Sunday, July 22, 2012

Harga barang Semenanjung vs Borneo

Dh lama aku nk tnya tentang ni... Tentang harga barang2 yg dijual secara online la... Sedia maklum kita Sume tau kan harga brg yg diletakkan di kedai mmg xsama kan dgn alasan kos post tinggi...

Tp yg wat aku konfius kt cni ada la, Kalo beli secara online nape ada lg harga sbh srwk ye? Cth nya brg A, kt smenanjung harganye rm5, tp Kalo ke Borneo jd rm8... Ni harga Kalo beli kt kedai la... Yg aku pelik, sesetgh peniaga online, bila dpt tau kita dr Borneo, dia cas nye harga brg tu sbh srwk pastu tmbh lg dgn kos post sbh srwk... X ke pelik? Bkn ke harga brg tu xsama sebab dh termasuk kos pos?

Aku xmarah cuma aku konfius je la kan.. Kot la Kalo ada sape2 terfikir mcm aku ni atau pun aku yg salah fikir ke....tp ada gak peniaga online yg bg harga smenanjung je, ada gak bg harga sbh srwk tp kos pos free atau ada diskaun lg... (^__^)...

Ok, last skali, slmt berpuasa... Dh lama xshopping online ni... Heheh

Wednesday, July 18, 2012

Labuan-KK-Labuan-KK-Labuan-KK-Labuan

Mgu ni masih di kk lg... Balik Labuan takat basuh baju je...uhuhuhu... Dh la musim hujan skangni.. Bju pun kena catu gak..

Persediaan puasa masih xbuat lg..haisshh apa nk jd ni.. Asyik ikut Abg je..tp Kalo xikut, lg rugi...duk terperap je la kt rumah tu... Duk cni boleh gak 'menabung' kt 1B... ;p

Monday, July 9, 2012

Happy VS Sad

Sepanjang mgu lepas aku ikut Abg os ke kk.. Ada bengkel smpi Sabtu.. Suka giler la sbb dpt g kk kan.. Leh pusing2 1B smpi muntah...huhuhu

Tp perasaan happy tu cuma sekejap je... Bagaikan direntap sekelip mata... Ngam2 hari nisfu syaaban yg lepas, aku dpt kol dr long... Abg ipar aku accdnt motor n masa long bg tau tu kata nye masih lum sdr kan diri lg... Aku dh xkeruan... Keadaan kritikal plak tu....

Hospital Muar xdpt nk wat sbb xcukup alatan n skil so terpaksa hantar ke HKL.. Keadaan makin keruh bila mana pihak hospital Mintak 40k n stok brg yg diperlukan tiada dlm Malaysia...

Alhamdulillah, berkat nisfu syaaban n doa dr ahli keluarga, segala mslh dpt diatasi... Bg aku, ini adalah keajaiban dr Allah... Tiba2 stok brg tersebut ada di salah sebuah hospital n pihak HKL pula sudi memberi dana kepada akak.... Alhamdulillah, operation berjaya... Bila aku dpt tau Sume ni, terus je sujud syukur....

Skangni Abg ipar masih dlm icu... Semoga cpt sembuh n kuatkan smgt... Pd ella, aku faham perasaan ko sbb aku pun dh penah lalui prasan cemas ni walaupun xsehebat dugaan ko... Moga tabah mengharungi hari2 akan dtg...

*** esok ke kk lg till sunday..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...