Friday, December 31, 2010

NEW YEAR 2011

selamat tahun baru semua.... mlm tahun baru korang watpe? aku duk melepak kat hotel grand borneo... sbb apa? sbb abg ada dinner sempena nak sambut new year...aku xikut la sbb wat mlm kan...pastu nak countdown lg... kalo xde anak kecik bleh la, ni ada anak kecik, duk diam2 je la...huhuhu...naseb badan....

nape duk hotel? nak kata jauh tu xla, tp ye la, sbb dh pasti dinner ni akan abis lewat pg, aku seram la plak nk duk umah berdua ngan adam...tmbh plak new year, org mesti rmi xde kat umah kat tmn aku ni....long weekend plak tu... tu yg amik keputusan duk kat hotel je sbb dinner abg pun kat hotel nie gak....

ha!! lupa nak bgtau, sejak kes pecah rumah kat tmn ni dulu, penduduk kat sini dah sepakat nk kumpul duit utk upah pasukan sukarelawan utk jg tmn ni...mula2 tu mmg ok la....tp apa kan daya sukarelawan tu x rela you...huhu.. penat2 je kami byr, tp diorg suka2 hati je xnak jg....ada ke patut mcmtu kan..bknnye ckit upah, dlm 4 org gak....dh nak wat mcmne, dah diorg xmau jg, redha je la...so sbb tu la hati aku mula xsng bila mlm hari menjelma kembali.....

ni baru je kul 8.45pm, bila la nk kul 12 nie...huhuhu...adam plak dah tido kepenatan...tgl la aku layan sorg2....

akhir skali, SELAMAT THN BARU! smoga tahun depan lebih baik dr tahun 2010...Aminnn :)

Monday, December 27, 2010

famili day...

semalam ada famili day... wat kat UMS-ODEC (Outdoor Dev Centre)....dah setahun lebih duduk sini, bru ni la 1st time masuk UMS... besar gak, tp byk sgt tumbuhan hijau...gerun gak kalo drive sorg2 waktu mlm ni...hehehe....ada pantai rupanye kat UMS nie....jakun siot...tp not bad la tmptnye....pd aku ok je kalo nak wat aktiviti mcm famili day...cuaca smlm teramatla cerah n panas....huhuhu...balik je umah, aku plak yg mcm nak demam...xbyk gambar aku amik, layan mana yg ada je la...alhamdulillah, kami semua enjoy wlupun aku takat involve 1 game je...tu pun setelah di'command' oleh CO...hahaha....aku kan kaki bangku...keh keh keh...layan je la ye....
famili day ALD 2


 budak baru baik demam...alhamdulillah, demam dah ok, cuma batuk je blum ok lg :)

 cik abg *wink wink*


 layan belon je...benda plg aku xsuka skali...huhu



 
antara hadiah yg ditawarkan

CO nyanyi...hehe

dpt cabutan bertuah wlupun no 12...rezki...hehe

anyam ketupat...menang woooo no 1...kekeke

Thursday, December 23, 2010

2nd & 4th :)...

alhamdulillah....hr ni adalah ulangtahun perkahwinan kami yg ke 4... smoga kekal bahagia di dunia dan akhirat.. Aminnnn.... :)

smlm plak besday adam yg ke 2thn....alhamdulillah, demam nye semakin baik.... smoga anak mama jadi anak yg soleh n berjaya dlm hidup dunia dan akhirat...mama sentiasa doakan yg terbaik utk adam ye.. Aminnnn :)...

Monday, December 20, 2010

standby...

hari ni mode standby lg utk adam....demam dia dah ok...cuma suara xmau kuar lg....

setau aku la, seteruk2 demam aku, sebengkak2 tonsil aku, xpnh lg aku hilang suara, plg2 tidak pun, suara aku jd besar....tp adam kali ni kaw2 nye skt tekak (tp bukan tonsil doc kata)...hilang terus suara dia..bila bukak mulut, cuma angin je yg kuar...huhuhu...sedihnye mama tgk...hati mama mana yg xsedih kan kalo tgk anaknye skt mcmtu.... apa yg dia mintak cuma tunjuk pki jari je...adooiii...shedihnye bila tgk...

TAPIIII, geram+marah bila time mkn ubt... SEKSAAAA sungguh...sgt menguji kesabaran ku ini... nak xnak, kdg2 'KENA' gak ngan aku bila dia xmau mkn ubt....pastu mula la aku emo sorg2....abistu, kalo xwat mcmtu, dia xmau mkn ubt....nak xnak, terpaksa la tegas wlupun dlm hati ni, ALLAH  je yg memahami....

sape2 ada petua x mcmne nk kurangkan kahak anak nie...nk suh dia berludah, dia xpandai...nak jolok, aku takut ada efek lain plak nnt....sbb mslh skangni, kahaknye kumpul kat tekak je nie....dia bru skali je muntah, tu pun smlm... :((

Saturday, December 18, 2010

adam gering :((

malam td g emergency bwk adam.... tp sblm g tu aku dah siap2 packing brg sbb nak stdby kot2 kena tahan mcm dulu lg ke.... adam xsihat skangni...mula2 tu kan cuma selsema biasa je...selsemanye xla teruk mana pun... ckit2 je....tp ms papanye duty xblk umah hr tu, adam dah start dedor (bdn jap panas, jap ok)...n mlmtu mmg dia xtido sgt...eosknye dia ok, tp bila masuk ptg je, terus KO..rupanye dia demam btul2 :(...

pg smlm dh bwk ke PPAT (Pusat Perubatan Angkatan Tentera), tp doktor xde plak, so just amik ubat ngan nurse je la....pastu terus lepak kat umah kwn (onie) smpi tgh hr...pas solat jumaat bru la abg amik kteorg bwk blk... smpi umah, xsangka la plak adam makin xelok...rs xsdp ati, aku ajak abg g emergency je la, sbb takut virus mcm dulu dtg smula...huhuhu...xsanggup nak igt blk yg dulu nye tu...

smpi je ER, org rmi, tp seb baik xtggu lama...mgkn sbb kes budak bwh 2thn kot....cek suhu rupanye dah 39.8.. ms kat umah xsmpi 38 pun :(...teru je kena masuk ubt montot...huhuhu benda plg xsanggup aku nk tgk :((... pastu doktor cek, alhamdulillah xkena jangkitan virus tu lg, tp kalo dh ada tanda2 nye, kena dtg cpt2 la... just dpt ubt demam, antibiotik n ubt titis kat hidung.....n mlm td adam dpt tido ngan lena setelah 'berperang' ngan mamanye ms nk mkn ubt...huhuhu...

smoga anak mama cepat sembuh....nnt dh sembuh, papa upah g 1Borneo ye... :)...

**ida, sori ek xsempat nak join GA tu...huhuhu hati tgh xsng la bila anak skt nie...

Wednesday, December 15, 2010

apa apa aje

hmmm...lama xupdate...xtau nak update apa...hr ni mls nak masak sbb abg pun xblk hr ni sbb duty...cam biasala, mlmni sure susah nk tido lg la....huhuhu....

igt mggu ni nak try wat chilled cheesecake...gelatin HALAL pun sudah ada di genggaman...hahaha.. cari kat sini mmg xjumpa...yg ada pun aku jumpa yg repacking...tp hati ni mcm was2, so xbeli... kebetulan ms blk smenanjung hr tu, sempat g MYDIN jap...skali jumpa gelatin HALAGEL..tu yg rembat terus...hati dh berbunga2 nak wat cheesecake...skali ahad hr tu g kedai kek nak beli bhn2 lain, tutup la plak...xtau la plak kedai tu tutup hr ahad...huhhu...postpon lg la nmpknye.....
en google yg tolong carikan gambo nie :)..

hmmm...apa lg nak bgtau ye??? adam? dia ok je...akal makin panjang...panjat sana sini..bongkar sana sini...mulut dah leh tahan wlupun xpaham sepatah pun...cuma kdg2 ada gak la dia cuba ikut apa yg kita ckp, xpun tgk kartun, dia ulang blk kata2 kartun tu...hehehe...kiut je mulut dia...tp skangni dia tgh selsema...kena ni ms blk smenanjung hr tu la...huhu..seb baik xteruk sgt...

 xtahan tgk dia cangkung...ms ni kteorg suh dia amik gambo sorg2...suh berdiri, tp xmau, nak cangkung gak...hahaha...penyudahnye, xnmpkla rusa kat blkg dia tu...hehe..bila dh snap, sibuk plak nk tgk gambo dia camna...pastu nak amik lg plak tu...

ni masa g A'Famosa hr tu...1st time bwk dia mandi kolam...mula2 melalak xhengat dunia, pastu bila dh syok, xmau naik...smpi kecut jarinye....

 ni ms kat surau Terminal 2...subuh kat sana je sbb kul 4.30am dh tolak dr umah...flight ms tu kul 6:55am...ms zue sms hr tu pun aku dah slmt mendarat kat senai...hehehe

ni plak nak blk KK...biasa naik belon AA kaler merah je..kali ni kaler biru, tu yg abg suh amik gambo...hahaha..

aku??? sejak dah xduduk tingkat atas lg, bdn ada naik ckit la...hahaha...alasan kan... ye la, aku geram gak ngan tuan umah aku nie...mentang2 la kitorg xde koling2 tanya psl kipas tu, dia pun senyap je....smpi skangni dia masih xganti lg kipas kat master bedroom tu...bknnye kami xnk gani sndiri, tp dia gak ckp kipas dia tu ada warranty lg..huh!! kalo kitorg psg sndiri pun, mesti dia xbg tolak sewa...nk tggu smpi bln depan, kalo kami dpt pindah dlm, bubye la kat tuan umah....

kdg2 aku pelik la, sbg tuan rumah (ditujukan pd semua tuan rumah yg ada rumah sewa ye), kalo dpt penyewa yg baik (ehem2 mcm kami ni (^_^)..sbb tiap2 bln kami byr puntual ye n kami jg umah sebaik2nye...hehe) patutnye pandai2 la diorg amik hati kan...bkn la aku mengharap yg best2...kurang2 tanya la ada apa2 mslh x ngan rumah dia ni... kalo ada bgtau dia cpt2 ke... mcm umah yg pnh kami sewa sblmni, tuan rumahnye terlebih baik plak...mmg suka sgt ngan tuan rumah mcmtu, tp tu la, kami xde jodoh yg pjg ngan rumah tu (atas beberapa mslh yg lain) terpaksala kami cri umah lain... masa kat manjung dulu tu pun, tuan rumahnye pun ok gak...kalo umah ada mslh, dia akan dtg tgk @ just bgtau kat dia bpe kos baikpulih, pastu tolak sewa je.....

ok la...byk plak aku membebel....kalo rajin lg, aku update lg ye....tata titi tutu....

Saturday, December 11, 2010

pre-celebrate..

hehehe...celebrate apa? ni kan dh bulan 12, bln ni gak la besday adam n anniversary kami... *wink wink*...

ms kat kg hr tu, just potong kek je...ye la, sambut awal ckit sbb leh kongsi2 ngan famili plak (wat kak kedai mkn nasi bariani power, sedap wooo!!! zue, ko kena test yg ni plak, hehe..)...last year kongsi2 ngan member2 abg...wat mkn2 ckit kat umah ms tu...

 kongsi kek je =)

1,2,3 tiuppppp!!!!!...

n mlmtd, disbbkan stok dlm icebox sudah tiada, so abg ajak mkn luar je la...mkn kat ne lg, kat GAYANG ler (last mkn kat sini bln lepas, tu pun sbb bwk kwn lama ms skolah dulu2, TIM :) )... hahaha melantak seafood xhengat dunia, pd hal org tu bru je jumpa doktor sbb allergik...kekekeke....

shake yam...nyum nyum...air kena order 1 je...sbb nnt dpt chinese tea free...kang byk2 air, berombak plak perut nnt...hehe

menu mlmtd...huhu mau pecah isi perut ku ini....hohoho

 tgk la org tu, bersungguh2 ok...hehehe

 anak teruna ku ni gak xmau mkn...duk main shake yam tu je la....huhuhu

 adam yang dh ngantuk....mama lapo lg ni...huhuhu

Friday, December 10, 2010

dah balik :)

alhamdulillah....dah selamat sampai ke KK kul 8.30pm semalam...tp smlm menunggu beg punye la lama...duk melanguk kat situ je la...huhuhu...pastu solat jamak siap2....baru la bertolak blk ke rumah di telipok...kami naik ZL je... sng ckit...

sampai rumah nak dekat kul 10 gak la....alhamdulillah rumah kami masih berada dlm keadaan baik...xde tanda2 yg pelik...hehehe....tp kali ni wlupun tggl kan umah cuma 6 hari, tp habuk, masyaAllah....byk nye... sblmni ms blk raya 2 mggu, xplak berhabuk....mgkn sbb kali ni musim hujan n angin kuat kot....

dan pg ni, aku telah berjaya mengemas rumah hampir 75%...huhuhu pnt sungguh....ni pun ada ckit2 lg brg yg belum unpack...wat keje slow2 ckit la....pnt xhilang lg nie....

ok la, to be continued ye...bubyeee :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...