Friday, April 17, 2009

award again



award ni, zue yg bg lg...ni yg nak renovate lg umah aku nie...hehehe..tp xsempat plak...xpe, aku angkut dulu la..

rules :
1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan anda melalui 'backlink' blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

***nak bagi kat sape lg, xtau la..sume dah ada..so, pada mana2 silent reader yg setia melawat blog nie, sila2 la ambil ye...luv u all (^_^)...

Wednesday, April 15, 2009

akhirnya...

bang! bang!...hehe

abg min sefamili...siap bwk bantal bucuk tu...kekekeke

me n famili...terlentok si adam..gajah ttp xtinggal...

abg ngah sdg mencuba2 belajar bwk kapal..hehe

lepak jap kat bilik rehat...

abg ngah dgn abah yg semakin pulih...alhamdulillah..

dpt amik gambo dr dlm jek...ujan ler...

adam xmau pandang depan la...

muka baru bgn tido

adam ttp nak pandang belakang gak...

wah, akhirnya dpt gak aku ngan adam keluar dari 'kepompong'...hehehe...nape aku ckp mcmtu? ye la, semenjak bersalin, barula sabtu baru ni aku dpt berjalan 'jauh' ckit dr kediaman skangni... ngan adm n papa nye skali...bkn jln2 ke mana pun, just g melawat bapa mertua kat rumah abg ipar di shah alam...kalo x kerana tujuan melawat, ntah bila la aku dpt jln lg...hehehe....

sbnrnye, ni 1st time adam jalan jauh...sblm ni, plg jauh pun bwk dia, bwk blk kampung belah abg jek..tu pun takan 40 minit jek dr BP..huhuhu... mula2 tu, saspen gak nak jln jauh ngan adam nie...ye la, bwk budak kecil kan, takut mcm2 ragamnye nnt....alhamdulillah, adam xbyk meragam... cuma dia dah xmau tido dalam carseat lg mcm sblm nie...dia nak tido kat pangkuan sambil 'gantung'...huhuhu lenguh siot...tp apa leh wat, dgn cara tu je la, adam dpt tido dgn lena nye sambil dibuai oleh gegaran kereta....

sampai je rumah abg ipar, adam start merengek2....ye la, dah lama xjumpa dgn sepupu2 nye tu, melalak la dia jap + plak ngan ngantuk n penat lg....

kat sana pun, xla ke mana sgt sbb tujuan utama nak melawat abah...alhamdulillah, abah semakin sihat..cuma berpantang je la skangnie....hari kedua kat sana, abg ajak g mydin kat subang jaya tu sbb nak beli stok utk pelayaran nnt...apa lg, aku pun tumpang sekaki la...hehehe...sepanjang jln2 kat situ, adam rilex jek...sikit pun xbising...tp bila time nak blk jek, dia dah start meragam...lapo la, ngantuk la...last2 tetido gak....kteorg blk shah alam dulu...mak suh blk mkn dulu...pas zohor baru keluar blk g kapal abg kat pulau indah...nak anto brg2 yg abg beli kat mydin tu..ye la, xkan nak bwk blk nak bus, xcukup tgn le nnt..

sepanjang perjalanan nak ke pulau indah tu, hujan lebat...mula2 tu mmg frust la sbb mesti xdpt turun kereta nnt...tp ms dah nak sampai tu, hujan pun berhenti....yg si adam ni plak, mentang2 la tgh sejuk2 ni, syok plak dia duk kat pangkuan aku...ishhh, frust ni sbb xdpt turun dr kereta gak, org lain sume dah berlegar2 kat jeti....last2, adam terjaga gak, aku pun apa lg, dgn xmengharap dia smbg tido, aku terus jek ajak adam kuar...hehehe...angin kuat..ye la, tepi laut kan...pastu abg ajak sume jln2 dlm kapal...mak ngan abah, xmau g..abah, xkuat nak naik sume tangga2 tu, mak plak nak temankan abah....

kecut gak perut ni nak naik tangga kapal tu...last skali naik kapal ms kecik2 dulu kalo xsilap...tu pun papa yg dukung...hehehe...kali ni naik lg, dah tu kena dukung adam plak...masuk je ke dlm perut kapal tu, ujan mula la turun ngan lebat...so, penjelajahn kteorg pun terhad je dlm kpl...nk jln2 kat atas ngan bhgn luar xdpt....

lepas je abis pusing dlm kapal, tiba plak masa nak blk...yg ni lg la aku kecut perut..dah la tangga nye curam giler...pastu ngan ujan lg....tawakal je la...tp alhamdulillah, sume nye slamat....xbyk gambo yg aku dpt amik...adam ngantuk lg ms nie...susah nk bergambo...

**hmmm, pasni mgkn dpt blk manjung plak kot....hehehehe tp xtau lg bila...

Thursday, April 9, 2009

gajah...

adam's new rattles..

gaya model menggayakan rattle nye...hehehe

hari ni adam dapat mainan baru...aku beli kat internet je...shopping di hujung jari jek...klik je la mana yg kenan..hehehe...aku beli kat satu website ni...

dah byk gak aku survey rattle kat website lain, harga nye mhl ckit...kat website yg ni ok gak la harga nye..pastu kebetulan ada gambo gajah plak tu...papa adam ni suka kumpul mainan @ baju @ apa je yg ada gambo gajah utk adam...tu yg mama nye pun terikut sama beli brg2 gambo gajah...jgn dah beso nnt adam jd beso dah ler...huhuhu....

tujuan aku beli rattle ni sbnrnye nak elakkan adam dr isap jari dia tu...tp, dia ttp isap gak jarinye...aduhhh geramnye mama..pnt mama gaduh ngan skynet pg td tau..last2 adam isap jari gak..huhuhu...tp xpe la, anak mama blaja pelan2 k..mudah-mudahan lama2 nnt adam pandai nak main rattle nie....hehehe

Wednesday, April 8, 2009

award from zue..




baru angkut dr rumah zue nie...skali 3 zue bg...hehehe...ntah sesuai ke x utk blog aku nie...tu yg tup tup tukar background..hehehe... thanks a lot zue... (^_^)

Tuesday, April 7, 2009

terkenang dolu2...xdolu sgt la...

nyonyot jari dua2 belah tgn tu...
konon2 dah pandai meniarap la tu....
asyik cebik je anak mama nie...
tahan nangis tu...

Hari ni kte layan gambo adam je la ye..hehehe…

Adam skang makin cerdik…nakal pun ada gak…mak aku slalu ckp kat adam, “kalo adam nakal2, masuk dlm perut mama balik”…terkedu gak aku dibuatnye…adam nak masuk dlm perut???huhuhu…dgn saiznye yg dah besar ni, xmgkn…hahahaha…apa la aku merepek ni…mana la adam leh masuk dlm perut smula…

Tp bila dipikir2kan smula pengalaman yg lepas, mmg best masa mengandung nie…mcm2 pengalaman baru akan dpt rasa, dari start mabuk2 la, loya la…pastu start dpt rasa bb gerak…very sweet moment yg nie…cepat letih n mengantuk la…n lastly saat nak bersalin….

Masa hr pertama kena masuk wad, hr2 aku berdoa smoga dpt bersalin normal…tp Allah tu Maha Kuasa…aku xde rezki nak merasa beranak normal…

Dah xdpt nak merasa normal, so merasala  sume sakit perit tu…kena induce 3x…masuk n duduk dlm labour room dari kul 11pg smpi la 7.30 ptg…masa kat sin,i mcm2 aku dpt pengalaman…berkali2 kena wat ctg….smpi abis kertasnye sbb doctor xpuas ati dgn result….lastly kena wat internal ctg…skt woooo yg nie…pastu dpt plak rasa cara buang air kecik yg pki btg pjg tu, ntah apa namanye..lupala…sakit, tp lega …hehe…yg tu 2x…masuk air berbotol2, masuk gas lg….

Tp skt yg plg xleh aku lupa, CONTRACTION….rmi yg kata sktnye mcm senggugut…tp bila dah lalui nye sndiri, aku rs mcm 18X ganda skt nye dr senggugut…mcm nk putus segala urat kat perut nie…tp xleh nak citer lebih2, kang ada gak yg takut nak beranak…huhuhu…tp last2 kena c-sect gak…

Masa dah masuk OT tu, mmg dah lemah longlai la…lgsg xde tenaga dah…ada baik gak kena operate, kalo kena normal, aku rs mmg xlarat dah…tenaga mmg dah xde ms tu…tenaga byk abis ms tang contraction tu...mmg tawakal je la ms tu..apa doktor2, nurse2, attendan nak buat, aku dah xkisah ms tu….

Pas kena bius, dah tambah lalok ms tu…pada hal bius sepruh badan je..mata jap celik, jap pejam…sejuk nye dlm tu jgn ckpla…sedar2 je aku terdgr sayup2 suara bb nangis pastu dgr benda mcm sedut air…siap sempat pikir lg ms tu, bb aku dh kuar ke? Xrasa apa2 pun?huhuhu….tup tup je ada nurse bwk bb kat sblh aku n tunjuk jap,dia suh cium ckit, pastu ckp2 jap…pastu blah ntah bwk ke mana ntah bb tu…bila sume siap, masuk wad smula…

Pejam celik pejam celik, dah 3bln setgh dah adam…cepat je rasanye…tp mmg betul org kata, bila tgk je muka bb, hilang suma rs skt2 tu…n betul gak org kata, sakit beranak ni sakit yg xpernah serik…hehehehe..

**ntah apa2 je aku merepek ni...tetiba je terkenang kisah lama....huhuhu

Monday, April 6, 2009

keberantakan...

keberantakan...

ni la serpihan dinding bilik aku yg dah dipecahkan...huhuhu

bilik aku yg baru...dulu ni bilik long...

wah...rumah tgh keberantakan...ngan berdebu lg...ngan bersepahnye...aduhhh...tensennye aku...ni yg wat slalu jd cpt marah sbb tgh xselesa ni....bila la keje2 ni nak abis....cepat la weii....


Sunday, April 5, 2009

Aku Cinta Pada Mu...

jom kita berjiwang lg...ahakssss...
Andainya engkau ku miliki
Terdahulu sebelumnya
Andai ku curah rasa hati
Mungkin kini ku tenang di samping mu

Belum puas ku menikmati
Kesan kasih sayang kau terpaksa pergi
Ingin ku terus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri

Bila cinta berbunga
Jadi airmata di jariku

Betapa ku cinta pada mu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah ku di hati mu
Walau di mana berada
Ingat ku dalam doa mu

Hiasilah hati
Dengan cinta suci
Selamanya

Gemerlapkan jiwa
Semikanlah cinta
Semoga kau dan aku
Akhirnya bersama
Akukan menunggu
Walaupun seribu tahun lagi

Thursday, April 2, 2009

tag again...

5 things in my beg
- hp
-purse
-tisu
-lipstick
-key

5 things in my wallet
- duit ler...
-mcm2 kad...kad kredit jek xde..hehehe
-tali jam yg lebih tu..(jam rantai)
-syiling..hehe
-kad klinik

5 favourite things in my bedroom
-katil...
-mini aquarium
-tmpt sidai towel
-rak buku
-bakul (tmpt letak brg2 yg kecik2)

5 things i wish to do
- isteri solehah
-ibu mithali
-anak solehah
-teringin nak deco umah sendiri...
-biz woman --> bila la nak tercapai yg nie...

5 things i'm doing now
- jwb tag
- tgk WHI (wan norazlin pki tudung ntah apa2 je la)...
- buai kan adam
- dgr org tgh menggerudi (tensennyeeee..)
-membebel xpuas ati gak ngan tudung wan...

5 people i would like to tag...
- kat sape2 la yg berminat yek...

zue datang...hehehe

lama dah xupdate...citer ada mcm2, tp skang ni mmg xberkesempatan la...adam akhir2 ni ada meragam ckit...mgkn sbb beralih bln...tp kali ni mmg lmbt ckit dia tunjukkan perubahan...dah masuk seminggu, bru dia nak tunjuk...kalo sblmni, ngam2 masuk 2bln, dia dah tunjuk mcm2 perubahan...berak2 la, nangis2 la, xmau tido la...kali ni, dia nangis2 n xtido mlm gak...tp pattern jek ada lin ckit...kalo dulu nangis mcm biasa2 jek, tp kali ni dah pandai mencebik2...huhu mana la dia blajo ek...aku ke suka cebik???huhuhuhu...pastu skang leher dia dah nak tegap...walaupun kengkadang tu ada lentok2 lg la... n satu lg, dia dah nak ngereng + pusing2...kalo letak tegak, nnt diam2 je dia dah pusing 45 darjah...huhuhu...adam, adam....

semlm nye citer plak, zu pg2 ada anto sms...dia kata mgkn nak dtg..hehehe hati ku dah berbunga2..ye la, lama beb xjumpa kwn yg sorg nie...last skali ms ko kawin kot...btul x? tu pun aku dtg ngan rosie kan...tp sian la kat zu ngan husband dia...diorg dtg, aku xdpt nk hidang apa2...takat air sirap sejuk jek...huhuhuhu...aku igtkan parents aku ada kat umah je ms tu, skali mana tau, pas org dtg ukur2 umah, parents aku terus jek kuar cari brg....(tp nsb baik gak ko dtg semlm zue, kalo ko dtg hr nie, haru biru rumah nie...diorg dah start wat keje nie...) yg aku ni plak, bila masuk dapur jek, adam dah bising2....duk dlm buai pun sama jek...bila aku duk sebelah dia, elok jek dia tido nyenyak, bila aku gerak beberapa langkah jek, mula la adam ni bising2....tu yg sempat wat sirap jek...hehehe....

bila zue, dah sampai...sebenarnye mcm2 citer nk sembang, tp tu la..disebabkan tuntutan keje husband mu, xdptla aku nak halang korang berdua....tp tu la...mmg xpuas chit chat ngan ko zue...ko byg kan la...last jmpa time ko kawin, sampai la ni dah bpe tahun? mesti la byk benda nak di'umpat' n di gossip...hehehe.... sampai kan nak gambo sakan ngan ko pun aku lupa...tambah plak si adam ni tgh meragam...dia ngantuk sebenarnye ms tu zue...tak puas tido tu...tu yg dia nangis jek...tmbh plak, dia ni dah mula kenal org, tu yg tmbh2 bad mud si adam nie...hehehe...

tp aku still happy gak, wlupun jap je, dpt gak kita jumpa kan? pastu dpt gak ko mkn nasi bariani md shah tu...xla anak ko ngences nnt...hehehe....utk pengetahuan korang sume, nasi bariani mohd shah ni dah byk kali kuar kat tv3...mmg best la, tp tu la, aku yg duk BP ni, dah slalu mkn, tu yg kdg2 muak gak...tp kalo skali skala pekena nasi ni, best gak... nnt kalo dtg lg, aku leh tunjuk lg 1 tmpt, ok gak rasa dia...situ ada kmbing, lembu n ayam... hehehe...

ok la...nnt kalo pjg umur, kte jmpa lg ye kengkawan... nak tgk gambo ku yg terbaru bersama zue, kat sini yek....hehehe..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...