Monday, June 29, 2009

Rejab

alhamdulillah...hari ni dpt gak aku puasa sunat di bulan rejab...cuaca hr ni pns gak tp xla seperti hr2 biasa....pasni leh la puasa ganti skali...(^_^)....


Sunday, June 28, 2009

layan gamba je la ye...



tetiba je terselit mama ngan mak ucu dia...


sbnrnye mcm2 benda nak update, tp tu la, dah terlampau byk, dah xtau nak mulakan mana dulu...korang layan je la gambo adam nie yek...

citer terbaru tu xde la...tp adam ni je la, payah sgt nak mkn....baru nk jinak kenal bubur...mcm2 cara pujuk dia mkn, tp xmau gak....huhuhu camnola mama nak buek lg ni adam....

Friday, June 26, 2009

sibuk sibuk.....

kebelakangan ni ada sibuk ckit psl abg blk cuti jap...ni dah terbang semula ke KK...nanti baru aku update yek....blk kg abg sblm ni..tu yg xde ms nak blogging2 nie...huhuhu....

**zue siap msg2 lg sbb psl apa aku lama mendiamkan diri...hehehe..tq ek..igt gak ko kat aku nie...keh keh keh.....nnt aku update k.... cau cin cau....

Thursday, June 11, 2009

nyam nyam...

mmm...nyam nyam...sodapnye roti bakar papa tu...cepat la suap...aummmm....

pandang roti mcm nak telan semua jek si adam nie...banana split tu pun dia dah xheran...

papa n adam....

Tuesday, June 9, 2009

kenduri kawin...




hjg mgu bru ni, penuh ngan kenduri kawin kan....aku pun xketinggalan g mkn nasi minyak...kali ni g umah bapa saudara yg duk setaman ni je sbb anak pompuannye kawin...aku xrapat sgt ngan famili diorg nie...tp dah dijemput, dtg aje la kan..hehehe lg pun mkn free...

yg menariknye kat kenduri nie, tiap kali pakcik aku ni wat kenduru kawin, menu nye bkn takat nasi minyak je, mesti ada beberapa pilihan menu...kali ni selain nasi minyak, ada lontong, laksa johor, rojak petis n cendol....air plak ada 3,4 jenis kalo aku xsilap..ngan bubur ada 2,3 jenis...huhuhu puas mkn kalo dtg...tp aku takat mkn nasi minyak je..pastu jamah ckit lontong...nak mkn laksa johor, tp abg plak xminat..huhuhu...gambo xde, sbb sibuk pot pet ngan sdara ms2 nie..hehehe

pas kenduri tu, terus blk pt jawa plak...skali jem la pulak...so, smentara jem, sempat la posing2 amik gambo..abg pun sempat toleh lg mentang2 jln slow jek...hehehe

Thursday, June 4, 2009

alpha lipid



farah...laki aku minum susu ni la..tp gambo ni aku curik kat web je nie...ko try la search psl susu ni...byk kegunaannye....harga mmg mahal ckit tp kalo serasi, mmg berbaloi-baloi (^_^)... 

Wednesday, June 3, 2009

new baby....

dlm masa 2 hr ni, keje aku g melawat baby baru jek...smlm aku follow long g umah Yah (cousin aku) sbb nak urut...bb dia dah sebulan sbnrnye tp la ni baru la aku sempat g tgk bb dia...Yah ni dah 4 org anaknye...sumenye c-sect...tp yg kali ni katanye uri dia lekat, smpi kena forsep...gerunnye aku dgr...huhuhu...anak dia pun kali ni laki2 lg...berat 3.4kg tp nmpk kecik jek...mgkn berat lbh pd tulang jek...ni mest lbh kalsium...hehehehe...

hr ni plak, aku g tgk bb menantu jiran aku plak...yg ni kes xcukup bulan pulak...baru 7bln lebih jek...tp bb nye dah 2.5kg...bb girl...nmpk pjg, mesti tinggi nnt....jiran aku ni plak, ni 1st cucu, pastu belum cukup bulan, jd menggelabah gak la dibuatnye sbb lum pk lg psl nk cri bidan la, jamu2 yg nk bg menantunye mkn lg....last2 td aku bg pinjam bengkung kat menantu dia sbb satu ape pun dia xde lg....aku pun bknnye pki sblm ni...maklumla kena zasssss!!!!huhuhuhu....

hmm..pasni nk tgk bb sape lak kan...hehehehe...xsabo nk tgk bb zue nie.... (^_^)...

Tuesday, June 2, 2009

panas nye....nak psg ke x ek?

korang prasan x skang ni cuaca makin panas kan? kalo dulu aku jarang bukak kipas syiling speed 3, tp skang ni mesti bukak smpi speed 4 pastu tambah plak dgn kipas berdiri....tu pun kdg2 xcukup gak...

kalo duk kat manjung, hari2 aku bukak aircond...xkira masa aku bukak...kdg2 tu, pg2 aku dh on...tgh hr ms nak tido kan adam aku mest on gak...mlm mmg la wajib...aku siap on aircond ngan on kipas lg....huhuhu....aku sbnrnye masih leh tahan gak la panas2 mcm ni...bila pns, aku mandi je la, tp aku sian tgk adam....asyik berpeluh2 jek...aku pun jd konpius, sbb kdg2 tu dah duduk dlm bilik beraircond pun dia berpeluh gak....

ni bila blk BP, adam yg dah terbiasa ngan aircond, makin berpeluh2 jadinye...last2 nenek suh letak adam dlm bilik nenek tiap kali ptg ngan mlm...bg dia sejuk dulu baru bwk masuk bilik aku....ha! kan aku dpt bilik baru kan, bilik tu ruoanye lg panas dr bilik aku yg dulu...kalo waktu ptg, mmg jgn la masuk, bahangnye xterkata...tu yg aku duk pikir mcm nak beli aircond portable jek....dah survey pun ngan abg sblm nie, tp tu la benda tu kena ltk air pastu tahan takat 4-5jam jek, pastu tmbh air lg....

pg td, ntah mcmne papa leh bukak topik panas ni....papa tanya aku, xpns ke tido kat bilik baru nie...aku ckpla panas..tu yg adam tido xnyenyak sgt..bgn tido jek mesti bantal basah lencun ngan peluh dia...papa offer aku sama ada nak pasang aircond ke x? terkejut gak aku, aku igtkan papa xbg sbb sblmni mmg ada plan nak psg, tp tkt papa xbg, rupa2nye sangkaan aku meleset la...hehehe...tp papa ltk syarat la suh tmbh ckit bil letrik nnt...tu xde mslh...tp mslh nye skang, abg dh nak blayar...mgu ni pun xpasti lg dpt blk ke x...huhuhu...aku plak kali ni lama gak duk BP...mlm nnt nak kol abg...nak discuss psl nie sama ada abg stuju ke x...hehehe...kena ayat lbh nie...huhuhuhu....

kalo aku jd psg, dah 2 la aircond kat umah nie....nnt mest yg lain jeles...hahahaha...nsb la korang....aku panas, adam panas....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...