Tuesday, April 7, 2009

terkenang dolu2...xdolu sgt la...

nyonyot jari dua2 belah tgn tu...
konon2 dah pandai meniarap la tu....
asyik cebik je anak mama nie...
tahan nangis tu...

Hari ni kte layan gambo adam je la ye..hehehe…

Adam skang makin cerdik…nakal pun ada gak…mak aku slalu ckp kat adam, “kalo adam nakal2, masuk dlm perut mama balik”…terkedu gak aku dibuatnye…adam nak masuk dlm perut???huhuhu…dgn saiznye yg dah besar ni, xmgkn…hahahaha…apa la aku merepek ni…mana la adam leh masuk dlm perut smula…

Tp bila dipikir2kan smula pengalaman yg lepas, mmg best masa mengandung nie…mcm2 pengalaman baru akan dpt rasa, dari start mabuk2 la, loya la…pastu start dpt rasa bb gerak…very sweet moment yg nie…cepat letih n mengantuk la…n lastly saat nak bersalin….

Masa hr pertama kena masuk wad, hr2 aku berdoa smoga dpt bersalin normal…tp Allah tu Maha Kuasa…aku xde rezki nak merasa beranak normal…

Dah xdpt nak merasa normal, so merasala  sume sakit perit tu…kena induce 3x…masuk n duduk dlm labour room dari kul 11pg smpi la 7.30 ptg…masa kat sin,i mcm2 aku dpt pengalaman…berkali2 kena wat ctg….smpi abis kertasnye sbb doctor xpuas ati dgn result….lastly kena wat internal ctg…skt woooo yg nie…pastu dpt plak rasa cara buang air kecik yg pki btg pjg tu, ntah apa namanye..lupala…sakit, tp lega …hehe…yg tu 2x…masuk air berbotol2, masuk gas lg….

Tp skt yg plg xleh aku lupa, CONTRACTION….rmi yg kata sktnye mcm senggugut…tp bila dah lalui nye sndiri, aku rs mcm 18X ganda skt nye dr senggugut…mcm nk putus segala urat kat perut nie…tp xleh nak citer lebih2, kang ada gak yg takut nak beranak…huhuhu…tp last2 kena c-sect gak…

Masa dah masuk OT tu, mmg dah lemah longlai la…lgsg xde tenaga dah…ada baik gak kena operate, kalo kena normal, aku rs mmg xlarat dah…tenaga mmg dah xde ms tu…tenaga byk abis ms tang contraction tu...mmg tawakal je la ms tu..apa doktor2, nurse2, attendan nak buat, aku dah xkisah ms tu….

Pas kena bius, dah tambah lalok ms tu…pada hal bius sepruh badan je..mata jap celik, jap pejam…sejuk nye dlm tu jgn ckpla…sedar2 je aku terdgr sayup2 suara bb nangis pastu dgr benda mcm sedut air…siap sempat pikir lg ms tu, bb aku dh kuar ke? Xrasa apa2 pun?huhuhu….tup tup je ada nurse bwk bb kat sblh aku n tunjuk jap,dia suh cium ckit, pastu ckp2 jap…pastu blah ntah bwk ke mana ntah bb tu…bila sume siap, masuk wad smula…

Pejam celik pejam celik, dah 3bln setgh dah adam…cepat je rasanye…tp mmg betul org kata, bila tgk je muka bb, hilang suma rs skt2 tu…n betul gak org kata, sakit beranak ni sakit yg xpernah serik…hehehehe..

**ntah apa2 je aku merepek ni...tetiba je terkenang kisah lama....huhuhu

5 comments:

Zuri@ni said...

Iskkk...Nana citer pasal beranak....takutnyaaaaa....

nanazack said...

tu yg xleh nak citer lebih2..kang xbranak plak ko...hehehe

Anonymous said...

Bila pikir ttang bab beranak ni aku serik aa...huhuhuuu...-isyah

Anonymous said...

kak,menakutkan la ko ni kak...mcm muka khairi la si adam nih...heheheee..ko masih kt bp ek?

nanazack said...

>>zeti..

uiksss...lama xdgr kabo ko...aku bru blk bp la...ko tau x, ms aku kat manjung, aku slalu mimpi ko la..nape ek? ko dah nak kawin ke?...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...