpt mkn wlupun weekdays....ms tu mkn kat piza hut, sbb terliur tgk piza zue mkn...hahahaha...igtkan nak order set tu tp air xleh upgrade pastu pizanye tu aku igtkan sosej rupanye dging kmbing...aiseymennnn cancel...last2 amik set biasa je.... tp tu la, mkn laju sgt sbb nk kejar maghrib, last2 aku skt perut plus masuk angin...igtkan nak shopping pastu, last2 blk umah terus...huhuhu....

so, sbtu mmg hr shopping utk kami berdua je la...utk adam mmg dh siap awal2 lg, sng!!... adam pun masa tu alhamdulillah, dh sihat n xde terbeyak2 lg..TAPIIIIIII nafsu mkn dia menjadi2 plak...seb baik la ms tu aku leh tergerak hati nak bwk bekal nasi goreng utk dia...ntah apa mimpi aku ms tu wat nasi goreng utk dia xtau la... tgh jln2 dlm parkson tu leh plak dia nak "nyam nyam, nyam nyam" sbb nmpk ada baby tu tgh mkn....huhuhu..aku dh pening ni, last2 abg suh je bg mkn, aku ngan adam duk dlm fitting room, kunci pastu suap dia mkn....hahahaha...xpnh aku buat mcmtu....byk plak tu dia mkn...

setel bg dia mkn, jln2 lg kat parkson...bleh plak dia nmpk mainan watak CARS....slalunye dia akan belek2, pastu kalo dh puas dia ltk blk...ntah angin apa hr tu, dia nak gak keta CARS tu...kecikkkkk je, lbh kurang saiz jari hantu aku nie.....abg suh ltk, dia xmau gak...haiiishhh adam ni dh stat wat hal smula... pakkal aku tgh memboyot, kalo x, mmg dh kena ngan aku gak kat ctu...bkn kami xmau belikan keta tu, tp bila tgk harga, makkk aiiii xberbaloi lgsg ngan saiz keta tu...rm37.90 tau....kalo amik menan lain leh dpt mcm2.. dia xmau gak, last2 dia ltk dia amik yg lain plak...keta sama size, tp ada bunyi...hahaha yg ni lg aku berangin... rm75.90...uwaaaaaaa!!!! gila apa ltk harga mcmtu....last2 amik gak yg mula2 tu....rs nak cubit2 je adam ms tu, seb baik la dia bru baik dr sakit, kalo x mmg dah kena la... :( ....

ms turn aku plak cri baju, dia g main kat fitting room (bkn parkson lg)... blum sempat aku pesan kat abg jgn bg dia masuk, dia dh terkunci sorg2 dlm bilik fitting tu...panik giler aku jap ms tu....sbb dia ni dh pandai main selak pintu, tu pun aku prasan ms aku bg dia mkn sblm tu....pujuk nye pujuk, seb baik la dia pandai bukak smula....berderau ok...huhuhuhu...setel sume, terus je g SR utk berbuka.....

pas abis berbuka, aku ajak abg g mcd jap sbb nak beli beger...bkn sbb mkn td xcukup, tp tiba2 je terasa nak mkn beger double cheese...hehehe...wat moreh ok...(^_^)....pastu terus solat maghrib....ha, ms ni adam wat hal lg....skang kalo kami nak solat, adam akan ikut abg sbb aku dh xlarat nak handle dia....biasanye dia akan tggu smpi abg abis solat....kebetulan ms tu aku abis dulu so tggu kat luar la, tetiba je nmpk adam keluar sorg dr surau amik selipar dia....pastu masuk blk...pelik gak aku, xsempat aku nk pgl dia....tgu jap lg 5 min, bru la abg ngan adam keluar...rupanye abg xabis solat lg ms tu dia dh keluar surau dulu....adoiiii adam....jgn la wat mcmni...surau 1B ni dh la kt parking keta, kang dibuatnye keta lalu...xpsl2 je....huhuhu nanges mama tau...abis solat, masuk keta, blk umah terus.....

budak bru baik dr cirit birit....

muka dh sembap ok....

xbuka lg, dia dah mkn dulu...


kongsi berdua ngan abg (^_^).....

Sunday, August 21, 2011

kenapa tak puas hati????

hmmm nampaknye ada yg xpuas hati dgn entry aku sblmni...patut la traffic aku naik sejak akhir2 ni....bagus la mcmtu....hihihi

wahai cik adik semua yg terasa, kejadian ini berlaku di LIKAS ye....mmg saya akui xsemua yg berperangai mcmtu, tp kerna setitik nila, habis susu sebelanga....so, kalo xmau nama kolej anda tercalar, sila la berkelakuan baik walaupun di khalayak org ramai...baru la org ramai respek dgn uniform yg anda pakai....saya dulu pun ahli st john, bila pki uniform tu di khalayak org ramai, bermakna kita membawa 1 tanggungjawab yg besar (ini apa yg saya belajar, bukan setakat uniform nurse saje, tp semua uniform ye)....bkn sesuka hati nak mencaci org....renung2kan la ye wahai adik2 semua..... same to person yg tgglkan msg di chat box saya, sila la jg perkataan anda...anda student juga kan? so, pandai2 la bawa diri semasa memakai uniform tu ye.....

saya dah malas nak layan semua ni...so moral of the story, kalo nak mencaci org, tgk sape dulu org tu ye... n sila bukak uniform tu supaya org xkan cam kamu tu dr kolej mana...... SEKIANNNNNNNNNNNN.....


**sbb lbh tua la, kita perlu tegur yg muda...kalo xtegur, golongan muda akan hancur ye, bkn nak kata saya ni bgus sgt ye dlm hal2 begini.... (^_^)....saya masih ada hati dan perasaan....

Saturday, August 20, 2011

adam getting better....

alhamdulillah....kesihatan adam semakin pulih....wlupun pada zahirnye org xkan percaya dia tgh sakit, tp hakikat nye dia mmg duk merana cirit birit selama seminggu dan muntah2.... ibu mana yg xrisau kan? nenek kat kg pun duk hmpir setiap hari asyik kol tanya perkembangan adam...

sepanjang seminggu ni, mcm2 doktor la kami g jumpa...last skali g jumpa paed kat SMC....masa tu kami dah tawakal kalo adam kena admit sbb ms tu adam 7x cirit birit n sume yg keluar tu just air semata2...korang bayang kan la, just air saje, pd hal dia lgsg xmkn n xminum pun....huhuhu...tp bila jumpa paed, paed kata "adam still ok because he still can play n jump here jump there..." huhuhu lbh kurang gak ngan doc yg lain...sume kata gitu... bkn la aku nak sgt adam kena masuk air, tp tu la, aku yg xsampai ati tgk dia....sampai melecet2 tang ctu...pastu mkn minum sume xmau...kalo minum pun, xsmpi stgh jam akan keluar smula....

cek perut, paed kata usus still berfungsi ngan baik cuma tekak ada merah ckit...tp yg aku xtahan, tiap kali doc @ paed cek perut dia pki steteskop(btul ke sebutannye???) adam mesti gelak2 sbb geli....hahahaha mana la doc kata dia masih ok...nnt adam suh cek telinga la, mata la...huhuhu, skt2 pun masih leh ajak main2 lg ngan doc...

tp tu la, nasihat doc n paed just bg saje apa yg dia nak minum n mkn....even minuman manis pun xpe sbb manis tu leh gantikan tenaga dlm bdn dia....mcm adam ni, masa skt selera dia cuma SOYA SEASONS saje.. so, berkotak2 la soya kat umah kami ni ye...cap lain adam xmau...sabo je la mama ngan papa...demi anak nye pasal...satu lg, air garam tu penting gak sbb paed kata kalo kurang garam dlm badan pun leh menyebabkan sawan....huhuhu seramnye aku dgr ms tu....blk je umah, aku paksa adam minum air tu... skangni dia dah lali ngan air garam tu...dia siap sebut 'juice' lg...hehehe dh sdp kat tekak dia la kot... kalo 100plus plak, kena bg buang gas dulu bru bg dia minum...tp tu la, adam xminat lgsg ngan rasa 100plus... 

sejak smlm, selera adam dah mula ada...mgkn sbb sblm2 ni sumenye dh keluar so dia kelaparan...siap mintak 'naci' bila dia nmpk rice cooker tu tgh menggelegak...huhuhu siannye anak mama...tp tu la, dia nak nasi kaler kuning ok...nak xnak, terpaksala aku ltk serbuk kunyit ckit n wat sup ayam utk dia...ala2 nasi ayam chicken rice shop la...hihihi...bru la dia ada selera...kalo takat nasi putih dia xpandang pun....smlm je dia mkn nasi 2 mangkuk...n masa berbuka, aku buat mi sayur...dia dh nak 'nyam nyam, nyam nyam'...abg kata tggu la waktu buka, dia dh geleng2 kepala tanda xsabar....last2 bg gak dia mkn dulu...korang tau? dia mkn 3 mangkuk mi sayur..kami yg dh abis berbuka pun dia masih mkn lg....aku ngan abg mmg terkejut la tgk dia mkn smlm, tp biarkan je la...tgh ada selera...korang pun kalo dh seminggu xdpt mkn, sure lapar gila2 kan?.... sejuk ati mama tgk adam mkn byk mcmtu...last skali aku tgk dia mkn byk ms dia amik ubt cacing....susu pun skang dah berbotol2 dia minum...air soya yg berkotak2 tu sape nk minum??? mama suka cap yeos je, season mama kureng ckit...hehehe...

dan utk hr ni ( setakat aku tulis nie) adam bru skali buang air dan bhn buangannye dh bkn air semata2 je la... pg td je dia dah layan semangkuk mi sayur...telan air liur je la aku tgk...hihihi...mudah2an adam cpt sembuh ye..pastu brula leh shopping raya ngan aman... (^_^)....

Tuesday, August 16, 2011

adam n mama...

smlm kami g klinik lg bwk adam...tp kali ni g klinik lain plak....xamik ubat pun just mintak pendapat doktor ttg adam nie...plan asal nak bwk erus ke hospital likas, tp bila tgk adam beyak smpi mcmtu skali, xjd abg nk g spital tkt kena tahan...aku pun ada sms ngan ila (doc hosp. likas) tanya pendapat dia gak...takat ni mata adam xmasuk kedalam lg, so xperlu masuk air...dia pun bkn jenis lepak je....masih boleh main cuma mode slow je skangni....

alang2 ke klinik, n klinik tu ada service ultrasound 3D, aku pun request nak cek gak sbb memandangkan smlm bb sgt la slow...kul 2ptg pun aku bru rs 2,3 kali dia gerak....huhuhu...pd hal hal 34weeks mmg xsesuai lg wat 3D...tp doc tu kata xpe, leh try.... alhamdulillah, jantung bb normal tp mmg dia xmau gerak...puas la doc tu duk tenyeh2 perut aku, bb still xmau gerak...statik gitu je la....


ni je la yg dpt amik smlm...sbb kandungan dh besar kan, so xmuat dh nak amik penuh...hehehe...tp alhamdulillah, degup jantung normal...tp mgkn smlm dia xmau gerak, dia tau kot abgnye xsihat, so, dia pun duk diam2 xmau susahkan mama....huhuhuhu

adam plak mlmtd masa lepas berbuka, bleh plak dia muntah kat ctu...huhuhu...terus terbantut kami nak smbg mkn lg....2x plak tu....nak xnak, blk awal la kami mlmtd....seb baik bos abg xckp apa...

pg nie, takat yg aku tulis ni dh 4x dia membuang...kali pertama tu je ada mengeras ckit, yg selebihnye cair smula....huhuhu....sabo je la...bkn adam je yg letih, mama pun letih gak nie....huhuhu.....


Monday, August 15, 2011

15 ramadhan...

adam tgh xsihat....cirit birit n muntah2...aku pun xpasti apa puncanye sbb dia ni bkn nye jenis pemakan pun... minum pun cuma air susu je...since jumaat hr tu aku prasan bhn buangan dia dh kaler lain...igtkan xde apa, tp melarat rupanye, smlm la plg teruk...skang bhn buangannye keluar air semata..... siannye mama tgk adam...mkn lgsg xlalu T_T... nyusu pun bila perut dh kosong abis..... doktor kata lum smpi tahap dehydrated lg, tp aku plak yg xsmpi ati tgk dia bila time membuang n muntah2.....

skangni adam xmau bersuara sgt...duk diam2 je...mgkn xde tenaga kot...pujuk mkn pun xmau gak....bb pun sejak sahur td xmau gerak2..puas aku kejut, tp xmau gerak gak (-_-)....aku yg xde mood skangni....


Saturday, August 13, 2011

13 Ramadhan...

wiken2 ni kalo abg keje, mmg duk terperap xtau nak watpe...pg td ada VIP dtg, so sume org terlibat skali la...cuaca plak hujan pg td, skangni mendung je...mmg syok la kalo layan mata skangni...tp mana bleh kan... adam pun dh cukup tido utk hr ni, kalo blum ada gak alasan...hehehehe...

ha!! pg td kul 5.30am sempat g pasar KK jap cri brg2 utk buka pose ramai2 hr nie....aku takat masak sempoi je la...instant aje...hehehe...ni pun bhn2 nak masak utk buka nnt dh disiapkan...kang pas asar, tgl nak lebur je bhn2 tu nnt....abg plak, pas majlis sume setel, nak g 'menebas' la plak...dh gian sgt katanye....huhuhu...dia mintak 9 lubang, aku bg 4 lubang je sbb 1 lubang anggaran 4 kali pukul kalo 4 lubang, maunye 16 kali pukul...kah kah kah...abg gelak besar...ada ke aku kira mcmtu...ye la, kang xsempat blk tolong aku masak... hehehe saje je nak tocer abg.....igtkan nak suh bwk adam skali, tp cuaca mendung je, tkt hujan la plak....so, adam duk diam2 ngan aku je la....

smlm aku lgsg xmasak apa pun sbb unit abg ada buat majlis berbuka bersama2 keluarga....so kami pergi la anak branak....mmg meriah la sbb sumenye berkumpul kan....yg plg suka, adam la...agenda nye sempoi je, buka-> mkn kuih-> solat maghrib->smbg buka-> terawih-> moreh.... tp aku smpi buka je ada kat ctu, pastu aku mintak abg anta kami berdua blk umah sbb kepanasan (buat dlm bengkel ok) pastu adam plak mmg bebas giler smpi hilang ntah bpe kali aku dh xtau nak ckp mcmne....

aku kan mmg jenis xbg adam kuar main ptg2 kan, so mlmtd mmg dia ada jakun ckit la bila dpt berkwn rmi2 mcm tu...aku ada sbb nape xbg dia kuar main..dia ni suka sgt berkwn dgn budak2 yg dh besar (yg dh skolah ok) nnt dia ikut je bebudak tu smpi atas bkt sana...pastu bila time blk, sume budak2 tu dh blk, tgl la dia sorg2 main kat ats bkt tu...huhuhu...kalo sng nak ajak pujuk blk xpe gak, nnt mcm sblmni, ntah dpn umah pegawai mana ntah, boleh plak dia guling2 atas jln xmau blk...uwaaaa, mama xlarat ok....papa plak slalu blk lewat... 2x adam wat mcmtu kat mama, sjak tu mama xbg adam kuar umah...hehehehe...nnt la, tggu perut mama dh kempis, bru mama bg adam main kat luar ye sayang (^_^).....

so, mlmtd mmg HARI BEBAS utk adam...kami nak larang pun xboleh....kami bg kepercayaan pd dia...tp mmg xleh percaya gak (pengajaran gak ni), bleh plak dia keluar dr pagar besar tu ikut budak2 besar,,,uwaaa seb baik la ms tu aku ajak abg blk...kalo x, mmg xtau pun dia keluar dr pagar tu...n seb baik la ada sorg pegawai ni kenal adam, dia la yg bgtau adam kat luar nun sana...nak kejar pun xsempat....naik je keta, papa bebel2 kat adam...papa ckp, main kt tmpt gelap, kang kena SOROK bru tau...huhuhu seram plak aku dgr... bila smpi umah nak change bju dia, bru aku prasan, siku dia berdarah, kaki comot, selipar dia pun basah rupanye...jubah yg dia pki tu toksah ckp la, penuh ngan kemuncup...hahaha aku paksa dia cabut sume kemuncup tu dulu bru leh minum susu...kekeke kejam x aku????? ntah dia jatuh tergolek mana pun aku xtau la...bilas2 bdn dia pastu bg mkn ckit ( sibuk main nye psl, lgsg xingt nak isi perut tu tau )....setel sume, wat susu, ajak masuk bilik, tutup lampu....sng giler dia tido mlmtd...penat sgt2 agaknye....tp aku plak yg susah nak tido, mcm2 hal terlintas dlm kepala nie...huhuhu

mula2 tu nak gak marah dia, tp bila dh stat wat muka mcmni, xjd plak nak marah....huhuhu adam, adam.... jgn la wat mama papa susah hati ye.....

special pose from adam...ni blk dr berbuka....


**esok lusa buka kat luar lg...yeah...sng hidup ku...kekekeke...

Wednesday, August 10, 2011

lengkong...

kalo org johor pgl lengkong...kalo tmpt lain pgl agar-agar...tp aku lbh suka sebut lengkong, rasa mcm tradisional je.... :)...

ni je la pencuci mulut yg mampu aku wat utk hr ni wlupun hr ni xbuka kat umah lagi...hr ni buka kat luar ikut abg..dengan muka xmalu, nak gak ikut sbb xmau buka sorg2 kat umah...xkisah ler, meja lain pun meja lain la, jnji dpt buka kat luar ngan abg gak....huhuhu..dgn keadaan skang mcmni, xlarat la....

yg ni versi adam punye...ntah la, dia mkn ke x...dia wat main ada la...biasa la adam, mmg payah nak terima mknn baru...tekak dia very sensitif...(-_-)....

ni la budak yg susah nak mkn, tp badan maintain makin naik...huhuhu

gelap mata...


kenapa la skangni slalu gelap mata....diri lama ckit, mula la rasa berpinar2...huhuhu xleh tahan la mcmni... penyudahnye masuk bilik, tidoooooo......... (-_-).....

**pg2 lg papa kol aku bgtau berita kematian...atok sdara ku, tok andak, telah pulang ke rahmatullah ptg semlm kerana accident motor....arwah sgt sihat wlupun umur dah 81 thn...smoga rohnya dicucuri rahmat....
Al-fatihah....

gambar ni diambil masa majlis persandingan aku kat BP...
tgh baca doa untuk pengantin...

Monday, August 8, 2011

botak again....




tadaaaaaaaaa!!!! kte botak lagi....aku ngan abg rimas tgk adam ni asyik garu2 je kepala...mgu sblm puasa hr tu, cuaca pns yg amat sgt...gatal2 kat kepala dia naik semula ms tu...dh la papa xde ms tu, bila blk plak sibuk memanjang mggu tu...huhuhu...penyudahnye kepala adam penuh ngan kopeng...bila baring, abis sume berguguran mcm org yg kronik berkelemumur....isshhh xkan la aku nk pki kan dia syampu anti ketombe plak kan?...

dari sehari ke sehari abg nak gunting rambut dia, tp asyik xsempat je....pg semalam gak akhirnye selamat kena botak lg...kami dh xbwk dia g kedai lg, beli siap2 mesin gunting rambut tu...beli dh sebulan lbh kot, tp smlm bru nak test...warranty pun expired...hehehe

hr tu auntie onie kata kepala kte makin besar kan? hehehe tu rambut je yg tumbuh berceracak...cuba tgk lg ni, besar x kepala kte???hehehe....tp mmg kompem la, pasni rmbut adam mesti ikut papanye...tumbuh berceracak...huhuhu...dah xmau turun rmbut dia tu....mama dh xleh nak wat punk utk adam lg....

**hr ni xmasak apa2 pun sbb buka kat luar..ada kontraktor blanje mkn unit abg n leh bwk famili skali... hr ni plak lepak semacam sbb kemas dapur + lidah plak ada mata ikan...adoii...xselesa lgsg ok... sahur just mkn serunding daging yg beli kat supermarket je....bila mkn, mesti teringat zaman studi dulu..mkn bwh tangga pastu xmau bukak lampu besar2 sbb takut xleh nak smbg tido pastu...hahaha....


Friday, August 5, 2011

PENAT T_T...

hr ni penat sbb layan semut2 kat kabinet...uwaaaaaaa, abis stok kopok n kepek aku....cendawan telinga keling pun abis kena mkn ngan semut...biskut tiger adam pun abis kena tebuk...yg slmt biskut cheese adam, tu pun hmpir2 kena tebuk....huhuhu

yg plg aku seriau skali, bila terpandang semut merayap kat stok susu adam....adeh, cpt2 aku cek..seb baik xbocor packingnye....kalo bocor, mau aku BERTUKAR jd apa2 super heroin xpela pastu fire sume semut2 nie....huhuhuhu...serunding pun seb baik slmt...

utk kesekian kalinye, kabinet aku menjadi kosong semula sbb sume stok tu dh slmt aku humban...huhuhuhu.....

***angin tetiba jd kuat...ampaian tumbang plak...huhuhu. try agkt, tp xlarat...suh adam tolong agkt baju, bila nmpk kucing, abis dia lari tempiaran...huhuhu...nak xnak, kol abg suh blk jap agkt ampai...uwaaaa

Thursday, August 4, 2011

4 Ramadhan...

alhamdulillah, hr ni dh masuk hr ke 4...syukur aku dpt tunaikan puasa...tp tu la, ngelat ckit ye...aku xmasak2 lgsg utk buka...sumenye beli je....takat wat air panas je ye...huhuhu...tp sahur, gigih ye aku bgn awal utk masak...huhuhu

ekceli, smlm 1st day buka puasa kat umah...2 hr sblmni kami xduduk kat umah...stay kat KK 2 mlm....saje je tukar angin...memandangkan abg dpt cuti selepas berhempas pulas menyiapkan repot...(tiap2 mlm blk kul 2,3 pg tau...huhuhu), so abg cdg ajak stay kat KK...kalo xpose, mmg dah sampai Kundasang ye....hehehe...pakkal je tgh pose...(^_^)...

dan smlm mmg rezeki kami murah...tetiba je dpt parcel dr kampung abg...rupanye PIL kirim buah rambutan n pulasan...korang percaya x? ngan semut2 rambutan tu skali ikut kena pos ke Sepangar ni...hahaha..igtkan kuih raya la mula2 tu, rupanye buah...seb baik xde buah durian...hehehe...utk buka smlm, aku just beli laksa penang je...biasala, time pose2 mcmni aku suka mkn benda masam2 ckit time berbuka...abg just cri kuih muih je, tp xde yg menarik perhatiannye, penyudahnye beli roti john je...pastu aku suh abg beli nasi ayam sbb nak bg adam mkn, penyudahnye encik tu bg mi kari free 1...hehehe...blk je ke rumah, jiran sebelah bg laksam plak....adehhhh sdpnye, masih teringat2 smpi skang...ngeeee...cik onie pun bg sira labu, tp abg la pulun sume sbb mmg peberet famili dia.... (^___^)...

hr ni nak buka apa plak?? ni pun bru pas setel bancuh jelly kristal yg instant tu...hehehe...ngelat lg kan??? buat yg sng2 je...tgl bancuh dgn air pastu gaul smpi larut, tuang dlm bekas....hehehe...siappp....nnt la, satu hr nnt nak ajak abg buka nasi berlauk plak...sbb mcm teringin nak mkn lauk singgang ler ( ada org pgl masak pindang @ bening )...cuaca pns, sedap mkn lauk mcmtu, tmbh lak masam2...hehehe

***duk teringat2 puding kastad mak ngan pajeri terung mak....menu wajib masa bln pose...huhuhu (-_-)...

Monday, August 1, 2011

sahur apa?

salam ramadhan wat teman2 sekalian...xkira la teman maya ke, teman blogger ke, teman rapat ke....smoga ramadhan kali ini membawa seribu erti pada kita semua...Aminnnn (^___^)...

yaaa...kalo puasa tu, xlari dr topik menu masakan kan? korang makan apa sahur tadi? kami suami isteri jenis kena makan berat....abg dr kecik mmg style nye mcmtu katanye...aku plak, ikut angin...kdg2 terasa nk mkn berat, kdg2 roti @ biskut pun dah memadai....tp dlm keadaan skangni, aku wajib la mkn mknn berat sbb risau kot la bb lapar...sbb dh besar kan, 8 bln....

sahur td aku just goreng ikan bilis campur bwg n lada je + telur dadar...tu je la menu kami yg boleh membangkitkan selera...kalo lauk berkuah2 ni takut xtermakan je...air plak 3 jenis...hahaha, sahur pun dh 3 jenis air, buka nnt xtau la bpe jenis kan...ngeeeeeee... sahur td just minum teh o limau halia, susu n air masak....pastu mcm biasa, last skali mkn kurma sbg penutup...hehehe...

korang sahur apa? share la ye...aku mati kutu gak xtau nk masak apa utk sahur...kalo utk buka aku xrisau sgt sbb plan mcm nk beli je la...haha tenaga sgt limited ye...

*** kat freezer ada daging payau n udang...agak2 korang masak apa ye yg ringkas n membangkit selera utk sahur??? ishhh poning pale den, skangni cuma nmpk dging masak kicap je la.....huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...