Wednesday, May 22, 2013

Bedak sejuk

Sejak akhir2 ni suka sgt pki bedak sejuk.. Ms duduk kg hr tu la, jerawat dgn riang ria naik kat dagu ni...huhuhu.. Xtau sbb apa tp yg pasti aku tgh stress... Jgn slh faham ye, stress aku ni xde kaitan ngan sape2 pun cuma berkaitan dgn sendiri je ^o^...

Blk citer bedak sejuk semula... Bila dh naik byk mula la duk risau... Ubat2an Sume nya xde.. Nk keluar ke bandar mmg xde nya la ngan budak2 ni.. Nk ajak atok ngan nenek g bandar semata2 nk cri ubat acne pun xde nya la.. Skali kemas2 bilik terjumpa la bedak sejuk.. Rs nya bedak sejuk ni aku guna kt khabir ms dia kena ekzema dulu..

Tanpa pikir pjg, terus aku pki... Dh pki bru teringat, bedak sejuk ada expired x? Huhuhuhu... Tp alhamdulillah, xde kesan negatif pun.. Jerawat kecut ada la...hehehe saya suka! Saya suka!

Blk Labuan aku smbg pki lg tp pki time Abg xde la.. Kang pki depan Abg, pengsan plak Abg nnt..Hahahaha... Tp la ni Azza elite pun ada jual bedak sejuk kan.. Mcm nk try beli je.. Hah! Mula la nk shopping je ni.. Baru2 ni tgk instagram nora danish pun pki bedak sejuk tp cap Myanmar punya Kalo xsilap... Kalo leh nk cri yg dh siap bancuh.. Sng sbb tepek je terus ke muka...hehehe

Monday, May 20, 2013

Emo, emosi, emosional..

3 tu sama ke maksudnya? Adik beradik je la kan...huhuhu... Lately ni, feeling xbrapa nak stabil.. Terlebih supplement agaknya...Hahahaha... Ye la, Sume benda nak cuba telan...

Bila dh mlm2 mcmni, anak2 dh tido, my other half OS, mula la rs lapo...huhu ni yg xsuka sbb dh siap2 pki stokin.. Mata terkebil2 xboleh tido... Mula la perut ni nk keroncong... Tu la, sape suh mkn awal sgt, kan dh lapo...huhuhu

Bila emosi xstabil ni, coklat adalah teman rapat kan... Haisshh dh kul 9 mlm leh mkn coklat x? Gigi dah gosok plak tu... Hmm mkn je la, nnt leh gosok lg...muahahaha... Layan kan je la perut ni ok.. Esok2 Kalo badan naik jgn nak nyesal ye Nana T____T...

So, penyudahnya baru lepas ngap 2 btg ( btul ke penjodoh bilangan ni) coklat Zip, n 2 paket coklat apollo checket ( yg ni nini bg kat budak2, tp diorg xlayan coklat ni si mak budak la perabiskan ye)...

Sekiannnnn....

Friday, May 17, 2013

Carbonara..

Hari ni mood masak xdtg lg...huhu. Sejak blk hr tu, belum g pasar lg... So paham2 je la stok dlm icebox tu mmg xbrapa nak ada... So dlm mgu ni mmg rotate sardin n telur je la, pastu bila bosan buat la sup bebola...

Hari ni tekak mcm dh boleh nk terima telur n sardin... Haisshh lembutnya nk tggu hjg mgu kan.. Korek punye korek kat dapur tu jumpa setin carbonara... Sosej n isi ketam pun ada lg ckit, so lebur je la kan...so menu utk hr ni mkn ni je la ek.. Adam konfem xmkn nya...huhuu. Adam mama bg mkn roti sapu nutella je la.. Pastu wat bentuk dinosaur ye...hehe

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru!

Selamat hari guru pd mak dan Papa, long, kak Nani, ati, Jojo dan nini.... Xlupa juga pada guru2 yg pernah mengajar saya sebelum ini, SK Bagan, SRK Temenggong Ibrahim, SRK Tengku Mariam, Temenggong Ibrahim Girl's School, lecturer UTMP, FSKSM UTM Skudai...

Ni hadiah untuk cikgu Adam... Jgn Adam bawak blk semula dah la ^o^...

Wednesday, May 15, 2013

@kampung....


siap ada cincin lagi...hehehe

sepanjang kat kg, ada 2,3 ketul submarine aku jumpa...serius! diorg ni mmg kreatif kan...jgn fikir ttg politik je la, kita fikir betapa kreatif nya org2 kampung ni berbanding di bandar...kalo kat bandar2, mmg xjumpa la replika mcmni...xtau la bandar korang, ada ke x ek? selain 2 ni, ada replika roket, jet, helikopter, windmill, wau, dan byk lg la...sume tu xsempat nak snap je...hehehe

adam kata dia spiderman...hmmm layan je la...makin bulat duduk kampung...hahahaha

yg si kecik ni duduk kampung makin byk akal dia dpt...tgk la, dah pandai main senggayut kat buai tu...huhuhu

ironman la sangat kan....ni papa diorg la yg rajin belikan benda2 mcmni....huhuhuhu

Tuesday, May 14, 2013

Victoria's Secret

ni penangan si Oni la ni...mula2 suh kirim belikan kan airport, penyudahnya aku yg terjebak....biasa nya kalo lalu kat tmpt perfume tu, buat x nampak je sbb takut ada yg berkenan kan...ha, la ni bila dah berhenti kat satu port, abis sume nya nk dibeli....kekekeke

memula hr tu beli kan utk oni je, kaler pink (kata nak feling Nora Danish kan...hehehe)...tp xtau apa namanya sbb mula2 oni kata ada 3 kaler je...sekali bila dh sampai kaunter, amik ko!!! punye la byk kaler...hahaha mula la sesi amik bau ok...tp amik yg penting2 je, xsanggup nak bau sume.....so, decide amik kan utk oni SHEER LOVE n utk aku, aku amik ENDLESS LOVE....2 botol je ok....jgn TAMAK ye nana...

sampai je kat kampung, hari2 la duk sembur endless love ni...bkn takat aku je, adam ngan khabir pun sama join nak pki...hahahaha...tgk mama nye sembur mcmtu skali kan, mana la anak xikut sama....serius! mula2 pakai mmg pening gak la bau ni...tambah plak bila time cuaca panas....kalo sembur dlm bilk beraircond, mmg sdp la baunya...mula2 tu siap dh terpikir, mcm bau RIDSECT yg kaler pepel tu je...hahahahaha....sbb xmau rasa nyesal, so sembur je la tiap kali nmpk botol ni...bila dh berkali2 sembur, mak plak tegur, "WANGINYAAAA".....hehehe kembang plak...tambah plak adam ngan khabir pun pakai tu yg satu rumah bau wangi.....ms abg blk nak amik kami pun abg tegur gak WANGINYAAAA..hehehe...bila sume dh kata gitu, dh xde rasa nyesal la...sampai la masa nk blk hr tu, mak tegur lagi, WANGI LA....so, aku pun decide bagi kat mak botol aku tu...xpe, nnt kan nak g KLIA lg, aku boleh beli lg (^___^)...

sampai je KLIA, siap drop bag, pusing2, legar2, abg ajak cek in terus....bila dh cek in, ni la masa yg ditunggu2...hehehe mula2 igt nak amik SHEER love, tp dh abis stock...nk amik ENDLESS LOVE lg, abg kata cuba bau lain plak sbb nnt kalo blk kg, bau sama ngan mak plak...hahahaha...bau punye bau, aku amik PURE SEDUCTION ngan SECRET CHARM....hmmm ok gak la....xleh nak bau sume, mmg rambang hidung la nnt...hohohohoho.....bila dh bayar, cpt2 g kat gate...malas nk legar2 lg nnt abis lg aku borong...huhuhuhu

ntah bila nya nk abis pakai 2 botol ni pun xtau la...sembur je la selagi termampu ye..bak kata oni, pasni dh xde bau bawang lg..hehehe....oh ye, kat KLIA sebotol RM50 je...kalo oni xbgtau, mmg aku xtau la...ini body mist @ fragrance mist je bkn nye edp or edt ye....

Sunday, May 12, 2013

Balik!!!!!

Baru nak balik Labuan...huhuhu

Wednesday, May 1, 2013

Skill lari!

Lama dah xbaking cake...last hr tu wat kek coklat ngan puding roti je la... Mood xdtg lg kan...huhuhu xtau la nape...mgkn sbb stress kot... Actually aku bkn stress apa pun cuma khabir skangni makin galak nk nyusu badan...makin aku plan nk ajar dia susu formla, makin galak dia mintak nenen... Tu yg wat aku stress agaknya...tambah plak abg selalu bz, kalo abg ada pun khabir xnak ngan papa nya, mesti nak ngan mama...grrrrr...kalo ikutkan, umur khabir skang ni dah nak masuk setahun 8 bln..adam dulu waktu ni dah pandai minum susu dlm cawan waktu siang..mlm je la bru ngempeng ngan mama...tp xplak pd khabir ni...haa! Makin buat aku stress adalah, sampai skang aku xjumpa lg susu yg sesuai utk khabir...asal minum susu formula je, mula la gatal2 naik 1 badan...huhuhuhu.. Mcmmana nk setelkan masalah ni ye...

Adam plak sejak cuti blk kampung 3 mggu hr tu, makin liat nak g skolah...baru ni pun kami g kk,adam cuti 4 hari pun dh nangis2, kat pinu kelas...adoiiii....dugaan nana...sabar la...tabahkan la hati...

Eh, nak citer pasal skill baking sbnrnya...hahaha melalut je kan....td bru je buat kek chiffon...nak test loyang baru sbnrnya...punya la dh lama beli loyang tu, hr ni bru nk pakai...skali buat, kek bantat la plak..hehehe..xtau apa silapnya, sbb loyang ke? ( ecececece nak salahkan loyang plak!)...salah sukatan ke, skill dh tumpul ke?huhuhu nmpk gaya kena asah blk la...nak snap gambar kek bantat pun xde mood...k la, kang kalo kek menjadi baru upload ye...(^___^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...