Tuesday, March 26, 2013

Friday, March 22, 2013

cuti sekolah..

esok dah cuti sekolah...yeehuuuuuuu... rasa mcm lama dah xjalan2...paling ketara sekali kat adam...kdg2 mama sian tgk adam, sbb dia ni dh biasa jalan2 kan, tp semenjak kes LD ni, mmg kami xberjalan sgt..kalo keluar pun kejap2 je...nnt mula la adam ckp, ha? nak balik??? adam nak jalan2...sayu je bila dgr..huhuhu.. kdg2 tu lebih sedih bila dia bgn je dr tido tgh hr tu, dia terus amik beg mainan n letak kat pintu...bila mama tanya nk wat apa dengan beg tu? nnt adam jawab, nak naik feri g KK...huhuhu T_T....

dalam kepala otak ni dh pikir mcm2 benda nak beli...byk stok dh abis ni... mula la jap lg nk korek2 tabung nk kira bajet cukup ke x...hahahaha...elaun xmasuk lg ni, ada bagus gak, kang lupa diri plak...kang kemana duit ptptn, duit insuran...huhuhuhu... 

teringin sgt nk shopping buku sbnrnya...mcm2 buku teringin nak beli ni...buku utk mama, utk adam, utk khabir...kat cni kedai buku kecik2 je...popular ke mph ke, mana ada...kalo kat kk tu ada gak popular, harris, times...syok gak cuci2 mata kat ctu...kalo ada book fair lg bagus kan...nape la xde mcm kat kl tu kan.

ok la, nak g korek tabung jap ye...hehehe...


Wednesday, March 20, 2013

update..

minggu ni mood masak2 mmg ke laut....malas sungguh nak memasak...sampaikan aku bgtau kat abg, mggu ni xpayah beli brg basah...beli telur je la sepapan...hahaha amik ko, mkn la telur seminggu ni ye....xtau la nape...tambah plak skt tulang blkg ni tetiba je dtg blk...ni mesti gara2 aku mengemop kat bilik mainan budak2 ni....ye la, dh lama xkemas bilik menan diorang ni...skali bila alihkan brg2 yg sandar kat dinding, tu diaaa...taik cicak bertepek2 kat dinding....huhuhu nak xnak kena la sental ngan mop dinding tu...hasilnya, aku dpt skt blkg smula....kena la ngan malas nk masak kan...ni la padahnya...huhuhu

oleh kerana mggu ni keadaan ada cool down ckit, so aku mula blk shopping online...sblmni sume kenderaan awam xdibenarkan masuk ke kwsn kami ni...tu yg aku xshopping apa2 pun..duk diam2 kat umah kunci pintu rapat2...huhuhu....tension gak dibuatnya bila xdpt nk bebas mcm biasa kan...bkn xleh bebas, tp perlu berjaga2 je...tmbh plak aku ni dh xmemandu, tu yg tambah bosan duk terperap kat umah....

so, ni brg pertama selepas lama x shopping online...alhamdulillah, akhirnya hajat aku tercapai gak...lama dh nak beli ni sejak tgk blog sue...huhuhu lama gila kan sue...asyik bertangguh je nak beli....xbaik betul aku ni...benda lain beli xbertangguh pun (-_-) .... 



oleh kerana mood memasak dh ke laut, so bila ptg je ajak abg mkn kat luar...sian abg, dh la siang penat tgk kapal, mlm plak kena stdby kat base, ptg2 kami heret papa g cari mkn...huhuhuhu...abg ttp setia melayan kerenah kami....tgk la tu, ms ni dh siap2 parking nk g beli brg tp xturun2 lg sbb abg masih bz 'keje' ngan hp dia tu...huhuhuhu

masa ni khabir kena 'dera' ngan mama....lasak sgt kan...kat umah lasak, kat keereta pun lasak...xgheti duk diam tau si kecik ni...


ptg ni plan nk mkn nasi kerabu plak...sbb abg dpt tau ada tmpt jual nasi kerabu dr petang smpi ke mlm...hehehe...lama xmkn nasi kerabu...nak buat sendiri...huhuhu, ntah apa la yg jd nnt...hehehe.. so utk menu tgh hr ni, mcm aku ckp td la, menu utama ttp telur ye...so mama wat sup telur...hehehehe...ok, enjoy ur lunch ok....sat lg nk g amik abg adam....bubyeeeeee.

Tuesday, March 12, 2013

swedish meatball

ptg smlm igt malas nak masak2, plan asal nk mkn je la nasi ngan kari ayam tu...tp hati ni melonjak2 bila duk teringatkan instagram dato ct...hehehe...hr tu ternampak ct wat menu ni la...selama ni mmg duk dgr je org kata menu ni plg hebat kat ikea...huhuhu ikea pun aku xpnh jejak lg...sedihnya....

disebabkan aku xnak mengharap jejakkan kai ke ikea tu, lantas ms hjg mgu baru ni dpt keluar dr rumah, gigih la aku ajak abg shopping brg dapur...ye la, takut senario skangni berpanjangan kan, tu yg beli brg dapr lbh ckit...sambil2 tu dlm kepala otak ni duk igt2 blk bahan2 utk wat menu nie...bahan2nya xsusah mana pun n sumenya mmg bahan asas yg ada kat umah korang cuma meatball je la yg luarbiasa ckit...

puasla mencari brand meatball yg betul2 meyakinkan aku..sbb kat cni mmg xbyk pilihan...yg ada mmg utk bakso nye je la...so pilih yg meyakinkan, ada tanda halal....dan kebiasaannya aku cri bahan mesti nak made in semenanjung...huhuhu xtau la nape...

so smlm pas asar, mula la kentang kentung kat dapur..kebetulan abg blk ms tu...pas maghrib dh nak keluar blk, so cantikla wat menu ni...xberat sgt, so sng nak berjaga smpi tgh mlm kan..hehehe

ni gravy nya...ni sblm di blend...nk smooth n nmpk cantik, kena blend...bru la aku tau...selama ni kalo duk mkn western tgk gravy diorg nmpk cantik je kan, rupanya kenablend dulu...hehehe


ni la rupanya menu swedish meatball..tu aku pki jem strawberi je...mula2 pelik gak, tp bila dh kena kombinasi sume ni, mmg sdp la...tp serius xtau la rs dia sama ke x atau lbh kurang ke..sbb ni 1st time aku mkn menu ni ye...hehhee..

mlmni nak layan lg la menu ni, gravy nya ada lg dlm esbok...hehehe...

Monday, March 11, 2013

Homework!

Satu hari ni teman kan Adam buat kerja sekolah dia je la... Seminggu x pergi kan, amik ko! Hehehehe.. Xpe, anak mama rajin kan xoxoxoxo

Friday, March 8, 2013

Terlupa ke kedekut?

Tetiba je teringat satu situasi ni...hmmm benda ni dah lama pun...bkn nak ungkit tp ntahla, tetiba terlintas difikiran...

Duk pikir2, hmmm patutlah jd mcmni.... Kedekut dalam semua situasi xbagus ok... Kalo ada ilmu lebih apa salahnya berkongsi kan... Kalo ada rezeki lebih pun aku rasa xsalah kalo kongsi sesama...

Syukur alhamdulillah sebab Allah telah buka kan mata hati aku yg selama ni buta bila bersama ko... Aku doakan ko sekeluarga dimurahkan rezeki pd ms akan dah supaya ko xkedekut lg...


pray for sabah






and not forgetting Labuan also


** source : GOOGLE

update!!

lama xupdate...mcm2 hal terjadi kat cni...layan gambo je la..ni pun gambo dh basi...huhuhu





sambutan penutup hari wilayah...buat kat labuan...autoshow ni sehari sblm sambutan...masa hr sambutan tu aku x g pun sbb abg dh bz ngan vip...tido je la lg best dr nk bersesak2 kan..hehehe

si abg asyik kata nk mkn aiskrim je...so, mama decide buatkan asikrim milo ni...mula2 dia mmg teruja la tgk aiskrim ni, tp tu la 1st n th last (kot la) dia mkn agaknya..dia kata xsama ngan asikrim mekni (mcd) huhuhuhu. but for adik, sumenya ok...last2 mama yg stress sbb nk kena bersihkan milo kat baju dia tu...huhuhu

pavlova again...kebetulan ms g kk tu singgah city grocery...ada jual strawberi...kat ctu tulis korea mari...bila mkn, mmg manis ya amat..xsama lgsg ngan strawberi cameron tu...hehehe...xmasam lgsg ok yg ni...pasni kalo g kk, kena hunting lg nie...yg limau mandarin tu saje2 ltk sbb byk sgt kat dlm esbok tu...rsnya dh mkn byk tp apsal xkurang2...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...