Monday, August 30, 2010

today...29th!!!

kalo esok merdeka yg ke 53thn, tp hari ni aku genap 29thn...hehe.... MERDEKA! MERDEKA!...hehehe.. over plak... tp sedih gak thn nie sbb yg ada di sisiku skang cuma Adam je la... papa adam xde smeinggu sbb kena outstation...huhuhu...sabo je la kan...tp smlm kami wat mkn2 ckit utk 3beranak je la...simple giler la...xde apa pun yg istimewa...hadiah2 pun xde...dh besau pjg nie...hihihi...


smlm, terajin lbh ckit...so aku wat nasi ayam + kek coklat cheese kukus...dr pg pas blk dr pasar, smpi la ke petang asyik ulang alik ke dapur je kejenye...huhuhu...tp, ok gak la...puas hati gak la ngan hasilnye... kek coklat cheese tu 1st time aku wat...selama ni wat kek kukus coklat plain je, xde cmpur apa2 pun...tp ntah cemana kali ni nk wat kelainan plak...ni gara2 terjumpa 1 blog ni la...hahaha...

kek coklat cheese kukus...
nasi ayam + butter lobster + sirap bandung + nes 'O' + kurma salut coklat...

sorry la kwn2, presentation aku xla menarik mcm korangnye ye...almaklumla, pinggan pun murah2 je...ekekeke... cwn pun free nye je...sila abaikan pemandangan yg xberkenaan ye... so ni je la yg mampu aku wat utk celebrate anak branak smlm...nk snap2 satu2, malas la plak...so snap skali harung je la ye...  yg lobster tu plak, abg bwk blk 3 ekor...sumenye baby....tp punye la gerun aku tgk...nak siang mmg takut wooo..last2 aku suh abg je la yg siang....bila isi dh kuar, alahaiiiii...cinonet je isinye...takat celah gg je la...hahaha...resipi pun amik kat intenet, cuma xde daun kari je la...boleh la...hentam je, janji leh mkn :D...

yg kek tu plak, oleh kerana tu 1st trial, so byk la cacat cela nye...so pasni kalo nk wat lg, aku dh tau mana nk perbaiki nye...pada pendapat aku, kalo nk wat kena cri resipi kek coklat yg padat (aku biasa guna resipi zaima sbb lembap sentiasa kek nye n kos nye pun murah ckit berbanding resipi bebop), sbb bila ltk lapisan cheese tu, dia mcm 'hempap' laspisan bwh, tu yg jd senget benget mcmtu....korang perhatikan btul2 ye gambo tu, lapisan bwh mcm jd padat, n lapisan coklat atas ada rongga2 kan?...sbbtu biasanye kalo kte beli kat SR, cheese kek nye mesti base nye biskut oreo la, kacang la, yg padat2 la...hehehe...tu teori aku je la....tp mmg lemak2 la rasanye...ntah bila la nk wat lg, sbb harga sebuku cheese cream tu je dah rm11++...hahaha...so pikir 8,9 kali gak la kalo nk wat skali lg...hehehe....

Friday, August 27, 2010

siap sudah...

hr ni, pg2 lg aku dh masuk dapur....plan hr ni nak wat bubur sum sum n kuih raya ckit... so pas setelkan adam n kemas umah, aku pun mulakan projek aku....

memula wat bubur sum sum...aku xpasti korang pgl apa, tp kalo tgk resipi lompat tikam tu pun lebh kurang je cuma xde pulut.... cuma kali ni sum sum aku versi jagung...punnnn abg gak request...aku igt nk bubuh kaler, tp abg xmau..nk kaler asal gak, kaler putih...hehe ikutkan je la...lwn ngan kuah gula melaka.... kalo bubur sum sum versi mak aku plak, lwn ngan air gula sirap...kaler merah la...cun je, jambu gitu...hehehe...

bubur sum sum...

setel bubur sum sum, mulakan plak projek kuih raya....asalnye mmg xplan nk wat kuih pun...ye la, aku mana la ada oven nak bakar2 bagai nie...skali ntah mcmne leh dpt idea plak...kebetulan ada auntie ni bg adam cereal yg mcm ala2 cornflake tu...kotak besar plak tu...aku duk pikir gak la, adam ni dh la cpt jemu, tkt xterabis plak cereal ni...kalo xpose, leh gak aku join..hihi...ntah camna, dptla idea nak wat kuih raya yg cornflake tu, tp salut coklat la sbb aku kan xde oven...kalo yg madu tu pun nak kena bakar gak...so apa lg, aku pun ajak la abg g beli bhn2..hehe takat coklat bar cap giant je ngan kismis ckit...so, aku pun start la projek...memula tu adam tido...huh!! aku igtkan lama la dia nk tido, duk aku tgh menggodak coklat nk bg cair, dia jg la plak....mmg berlari2 la aku..jap ke depan, jap ke dapur...huhuhu....penyudahnye, aku bgn kan dia suh tgk mickey mouse...bru la aman ckit aku nk wat keje...

cornflake bersalut coklat ala 'lari-lari'...hehehe

aku wat pun xbyk mana...takat dpt dlm 60biji pun cukupla....tu pun cereal tu byk lg lbhnye, tu pun dah terkial2 aku dibuatnye...huhuhu....tp mmg penat la nk wat kuih raya nie...dgn anak nye lg...mmg kuih tunjuk je la lg thn nie...hehehe....so, sape nk rs kuih 'lari-lari' aku nie, jgn lupa dtg raya umah ye nnt....hehehe...

Tuesday, August 24, 2010

kuzi day...

hari ni den torai wat kuzi ayam plak....hehe...1st time gak wat n 1st time gak masak pki susu cair...asyik buek lauk kelate jo mgu ni...den pun xtau napo??? ni pun resipi dr ehsan onie gak bersamo2 rompahnyo skali...ekekeke... thanks again yo onie...kito layan jo la... den tgh marah ni sobab tongah xde air kek umah nie...huhuhu...sabo je la....

kuzi simple...xde kismis or gajus ye...hehehe..lawan pun ngan nasi putih je...juadah utk berbuka merangkap sahur skali...ngeh ngeh ngeh....


ikutkan hati nk wat roti jala ckit...tp air xde, ilang sume mud aku...huhu..ni pun seb baik la ayam dh siap2 basuh pg td sbb nk perap nye psl....so tgl nk masak je la...pinggan kotor berlambak kat sink...sayur xsempat masak lg sbb sayur xcuci lg :(..nasi pun xmasak lg...hohoho...tggu kul 5 nnt...mesti air baru ada...huhuhu....

Monday, August 23, 2010

1st time...

jumaat lepas, 1st time wat gulai darat... thanks to onie sbb bg rempah gulai darat tu...mmg shedap la gulai darat nie kan....mmg masakan kelantan ke lauk nie?...ekceli hr tu nk wat kuzi, tp disbbkan xcukup bhn, tu yg wat gulai darat....

ms wat tu, konpius gak la sbb xpnh tgk gulai darat tu mcmne rupanye...nk kena berkuah ke? nk kena kering ke? nk kena berketul2 ke? nk kena mcm rendang ke?....aku main pki agak2 je la.....wat mcm kari, berkuah la ckit.. dh la wat xdpt nak rasa, 1st time plak tu...nk bg guest mkn lg...huhuhu...tawakal je ms tu....bila dah berbuka, abg siap tanya ni lauk apa sbb xpnh tgk pun...hehehe...bgtau la yg ni gulai darat...terkejut gak..apsal darat??? ntah la aku jwb, mgkn sbb lauk ni xpki minyak kot...xde tumis2 bagai...tu yg darat jd nye...hihi...guest pun kata sdp, siap bertambah lg...licinnnsssss...hihi...pasni leh order rempah ni la onie... :D..

ni la gulai darat nye...cubaan pertama...hihi...



resepi gulai darat ayam ku (2 org makan)- versi onie

1 ulas bwg putih *
5 ulas bwg merah *
sedikit halia, lengkuas, kunyit *
(* dkisar) 

1 sudu makan rempah gulai darat 
1 sudu kecil asam jawa
rm1 santan segar

buah ara / ubi kentang

garam secukup rasa
sedikit gula/gula melaka

1/4 ekor ayam

cara :
1. rebus ayam bersama bahan2 kisar, sehingga separuh masak.
2. masukkan asam jawa, biarkan sebentar.
3. masukkan rempah, biarkan mendidih..
4. masukkan santan
5. jika suka boleh masukkan buah ara / ubi kentang
6. perlahan api, biarkan sehingga ubi masak..
7. sedia d hidangkan

hr sabtu plak, buka ringkas2 je n xmask utk berbuka utk kali ni....sumenye beli je....abg duty sabtu tu, tp blk berbuka kat umah gak...just beli nasi kerabu kaler kuning n kuih muih je + roti john....utk sahur, just wat telur masak sos je...lauk plg malas....ikutkan, nk wat telur masak kicap, tp abg ni kureng ckit mkn kicap, tu yg wat sos plak...

smlm plak, patutnye join geng2 lain wat potluck....tp disbbkan smlmnye abg duty, so ahad tu je la hr utk kami berjln, terpaksa la aku cancel....n kbeeulan plak adam demam....huhuhu xtau la sbb apa tetiba je dia demam... sama ada nk berubah bulan @ demam rindu kat uncle n auntie tu....hehehe.... 

penyudahnye, kami xkemana pun...just g one stop jap sbb nk beli gelas murah2 je n bekas kuih yg hok bulat plastik tu je ...hahaha yg thn lepas nye byk dh loose...igtkan thn ni nk simple2 je...dah xlarat nk pikir lg apa akan jd ms raya nnt :( ... 

pastu singgah giant plak...beli brg2 dapur..mggu ni x g pasar sbb siankan adam plak... abg request nk mkn yong tau fu, boring dah mkn nasi...so beli la segala jenis ball...beli cedok je sng.....blk umah terus je rebus...wat style johor nye kuah sup...ahakssss...lama giler xmkn yong tu fu yg bersup nie.... ni pun 1st time aku wat sndiri...hahaha...ntah apa2 je...dia nye sambal asalnye xnk wat sbb tkt xsmpt....skali tgk jam ada lg 1/2jam, terus je bukak tenet cri resipi...hihihi...tp kebanyakan diorg guna belacan la plak...aku skang masak jarang pki belacan sbb abg mmg alergi belacan sini la...so lastly aku hentam je la sambalnye....bila berbuka, pergghh!!!!! shedap wei....hahaha...puji sndiri gamaknye.... tp serius la, 1st time wat, mmg shedap la...mgkn sbb dh lama xpekena yong tau fu ni kot....

utk hr ni plak...plan mcm nk wat mi sayur je la...mls mkn nasi lg....lama gak xpekena mi sayur... n skangni pun tgh kukus kek coklat...pun abg request gak...lama giler xwat...ntah jd ke x...hahaha...tggu je la ye...

Wednesday, August 18, 2010

longan n kurma

salam...

hr ni pose x? aku alhamdulillah....masih dpt berpuasa hr ni wlupun dh kantoi bpe hr...biasa la kan org pompuan.. huhu.... setakat smpi hr ni, menu berbuka aku mmg simple bangat la... sbb pd abg, jnji lauk baru...xkisah la simple mcmne pun...ikan goreng, telur dadar pun bedal gak... :D... kalo takat beli lauk kat param, mmg abg xpandang la...bkn sbb cerewet, tp tkt skt perut... sbb kami dh ada pengalaman sblm ni.....

sepanjang puasa ni, adam pun turut bgn sahur gak, pun turut berbuka sama...korang tau2 je la bila dah sahur n berbuka sama2...mmg aku la yg jd mangsa....kena layan dia dulu smpi dia puas, bru la aku leh mkn...n semenjak  bln pose ni gak la adam makin galak nk breastfeed smula...sblmni dia dh ok je minum FM...n dia pun dh nak minum FM dlm trainning cup dia...tp lately ni plak dia xmau...kalo buat kan pun, dia minum ckit, pastu terbuang mcmtu je la...huhu....

nak xnak, aku terpaksa la gunakan talian hayat ku smula....hahaha...mcm jgn lupa lirik plak kan.... sbnrnye, talian hayat aku tu adalah air longan dan kurma...yg brand season tu.... aku kalo minum air ni, susu aku akan byk la.... kalo soya tu mmg leh tambah susu gak tp aku xleh la sbb bila minum soya je, badan aku akan angin...nnt mula la aku skt2 badan.....

so pd sape2 yg masih tercari minuman yg lh tmbh  kan susu, cuba la minum ni plak ye :)... sharing is caring...

Monday, August 16, 2010

update apam betawi...

ok, hr tu dh janjikan nk update rasa apam tu.... ok, rasa nye mmg sdp..bak kata abg la...cumaaaaaa..huhhu keras ckit la bila dh sejuk... aku agak, mgkn sbb aku pukul telur xcukup kembang...sbb ms tu, aku pukul pki tgn je, mixer dlm kotak kat stor...sbb kes mls nk cri n selongkar stor tu (sbb abg je yg tau kedudukan brg2 dlm stor), tu yg pukul pki tgn je...huhuhu...lenguh gak tgn ni....tp tu la, keras la pulak...huhu... tp xpe, jgn give up, akan ku try skali lg nnt... yg bau telur tu, xde plak...cuma masa kukus tu je bau...bila dh sjuk, mmg xde bau lgsg....

gamba yg lsg xde kena mengena ngan topik entry ye...hohoho...cuaca kat sini skang xmenentu...mcm gak tuan umah ni...huhuhu...pg2 panas berdenting...kang tgh hr tetiba je ribut melanda...takut gak bila duk sorg2... smlm plak, ms blk dr 1B ( biasa la ye, hr mggu 'cafe' tutup ye..hihi), hujan masih lebat....tiba kat dpn satu tmn nie, dh jem...igtkan banjir, rupanye ada eksiden antara kereta wira n ambulan... aku igtkan bonet wira tu dh kena potong, skali bila lalu sebelah je, bonet wira tu dh flat la...dh jd mcm keta kancil...ni mesti ambulan tu tgh laju giler hentam wira tu...seram gak ms tgk....xtau la apa puncanye...sbb hujan lbt ke? sbb jln licin ke? atau sbb sikap pemandu? (org sini sgt @#$#@$ cara pemanduannye tau)... apa kes la plak aku citer psl eksiden plak nie...huhuhu....

k la, ni pun nk pikir msk apa ye ptg nie...yg pasti nak wat cekodok pisang...teringin la plak nk mamam...huhuhu....

skang tgh kena ruam yg melampau kat leher...asyik menggaru je..

ada mcm atokpapa dia x? hihi..

rajin menabung...korek tabung pun rajin gak nie...



Friday, August 13, 2010

apam betawi

salam ramadhan frens.... pose x hr ni??? aku hr ni, alhamdulillah....pose wlupun dh kantoi sblmni...kekeke... biasala kan pompuan :D....

dah 2 hr berpuasa, aku masak mcm biasa gak la utk husben ku....lauk xla mewah...mmg simple giler la...cuma kuih muih je la yg spesel ckit... nape spesel??? sbb kali ni wat sndiri...hihihi...

hr pertama aku wat donut je....abg kata makin improve....wahhh kembang aku mcm donut tu gak...hehehe... sdp la kat tekak kami nie...thanks a lot to RIN... n smlm kuih aku xwat, suh abg beli je sbb kebetulan abg lalu putera jaya...so, beli je la kuih kat situ..

n hr ni, aku wat apam plak...hahaha...1st time in my life ok...aku wat apam....ni pun aku cri resipi yg plg simple gaban la....kalo yg sdp tu rupanye pki tapai nasi la...yg pecah atas tu, kena pki eno plak...so tu sume list yg susah pd aku...ekekeke...mls nk cri sbnrnye....

so, ini la hasilnye...rasa???? xtau lg, kena tggu buka nnt ye...tapiiiiiiiiiii....ms bukak tudung periuk tu, ada bau telur la...pd hal aku dh ltk vanilla byk gak...huhuhu...tggu je la nnt ye....layannnnsssssssss...


kukus yg xbpe kenan dhati, tp hentam je la...huhuhu....

pas 10min kukus...

texture nye mcm padat ckit la....

hmmm...xsabo nk tau mcmne rsnye...huhuhu

dah dah dah....nak basuh pinggan mangkuk plak...pas bancuh ni sume main tinggalkan je sbb adam dh gerak2 plak dlm buai....bila dah siap g update blog plak...ekekeke....bkn nnye nk basuh pinggan...hihi

Monday, August 9, 2010

3D 2N

alhamdulillah....kami dh pun selamat berhujung minggu kat kl baru2 nie....apa kteorg wat kat sana? saje2 je nk cuci mata...huhhu...tp mgkn ada sesetgh org berpendapat kami ni just membazir duit sbb wiken kat kl.... ada kami  kisah? hahaha.....plan ni mmg dh lama kami wat...sjk dr awal thn lg...tiket pun beli dah lama, awal thn lg...biasala kan kalo ngan airasia nie...booking 6bln awal.....so, xyah la kot aku citer pjg lebar sbb musabab kami wiken kat kl k? --> bunyi mcm marah je kan? ni ada kaitan ngan kes sblmni ye...huhu

kami mmg dh siap2 booking hotel skali..btul2 kat bazar masjid india tu...ekceli aku ngan abg xtau pun lokasi hotel tu, main agak2 je...tp kira ok la sbb kuar hotel je mmg dh tmpt shoping....lg pun kami bkn nak holiday, kami ada misi...hahaha...misi utama ada la sbb adam....

tmpt wajib yg kami tuju, MYDIN...hahahaha....ntahla, asal ke KL je mesti singgah mydin dulu....tp kami suka g yg kat subang tu....g yg hypermarket terus, sbb walaupun rmi, tp xla rs sesak...nak jln ngan budak pun selesa lg la...n yg penting, kurang le bau 'keti' bangla...huhuhu....kami naik apa ke sana? jeng jeng jeng!!!.. parents aku pun turun kl gak, so kami join je la keta parents aku....tu yg leh melangkah jauh ckit kan, kalo x, xdpt la kami nk jejak ke sana.....n 1 lg, kalo ke mydin ni, aku suka sgt mkn claypot kat foodcourt....n guess what? adam pun minat gak mkn claypot nie....so, semakin slow la aku mkn sbb benda tu kan berasap2..adam plak xsabo2....

abis memborong kat mydin, kami pulang ke hotel plak....smpi je, terus solat, n kuar blk sbb nak joli katak kat jalan TAR plak....tapiiiiiiiiiiiiiiiii, rminye umattttt...huhuhu....xsgp aku nak meredah.....jln2 dkt2 je la....kesian kat adam gak....last2 g ARIANI....sambar 2helai je...huhuhu...sbnrnye nak sambar lbh lg, tp sian tgk adam dh letih.....g mkn kat A&W (kat kk xde tau...huhuhu), pastu aku blk bilik ngan adam....abg jln sorg2 pastu... bg peluang...hehehe.....kul 12mlm baru dpt tido sbb setelkan packing brg dulu....

esoknye, pg2 lg kul 6.30am kami dh cek out....gelapnye...kalo kat sbh, dh terang benderang...hehehe....seb baik la adam xmeragam sbb dia pun mmg biasa bgn awal kul 5lbh....smpi lcct pun, org dh rmi....yg lpg aku xsuka, bila nak cek in....punye la lama nak menunggu....bila pki self cek in, xbleh plak...ada problem..nak xnak kena gak la beratur pjg2 tu...huhu....

kul 1 tgh hr dh smpi kk...hehehe....nak kata puas, mmg xpuas la sbb ada lg brg yg aku list aku xdpt...especially tudung aku...huhuhu...ni pun dh duk teringat2 je kat ariani... ye la, sbb diorg tgh sale... kalo xwat sale, xdenye aku nak ingat2...huhuhu.... ada sape2 yg baik ati ke nak tolong belikan? hehehehe....

k la, takat ni je dulu...gamba??? ada tp xbyk pun sbb sibuk jalan kan...heheh xhengat lgsg nak bergambar sakan.... kalo aku rajin, aku upload ye...lastly, SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK :)....mudah2an kita sume dpt meningkatkan ibadah kita di bulan yg mulia ini...Aminnnn.... selamat berpuasa ye..aku minta ampun dan maaf jikalao ada terkasar bahasa sehingga wat korang terasa ke ye selama ini ye. aku pun manusia biasa.....

Thursday, August 5, 2010

TAK SUKA, OK!!!

AKU XSUKA LA NAK JOIN2 BENDA2 YG BERKAITAN NGAN MLM KE, PYRAMID KE @ YG SEANGKATAN DGNNYE.... KORANG PUJUK LA AKU NGAN KATA2 MANIS KORANG, AKU TTP XBERMINAT OK!!! KALO PELABURAN @ INSURAN TU AKU AKAN PERTIMBANGKAN DULU LA...HEHEHE

sbb apa aku komplen kat sini??? kat fb aku tu ada la member2 nie....asyik duk pm aku je suh join benda2 nie...mentang2 la aku ni xkeje, mcm2la diorg duk kata itu ini....ayat yg plg biasa org2 ini akan guna "sape lagi nak tolong kte kalo bkn diri kte sndiri?"...huhuhu..... aku pun dr awal2  mmg dh wat future plan, xkan la nk heboh2kan kat sume org, btul x?...tp bkn la dgn cara nie (MLM @ wat ever)...tp kalo takat suh jd member utk aku beli produk diorg tu, aku xkisahla sbb kdg2 mmg aku perlukan produk tu...tp ni suh cr org bwh la, org atas la, org tepi la...xkuasa aku tau....

hati aku keras ok kalo nak suh join benda2 ni....jgnla duk pujuk2 aku lg ye...huhu sian la kat aku nie.....


Tuesday, August 3, 2010

kuih lapis hijau...

pg td nye projek...igtkan nak wat ms adam tido..penyudahnye dia tido kejap je la plak...so wat la sama2 ngan adam....

mmg dh teringin sgt nk mkn kuih lapis nie...bkn xmau beli, pnh beli tp rasa hampeh la plak....nak wat sndiri, tp kukus xde...tp skang dh ada kukus...hihi...beli yg simple je sbb yg kenan dihati xde la plak, kalo ada pun mahallllll nye kat sini.....

kalo ikut resipi asal, pki kaler merah, tp smlm g giant, kaler merah xde plak so amik je la kaler ijau...xpe, nnt leh wat onde2 plak kan...hihi...hmmm dia nye rs? not bad...not to sweet but a little bit oily sbb aku tersapu minyak lbh masa sblm ltk bancuhan nie.....

lastly, jemput mkn ye kwn2.. :D


kopipes from hanieliza...

Bahan-bahan A:
1 1/2 cawan tepung gandum
2 s/b tepung beras
2 s/b tepung kastad/jagung
3/4 cawan gula
4 cawan santan
1 s/k garam

pewarna merah

Cara:
1. Gaulkan semua bahan A dan tapiskan.
2. Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
3. Masukkan pewarna merah dalam 1 bahagian adunan dan biarkan warna asal/putih dalam 1 bahagian lagi.
4. Panaskan kukusan dan sapukan minyak pada loyang yg akan digunakan.

ok onie...selamat mencuba ye.. ;)

Monday, August 2, 2010

adam now....

alhamdulillah...adam skang dh masuk 1tahun 7bulan 11hari....dan dia pun dh hampir sebulan dah minum susu formula...memula ms nak ajar adam minum FM ni, sedih sgt2....ye la, disbbkan adam fully BF la, aku dituduh mcm2....org duk kata aku pemalas....xnak campur ngan org la...hmmm mcm2 la tohmahan yg aku dpt...mula2 mmg aku skt hati, tp skangni aku redha....biarla apa org nak kata, aku wat benda yg mulia, nyusukan anak dr badan ku sndiri.....aku bangga dgn diri sndiri sbb dapat nyusukan adam selama setahun 6bulan tanpa campur dgn apa2 FM yg lain.....walaupun niat asal nak fully BF smpi 2thn, tp aku redha dgn ketentuan Illahi....

ok, sejak adam dh campur minum FM ni, berat dia mmg naik mendadak...muka pun dh bersegi semula....huhu...aku pun dh xlarat nk dukung lama2...abg pun dh mula berbunyi2 ngadu tgn dia skt...huhuhu...aku bkn xmau lpskan adam jln, tp kdg2 kalo kt tmpt awam mcm kat psr tu mmg aku xyakin lgsg...kalo takat kat dlm shopping complex tu, mmg aku xkisah sgt la...cuma mata kena tajam la perhatikan dia....

mggu depan dah start pose...pastu dah nak raya...thn ni nak raya mmg xnaikkan smgt aku lgsg...ntahla... aku redha je la apa yg bakal aku lalui nnt.... yg penting, raya nnt aku nk mkn lontong mak aku+rendang + ayam msk merah + serunding kelapa + kuah kcg..hmm, apa lg ek...hihihi...sbnrnye mmg rindu nk blk smenanjung, tp apa leh wat, abg sibuk keje kat sini....nmpk mcm best kan keje ngan kpl selam, tp tgjwbnye....huhuhu kdg2 mkn ati gak la sbb hjg mggu pun kena keje gak....sabo je la yg leh aku katakan....demi sesuap nasi utk kami anak branak.....

ok, lets layan da pica.....cek it out.....

yo peace!!!!!.....


baru blaja nk pegang pencil la....

tgh drive pun leh menulis lg ke????

makin temek la idung kte mama!!!!

anak soleh..Aminnnn...


ini la keje dia kalo duk sorg2...


pastu wat muka xbersalah.....

ni pengaruh ultraman cosmos...huhuhu...

p/s:hjg mggu ni kami berkampung sat kat masjid jamek KL...hihihi....hjg mggu je...ahad blk kk smula :)..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...