Wednesday, August 13, 2008

sayunye hati ku...

kenapa la hr ni hati ku xtenang...sejak bgn subuh lg, hati ku sgt risau.....tetiba je rasa nak menangis...hmmm ntah la, ada benda xbaik ke nak berlaku...Ya Allah, hindarilah hamba MU ini dari perkara2 yg xdiingini...lindungilah suami ku yg sedang dalam pelayaran dari perkara2 xdiingini jua...Amin....
***pas nangis, lega ckit hati ni....tp perasaan xsedap hati still ada....

Sunday, August 10, 2008

Penyeluk saku, Peragut, Pemukau....

Sementara nak tunggu kek masak, tetiba je aku dpt msg dr nini…dia suh papa call dia skang…..mula2 tu aku xsyak apa2 la, cuma hati ni rs xsdp ckit la…ntah la, sejak kawin smpi skang, naluri aku ni mcm kuat la….mgkn ni anugerah yg diberi Allah utk mereka yg dah berkeluarga……

Dalam 10 minit lepas tu, dapat call dr papa….papa tanya, abg rosli tgh wat pe….long ckp la tgh tido….papa nak ajak abg rosli ke KL ptg tu gak…tetiba je aku dgr long mengucap kat hp tu, makin xsdp la hati aku nie…mula la pikir yg bukan2 pasal nini…ntah2 nini accident motor kot…bila abis cakap kat telefon, aku tanya la nape? Long ckp, nini kena ragut kat puduraya…..rasa nak luruh jantung aku ni…..byk2 org kat pudu tu, adik aku gak yg jd mangsa…..

Memula tu, ada gak rasa marah pd nini sebab yg aku tau nini ni mmg cuai….tp bila aku call dia utk dpt kepastian, rupanye dia bukan diragut, tp seperti dibaca2 oleh org…..so, aku wat kesimpulan mgkn nini ni mangsa pukau….sbb dia kata begnye ada, langsung xde apa kesan…cuma sedar2 je beg dah terbukak….kepalanye pun mcm pening2, lgsg xleh pikir apa2 pun….

Aku pun apa lg, terus je setelkan hal bank card dia…aku blok sume bank card dia…risau beb….sbb yg ilang skang sume kad2 dia, kad matrix, ic, hp, duit rm200…..kat tgn nini ms tu cuma ada rm5 je…nsb baik tambang cukup utk blk ke uia….

Papa cadang nak bwk balik nini ke bp mlm td gak lepas wat repot….sbb keadaan dia yg sgt2 lemah ms tu…pg td, nini dah citerkan hal sbnr….gerun gak aku dgr, tp wat2 rilex je la…ye la, kang kalo tunjuk muka takut, lg la lemah semangat dia….

So, pd kwn2 berhati2la dgn 2makhluk ni…skangni mcm2 cara org akan wat utk dptkan sesuatu….mintak2 la dijauhkan pd kami sekeluarga…..

Kek Butter

petang semalam, aku pakat ngan long lagi nak wat kek butter....huh! apa lg, bertungkus lumus la aku menyiapkan bahannye...long mcm biasa la, aku suh dia putar...hehehe....
bahan2 pun xla susah sgt...apa yg ada kat umah je la....setelah sumenye selesai, begini la hasilnye....kali ni, kek ku menjadi...rasa pun ok....pasni leh wat corak2 lg la nmpk nye.....
***sbnrnye, ms wat kek ni, ada peristiwa yg xdiingini telah menimpa nini....terus je kteorg xde mood nk makan kek nie....setakat menjamah je la...





Thursday, August 7, 2008

muffin...

ptg td g umah long...pakat sama2 wat muffin guna resipi yg aku dpt dr forum...org ni kata hasilnye mcm muffin kat kenny rogers....aku pun rs mcm teruja nk try...bhn2 smlm dah cari...hr ni nk test la plak...
hmm...tp hasil yg aku wat sungguh xmemuaskan hati aku...ntah la, hrpn terlalu tinggi agaknye...huhuhu...rs mmg ada, wat perisa vanilla...tp yg aku wat mcm kering la texture nye...pastutnye lembap2 ckit...padat mmg dah padat, tp tang atas tu la aku xpuas ati...
last2 long alter wat coklat plak, skali tergebu sgt...ms bkr cantik aje, skali bila dah sejuk terus jek muffin ni mendap...aduhhhss...apa la yg silapnye...huhuhu...


free gift lagi...ahaksss...

ptg tadi masa kat rumah long, tetiba jek papa kol...papa ckp ada surat utk aku....from SPA, Mamil Gold n Mead Johnson.....
terkejut gak aku, nape dtg lg? bg hadiah lg ke? smlm dah dpt, hr ni dpt lg ke?hehehe...aku pun suh la papa simpan dulu, kang ptg nnt aku blk tgk la....
sampai2 jek umah, aku tgk la surat2 ku tu...yg SPA tu suh dtg exam utk PTD...alahai, otak beku la plak....tgk la kalo keadaan mengizinkan, aku g la....
yg mamil gold tu, rupanye aku dpt gift lg....terkejut btul aku hr ni....mmg rezki baby la... aku dpt anak patung dolphin...kiut sgt...warna biru...wlupun xsebrape, tp tersentuh gak hati nie :-)... selain tu dpt magazine gak..
yg meadjohnson tu plak, dpt buku tentang BF...dia tunjukan la cara2 yg betul..baru pg td aku dgr ceramah psl BF, ptg ni dpt plak buku...Alhamdulillah.... :-)

appoinment...

hari ini, aku ada appoiment lagi...so mcm biasa la, siap2 g klinik desa kat pesta tu....sampai2 je terus letak buku merah, leh tahan ramai gak hari ni...dah la sampai lmbt ckit hr ni, dlm kul 7.55 baru nak daftar...huh! ntah bila la nama aku dpt kena panggil....
tunggu nye tunggu, tetiba je ada satu nurse g tutup tv...apa hal plak la ngan nurse ni...rupanye dia nk bg ceramah ckit pasal mggu ni (1-8 ogos) adalah kempen susu ibu...lbh kurang mcmtu la bunyinye...memula tu, mcm mls nk dgr....pastu dia kata dia akan wat kuiz ckit pastu...leh dpt hadiah...ha, apa lg, aku pun dgr je la apa yg nurse tu citer.....
tiba time soalan, alahai...sonang2 je...tinggal nk ke xnak je la, sporting ngan xsporting je la....aku pun tetiba je jd syok sendiri, menjoinkan diri...jwb la soalan yg diberi..ikutkan hati, nk je jwb sume soalan2 tu, tp kang nnt org kata gila kuasa plak...hehehe....dpt la hadiah towel baby ngan sabun mandi protex....ahakss....sukanye aku....murah rezki baby ku ini....(^_^)...
sudah ceramah tu, continue la menunggu nama ytk dipanggil...lama siot....nk kat kul 9 gak nama baru nk dipanggil...pastu mcm biasa la, wat urine test, cek darah...tang cek darah ni la plg ku gerun...pd hal amik tang ujung jari jek, tp xtau la nape aku ni fobia sgt...slalu nye diorg pki mcm pen tu, kali ni aku tertipu....slmba je org makmal tu cucuk jari aku...xckp apa2 pun, nsb baik la aku xjerit...hahaha.....hmmm...darah ok, tp turun lg la dr bln lepas....
tang nk cek dgn nurse ni la plg aku bosan...lama tul nama aku dipanggil...last2 bila dah kena panggil, kena bebel plak ngan nurse pasal dia kata, dia tgk perut aku pun dia tau aku kurang minum air n sembelit ...ayoyoyo...tgk perut pun leh tau ke?terror tul la nurse ni...mgkn ni la dinamanye pengalaman....asyik duk tgk perut ibu2 je, tu yg skali pandang, dua leh tau....mcm biasa la, ms ni dgr la 'ceramah' ngan nurse ni plak....aku tanya bebrpe soalan...n then dia bg ubt...at lastt...abis gak sesi appoinment utk kali nie...tepat kul 10 setel.....jenuhnye menunggu, nsb baik la ada dpt hadiah, terubat ckit hati nie :-D....
next appoinment 26/8/08..kena jumpa doktor kali ni...tp xtau la, mgkn aku cek kat manjung plak...tunggguuuuuuu....

ni la hadiah yg aku dpt (^_^)...


Wednesday, August 6, 2008

free gift...

hari ni, free gift yg aku tunggu tu dah sampai....tp yg lebih 'menyeprisekan' aku lg, dua produk yg aku tunggu sampai serentak.... Dumex n Meadjohnson....hehehe....dapat la sample susu free... setiap produk dpt 2 sachet (dumex -vanila, meadjohnson - coklat), fridge magnet, sticker n voucher (2 benda ni meadjohnson je)... boleh la aku wat travel mana2 utk minum susu ni memandangkan expired nye lama lg (^_^)... nyam nyam...
surat-surat yg sampai...

free gift from meadjohnson...

free gift from dumex...

Sunday, August 3, 2008

shopping lagi...

pagi td g carrefour ngan mak papa.....alahai...silap hr la g shopping...hr ni hr ahad, punye la ramai manusia hari ni kat carrefour....pening kepala ni tgk ramai2 mcmni....ingatkan nak survey brg lama ckit, last2 papa suh amik yg perlu jek, sbb nak membayor nye pun satu hal gak....beratur pjg tu....dah la ada satu bangsa ni langsung xpk org lain, setakat kena tambah duit xsmpi rm10m pun xmau, nak gak pki baucer....xpsl2 kena tggu dlm 15minit...lama siot, xkesian ke tgk perut aku yg dah memboyot nie....aduuuhhhh...tensen!!!!

last2, ni je la yg sempat ku beli untuk diri sendiri... tgh offer skang ni sampai 5 ogos je, kalo x, lg mahal...sblm ni minum anmum coklat, tapi saje jek nak ubah selera...kali ni amik vanilla...huhu leh ke aku telan? anmum coklat pun aku minum tekak dah kembang, apa lg vanilla....telan kan je la....hehehe

Friday, August 1, 2008

pizza hut...

malam tadi g makan pizza kat BP Mall...ajak long sefamili....kalo ajak mak ngan papa, sure diorg xmau g...tu yg ajak long temankan aku mkn pizza...tetiba jek tekak ni rasa mcm teringin nak makan lepas org2 lain duk citer pasal pizza jek...
nasib baik, orang xramai sgt kat pizza tu...ye la, mgkn sbb mlm td mlm jumaat kot...huhuhu..aku ni bantai jek ajak long keluar...dah teringin sgt la katakan...n this is the 1st fast food that i can eat since pregnant.....
aku order set meal 4 jek...saje jek amik yg ada 2 regular pan, sbb bila ada lbh leh tapau kan utk mak ngan papa....
pas setel makan, barula rasa lega tekak ni..hehehe...apa la, nsb baik la xngidam dari awal, kalo x, asyik duk g pizza jek la kejenye.....cuma aku xteringin nak order pizza yg baru tu...xtau nape, bila tgk jek rasa loya...huhuhu...sori ek....
pas ni aku aim nak makan asam laksa...teingat plak mkn kat lemon grass, alamanda dulu ngan zana....macam sodap jek....nak cri lemon grass kat bp ni mana ada, tp semlm dah survey kat oldtown pun ada asam laksa...akan ku tuju ke situ x lama lg...(^_^)....
>> sup cendawan ngan roti....sup ni skang mcm dah cair la...xmcm dulu2....
>> air mirinda oren


>> pizza seafood ngan super supreme...xsempat nk amik gambo, dah separuh mkn bru teingat..

>> iman mkn sup mushroom...pastu terus tersandar kekenyangan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...