Friday, May 29, 2009

interview + adam kena cucuk...

sesi temuduga dah pun lepas...wah...lega giler lepas kena intebiu...hilang sume beban kat kepala...ye la, sblm intebiu tu, mcm2 benda la aku hafal...tp sumenye xkenasoal pun....nsb baik la ms tu rilex je sblm kena intebiu, xmau tensen2 sgt..tgk keliling sumenye beriya2 tgh discuss psl isu semasa la, kabinet la, perlembagaan la....aku jek wat de....mls nk pikir apa2...baik aku rilex....

bila masuk je bilik intebiu tu, rs tenang jek mgkn sbb si penemuduga 2 org tu sempat wat lawak, tu yg aku bertmbh rilex....soalan yg ditanya pun just soalan ringan2...xpyh pecah kepala sgt...mgkn sbb dh ptg, diorg pun tgh tggu teatime, tu yg soalan pun soalan ringan jek....

tp tu la, nk kata leh dpt, wallahualam...berdoa n tawakal je la sbb ms aku dtg tu pun dh hr ke3 sesi intebiu tu...pastu esoknye pun masih ada lg sesi intebiu...so maknanye mmg rmi la calon....kalo dpt, mmg rezki adam...kalo xdpt, mcm biasa, cuba lg...hehehe....

keesokannye plak, bwk adam g appoinment utk yg 5bln...kali ni adam gudboy plak...dia lgsg xnangis sepjg tggu giliran...dia tgk je baby2 lain pada hal dia nk kena cucuk tu..biasanye dia mesti nangis sbb bosan lama menunggu....bila tiba jek turn dia kena cek, aku plak yg gabra..pasal apa? nk tau? benda yg plg aku takut skali...aku kena wat pap smear....huhuhu dgr je nurse tu sebut, lutut dah ketar...huhuhu...nak xnak, aku wat gak...memula tu igt kan sky mcm induce dulu, tp rupa2nye xskt pun...hehehe...rs ngilu2 jek....bila dah wat, rs lega sgt2....sbb pasni dah xyah nk pk lg, nxt year bru wat lg....

smbg citer adam plak, ms nak kena cucuk tu dia leh sengih2 plak...skali bila jarum masuk jek, mula la meraung..huhuhuhu...kelakar plak ms tu....tp nsb baik jap jek dia meraung....smpi jek umah, mak bg dia mkn ubt, pastu tetido....bgn jek dr tdo, dia dh mula pns bdn + merengek la + kaki xleh gerak sebelah.....wah, mmg kacau dibuatnye....dia nk berkepit jek dgn aku, xmau lepas...pns menjd2....pki kool fever smpi abis stok....smbg ltk towel bsh lg.....kesian mmg kesian tp kelakar pun ada gak bila tgk diatkt nk agkt kaki...bygkn la, aku sentuh ckit pun dia dh merengek2....

smlm xleh thn, long dtg urut kan adam....punye la syok dia kena urut....pas je urut terus dh leh agkt2 kaki, nendang2....pns bdn pun ada kurang....tp mgkn sbb pns sgt, adam smpi terberak2...berak apa pun aku xtau sbb pelik2 yg kuar...huhuhu....

hr ni, alhamdulillah adam dh sembuh...sbbtu aku dh lh online...hehe....kalo x, terperap jek la aku nyer blog ni....dh lama xltk gambo...nnt2 la ye....lum smpt lg la....nnt aku upload ok?...

adiosssss......

Sunday, May 24, 2009

Home Sweet Home...

akhirnye, dpt gak aku online kembali seperti biasa...rindunye nak berblogging ni...dah ler byk ketinggalan....lama giler x 'ziarah umah' kwn2 lain....xleh jadi nie, nak kena upgrade gak umah sewa tu...hehehehe...jgn marah ye bang...keh keh keh...

mcm2 citer sbnrnye nak citer sepanjang blk manjung hr tu, tp tu la, mcm dah basi plak kalo aku citer...so, xpyh la aku bukak citer lama, baik aku citer yg terkini je la kan?

kebetulan aku blk BP 22hb Mei hari tu.... 22hb MEI 2009...hmmm, mcm2 kejadian...hr yg yg mmg akan aku ingat smpi bila2...

hari tersebut sbnrnye, birthday abang yg ke 28...Selamat hari lahir ye bang...semoga panjang umur, murah rezki, dikurniakan kesihatan yg baik, dipermudahkan segala urusan, semoga kekal perkahwinan kita hingga ke akhir hayat....Aminn....

22.5.09 gak adam genap 5 bulan....anak mama skang dah pandai meniarap...dah leh tiarap n baring sndiri...dah leh tido style superman dalam buai, dah kurang cebik2...hehehe

22.5.09...hari yg akan aku ingat....mak jatuh kat dapur masa basuh lantai....aduhhhh!!! patutla aku xsedap hati dr pg masa tu.....masa dapat berita tu, hilang sume selera aku nak mkn...nsb baik brg aku dah siap2 kemas...mmg kalo leh, aku nak suh abg blk ms tu gak, tp apa kan daya, dek kerana tuntutan kerja kena selesaikan dulu sblm hantar kami berdua pulang ke kampung, abg cume dpt cuti separuh hr jek....tp aku bersyukur sgt2 sbb mak xpengsan masa jatuh walaupun kepala dah berlumuran dgn darah...masa tu mak keseorangan kat rumah, papa plak g hospital mcm biasa wat fisioterapi....alhamdulillah, sume nye selamat...mak pun dah selamat dijahit kat kepalanye sebanyak 8 jahitan yg mana lukanye berbentuk 'Y'......mmg cemas kalo dgr citer yg sbnrnye, tp aku ttp bersyulur sbb sume nye dah slmt...

22.5.09...bila dpt tau berita ttg mak, jojo n famili bergegas blk ke BP...tgh sume sibuk2 risaukan mak, anak 'dara'nye yg sorang tu ntah mcmne kepalanye leh tersepit antara tiang botol kat umah nie...aduhhhh....xleh keluar plak kepalanye....xdpt aku nak byg kan kepala si aina tersepit mas tu/....hehehehe...mcm2 cara papa cuba nk kuarkan smpi dah terpikir nak panggil bomba pecahkan tiang botol tu...tp akhirnye dpt gak lepas bila papa dpt idea tegak kan satu badannye...hehehe...mcm2 hal la budak kecik tu...mmg xleh duk diam.....ni sume gara2 pemalas nak ikut jln jauh tutup paip...nak sgt ikut shortcut, ni la padahnye...kuikuikui...

gambar2 xde la kali nie...bz ckit...ni pun curi2 blogging jap sambil cari info utk nak wat preparation nak intebiu selasa nie....mintak2 la dpt jwb soalan diorg nie....Aminnn...korang doa2kan la ye....nnt ada ms aku update lg k, adiiosssssssss............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...