Friday, March 27, 2009

sabun mior


korang penah dgr x pasal sabun nie? aku sblm ni pnh dgr, tp x pnh nye nk endah pasal sabun nie...tp ntah pasal sejak 2mgu lepas, tergerak plak ati nk bukak thread psl sabun nie...kaji punye kaji psl sabun nie, rmi gak yg bg +ve respon, tp xkurang gak ngan -ve respon....aku ni plak yg sememangnye tgh mencari2, tiba2 jek terasa mcm teruja nk menerai menatang nie...almaklum la, perangai yg suka menerai dr zaman study ni masih xilang2 lg...aku rasa ni ZUE nye pasal la...:D...jgn marah zue....

sabun ni mahal bebenor sebenarnye, tp diorg ada jual ckit2 utk wat trial...aku yg tamak haloba nie, terus jek order suku...bknnye apa, tgh bulan megasale kan, rmi yg wat sale sabun nie...nak beli sebuku, masih x yakin...

hasilnye, alhamdulillah, aku dah pki hmpir seminggu, dah nmpk la perubahannye....mintak2 la bertambah2 baik perubahannye nnt :D...bukannye apa, sejak bersalin ni, parut makin ketara la nmpk...skangni tgh giler nak menerai collagen plak...ibu2 yg BF leh amik collagen x? aku dah search, ada yg kata elok amik, dan ada gak kata xelok...ish2..poning la aku...sape2 yg ada experience leh bgtau x?

macam2 cerita...

wah...lamanye aku xupdate blog...bukan xde cerita, mcm2 benda nk diceritakan, cuma masa dan mood je xde....

memula tu, sbb abg dah start belayar...huh!! mmg ilang segala mood aku...layan perasaan je la 1, 2 hari...pastu, adam plak meragam, mgkn dia prasan papanye xde kot...merengek2 jek dia...pastu, bapa mertua ku plak xsihat...so, hati ada susah hati + risau gak la....mana xnye, aku nk g tgk, xberdaya nk g sengsorang ngan adam...kalo aku tgglkan adam plak, dia ni dah makin payah nk nyusu botol...nak xnak, aku hanya bertanya kan kabo ngan akak ipar je la nak tau kabo selanjutnye...

skangni, alhamdulillah, bapa mertua ku dah selamat operate, adam pun dah slamat kena cucuk, n abg pun dah selamat smpi jeti KK semula...

adam je la, ada demam ckit...skang dah 3bln, makin byk ragamnye...skangni mcm dah nk blaja ngereng2kan bdn, buntut dia je ada berat ckit...pastu skang dah susah nak tido...kalo nak tido pun, dia mesti nak meragam dulu puas2, pasu baru la terlelap....kalo dulu tersengih je bila diagah, tp skang dah pandai ketawa plak...comel suara dia bila ketawa (^_^)...berat pun dah 6.2kg...

nnt ada perkembangan baru, aku kabo lg kat sini ye...tp sblm tu, korang doa2kan la semoga bapa mertua ku cepat sembuh ye...Aminnn....

Tuesday, March 17, 2009

Sempurna....feeling la pulak...huhuhu

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan slalu memujamu
Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan
hidupku tanpa cintamu
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..
Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Tgh layan lagu ni...selama ni aku xprasan pun lirik lagu ni...tp masa konsert AF baru2 ni, tetiba jek aku tgkp feeling ngan lagu ni...tambah2 plak abg tgh jauh...uwaaaaahhhh!!!!!

Thursday, March 12, 2009

nak tgk x?


aku dah lama nak upload gambar nie...tp asyik lupa plak...ni telinga kiri adam..masa hari pertama aku xprasan plak telinga dia mcmni, ye la, mcmne nk prasan, aku masih terbaring lg kat katil tu..nk dukung adam pun xlarat lg...ni pun kak long aku yg prasan telinga adam bentuk mcmni....unik kan ?

Tuesday, March 10, 2009

:-(...

lama xupdate blog...rabu lepas, abg blk..tolak mlm dr lumut, so smpi BP dlm kul 5 pg khamis tu....pastu, esokny plak, terus blk ke umah mertua...skangni, ayah mertua ku xsihat...sbb tu la, bila abg ada cuti jek, terus ajak blk ke pt jawa plak sbb nk uruskan keje2 kebun yg dah lama abah tinggalkan...abg gilir2 ngan abg ngah keje kan kebun2 tu sambil gilir2 bwk abah g berubat...

smlm kami dah blk ke BP semula, adik bradik abg yg lain pun dh blk gak...sume nye rs berat je nk blk...tp mengenangkan tuntutan keje, terpaksa gagahkan diri msg2 blk ke rumah masing2...sampai bp smlm dh nak tgh hr...igtkan nk jln2 lg ngan abg sblm abg blk kapal, tp hujan lebat pulak smlm :(...kul 6.15 papa plak anto abg ke bus stand BP..pasni, abg xblk sebulan setgh sbb kena belayar ke sabah plak :-(...aku mcm biasa la, tiap kali abg nk blayar, mula la sayu je hati nie...tmbh2 plak, skang dh ada adam...tmbh sayu la lg...mana kan tidak, bila abg blk nnt, adam dah 4bln ms tu....mesti dh byk yg abg tetinggal dengan perkembangan adam...

pg ni plak, dpt kol dr mak mertua...so, makin bz ckitla pasni...kalo blog lmbt update, i'm sorry ye.....k, bubye....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...