Friday, October 31, 2008

count down....hehehe

esok = abg tolak dari france
lusa = abg sampai KLIA
tulat = abg sampai BP (^_^)...

Thursday, October 30, 2008

kaki bengkak!!!...

petang td masa tgh duduk duduk tgk drama cinta batu belah tu (tv3), aku sempatla belek2 kaki aku....belek punye belek, baru ku prasan yg kaki kanan ku ni mcm tembam sebelah....alamak???? tu tanda2 dah nak dekat ke???? bengkak sgt xla, tp kalo perhati betul2, mmg leh nmpk beza....

aku sblm ni pernah terbaca satu thread pasal tanda2 hampir bersalin...selain dari rasa contraction yg katanye mcm kena senggugut, tanda2 lain adalah :
- sakit perut
- cirit birit
- slalu kuar angin
- skt celah kelangkang
- perut selalu memulas
- kerap kencing

sume tanda2 kat atas aku dah rs skangni...betul ke? ke lain org, lain rasa sakitnye? sape2 ada petua, kongsi2 la bersama ye....

Wednesday, October 29, 2008

lemahnye badan ku....

aduh...hr ni satu badan rasa sakit2 la....
baru 31 minggu jek nie, mcm dah xtertahan jek nie...asyik duduk jek skangni... :(

Monday, October 27, 2008

aktiviti hari ini...

tgh hr td kul 1.30pm, abg kol dr toulon (sana dlm kul6.30am)...just nak inform yg group dia akan bertolak ke disney dlm kul 8.30am...tido dlm 2mlm kat sana, pastu terus ke paris plak katanye 2 mlm...pastu baru bertolak balik ke airport....huhuhu minggu ni abg mmg jalan sakan sbb kursus dah abis jumaat hr tu katanye...so, minggu ni mmg diorg rilex abisla setelah berperah otak....

aku plak, pg td, bgn2 jek tido rs mcm xbest jek nafas nie...rs mcm semput ku nak menyerang...ni mesti gara2 aku lupa nak slowkan kipas sblm tido...biasa mmg xbuka kipas laju walaupun badan ku sentiasa berpeluh setiap kali bgn subuh...mesti baju ngan bantal basah akibat berpeluh2...mlm td leh plak lupa nak slowkan kipas, bgn tido mmg xberpeluh, tp semput la plak...tp nsb baik xserius sgt...sapu minyak angin jek...nak amik gas, masih xberani...xtau la nape...lagi pun gas aku ntah dah expired ke blum...lama xpki inhaler tu...hehehe....

abg aku dr jb plak blk BP sekeluarga...mak msk kan nasi tomato...aku xdpt tolong apa2 pun sbb hr ni mmg byk berehat sbb semput nye psl...bila abg dah sampai, gagahkan diri ni bgn gak nak jumpa budak2 gonjeng tu...huhuhu...xjumpa, rindu plak, bila dah jumpa mesti pening kepala dibuatnye...hahaha....mana la aku x pgl gonjeng....

*** skangni duk menghitung hari abg nak blk malaysia....lg seminggu abg nak balik....yahoooooo!!!!! (^_^)..........

Wednesday, October 22, 2008

tudung ariani...


ekin ngan mawi dah pun nak kawin...tumpang gembira je la (^_^)...tahniah utk mereka berdua....nak kata aku ni die hard fan mereka, xjugak...tp tu la, aku minat sgt bila dengar mawi mangalunkan irama2 mcm lagu seroja tu....sejuk jek hati ni bila dengar...

ni nak citer psl tudung yg ekin pki tu sbnrnye....tu tudung ariani...haiii...dr dulu dok berkenan sgt2 ngan tudung jenis nie...siap dah promote kat zu lg suh beli...last2, dia dah dpt wat collection dulu...hehehe....dia x g kedai tu sndiri tp kirim kat akak dia jek...mcm aku ni nak g, jauh la plak...tambalah plak skangni, aku dgr kabo, stok tudung kat butik ariani tu sentiasa jek abis... harga pun katanye dah melambung naik...gara2 sejak ekin jd duta katanye...

hmm...pada aku, tokei kedai ni jgnla wat mcmtu...mcm2 cerita aku dgr kat forum...sume nye dr regular customer dia la yg citer...ms baru bukak kedai, siap mintak tolong promotekan tudung diorg...bila dah glamor, wat2 xlayan plak....ish ish ish...seram plak aku nak singgah butik ni...hehehe...tp tu la, satu hr nnt, akan ku jejak jugak butik ariani ni....teringin benor nak try tudung nie....mmg ada jual yg ala2 sama, tp tu la, nak gak try yg original nye (^_^)....

*** kalo ada sape nak bagi hadiah tudung ni kat aku barang selai dua, bagus gak....ahakssss.... (^_^)....

brooch...



semalam ada order brooch berantai via online kat satu kedai ni....ok gak harganye...aku skang ni dah la susah nak kuar rumah rumah, dgn perut mcmni (^_^), nak drive sndiri, stereng dah sangkut beb! kalo kerusi kasi tolak ke belakang ckit, nak tekan kelas plak xsampai, aku yg bantut ke atau kaki ku katik...hahahaha (keta hubby manual jek)...so, byk shopping online je la skangni....

2 brooch ni aku beli pun sbb dah lama tercari2 yg jenis berantai....yg berjuntai2 tu ntah nape aku kureng minat....beli ni pun sbb nak gayakan ngan tudung2 bawal yg lama tu...sian tudung bawal aku...sejak pki tudung instant ni, tudung bawal terbiar...hmmm, xpe, ni aku dah beli aksesori khas utk tudung bawal....hehehe, ntah2 nnt pki ngan tudung instant gak....

sape2 yg berkenan ngan brooch ni, leh la g kedai nie....tokei ni restock brooch ni.....

Monday, October 20, 2008

appoinment...

hari ni ada appoinment lg...sukanye aku pasal hr ni org xramai sgt...pastu dpt abis awal la ckit drpd hari2 sbelum ni...

tambah hepi lg, hr ni xkena cucuk amik darah...hehehehe...just wat urine test jek...beriya2 la aku aku hulur tgn, rupanye org makmal tu kata xpyh cek darah....

ms cek ngan nurse plak, dia duk tekan2 perut aku, dia ckp la kepala bb mcm dah nak masuk??? apa??? dah nak engage ke? aku siap sempat terkira2, skang bru 29++weeks...dah leh engaged ke? ishhh....berdebar plak rasanye...huhuhu..

so, nurse tu advise la suh wat apa yg patut mcm prepare brg2 baby (60%), jg kebersihan PD (mmg slalu wat pun), bykkan minum susu ngan vitamin (sejak abis pose, asyik terlupa jek nak amalkan 2 ni), wat kiraan bb bergerak....

next appoinment, kena inject lg...

***menghitung hari abang nak balik...ngeh ngeh ngeh....

Wednesday, October 15, 2008

thanks a lot aisyah (^_^)...


semalam, dvd tentang understanding birth dari aisyah dah sampai....wah cepat nye sampai...rasa2nye seminggu jek....apsal lak husband ku pos surat sampai 2mgu++ bru smpi...huhuhu...tp apa pun, time kasih byk2 ye aisyah....aku dh tgk suku....yg lelain xtgk lg...tu pun aku byk skip (lum bersedia nak tgk :D)....nnt husband blk, aku tgk ngan dia ek...ngeh ngeh ngeh....
thanks again aisyah..... :D

Friday, October 10, 2008

handbag PERCUMA!!!

aku pilih yg nie...

cepat..cepat...cepat!!! sape nak handbag free???

mudah je caranye, join contest yg diorg sediakan ni...just click here --> handbag free

lepas wat pilihan handbag yg ada, korang just perlu hebahkan pd kwn2 melalui emel, blog atau join facebook ke, myspace ke...

**from intan (^_^)...

result BSP

semalam dah wat BSP...alhamdulillah...resultnye ok tp aku still nak turunkan lg...pg td pun masa kena g jumpa pakar, pakar kata dah ok....cuma maintain sampai la bersalin nnt...so, disebabkan result aku ok, lg sebulan bru wat BSP semula.....huhuhu aku ingatkan dah xpayah buat, rupanye still kena wat cuma kali ni sebulan skali jek....kalo result yg smlm tu xok, brula wat 2mggu skali... sebulan skali pun kira ok la tu....nsb baik la, kena time nak hujung2 nie, ms kat hospital td, kebanyakan yg aku tanya, diorg bru jek 2, 3bln pregnant dah kena suspek...bygkan la kena wat BSP smpi bersalin....mak aii, lama tu!!!
hmmm...pasni mesti maintain cara pemakanan...caiyok!!! hehehehe

Wednesday, October 8, 2008

esok appoiment lg...

isnin hr tu, g appoinment...cek up mcm biasa je la...tp kena inject utk kancing gigi dos 1 pulak...wah...lama xkena inject, kecut perut plak rasanye...hehehe...sengal2 ckit je la...
esok, kena wat BSP utk kali kedua...harap2, result ok la..hr ni togok air masak banyak2...hahaha biar bacaan maintain jek...ngeh ngeh ngeh....xlarat la nak ulang alik klinik lg....jumaat plak kena g jumpa pakar....ishhh...bz betul mggu nie...

Tuesday, October 7, 2008

Hari raya pertama...

tahun ni cuma 4 beradik jek yg beraya kat umah mak papa...kalo ikutkan turn, tahun ni aku sepatutnye beraya kat rumah mertua...tp disebabkan abang xde, so, mak mertua ku izinkan aku beraya dirumah mak papa...lg pun diorg paham ngan situasi aku..kang tetiba aku melalak kat sana, dah satu hal diorg nak pujuk aku semula...huhuhu...

tahun ni, pg raya makan laksa johor..biasanya tiap2 tahun makan nasi himpit ngan kuah lodeh, rendang daging, ayam masak merah, serunding dan kuah kacang...tp disebabkan tahun abang aku yg 1st tu nak beraya kat kedah, rumah mertuanya, mak awal2 lg dah wat nasi impit..sebelum abang sefamili bertolak la..sbb mak xnak bg diorg kempunan...tu yg pg raya wat laksa plak...asalnye nak wat soto, skali ayam yg ditempah tu, dah siap dipotong kecik2...nak racik2 isi ayamnye nanti dah xleh...so cancel la nak wat soto....frust giler jojo...hehehe...tp tu la, dah biasa pg2 raya mkn nasi himpit, bila pekena laksa plak, mmg xkena la...xkick langsung..nak pekena nasi himpit @ ketupat gak...last2 ptg raya tu g beraya kat rumah makcik yout, dpt gak mkn ketupat...fuh!! lepas gian...hehehe....

raya kedua, g gemas plak...g beraya rumah tok mansor....tok mansor ni biasanye kteorg akan jumpa setahun skali....tu pun masa raya jek...perjalanan nak ke gemas tu mmg terasa lama...tu yg kteorg jarang ke sana kot...dah tu, sana cuma 1 rumah jek...sdara mara lain xde yg duk situ...

pas g rumah tok mansor, blk tu g singgah rumah mertua ku plak...aduhhh!!! jauh giler ikut jalan tangkak....tambah plak dgn jammed sana sini...rasa mcm nak terbang jek....last2 sampai kul 6 lbh...sembang2 jap, sblm kul 7 dah tolak....perghh!! jammed giler masa ni jln muar-BP....apa leh wat, redah jeeee!!!

Hari Raya 2008

raya tahun ni mmg betul2 wat hati ku syahdu dan sebak...ntah la, mgkn sebab ni dah kali kedua aku xdpt beraya bersama suami tercinta :(...
malam raya tu, berbuka puasa dengan nasi tomato...sbb hr tu ada skali aku request ngan mak nak mkn nasi tomato...ntah la, tetiba jek tekak ni nak mkn....tapi beberapa hr sebelum tu, aku ada ke rumah mertua sbb nak amik kereta abang bwk balik ke batu pahat....sementara abang ngan jojo ada kat rumah, so, aku mintak tolongla dgn diorg amikkan kereta abang tu....mak mertua aku tanya sama ada aku nak mkn ketupat x pg raya tu? aku ckp, xsempat kot sbb biasa raya pertama, sume raya umah sedara mara, xde sape yg nak bwk kan aku ke rumah mertua tu...mak mertuaku kata, xpela....tp kalo leh dia suh aku mkn gak ketupat masa raya nnt...xkisahla tempah ke, wat sendiri ke...jnji aku kena rasa...
so, mlm raya tu, jiranku ada dtg anto ngunjung ketupat...mak pun suh la aku rasa ketupat...memula aku mcm mls nak mkn, ye la, xde selera sbnrnye ms tu...mkn nasi tomato pun xde feel ms tu....nak xnak, mkn je la sbb teringatkan pesanan mak mertua ku....ntah mcmne, bru aku nak suap ketupat tu ke mulut ku, tetiba jek dengar takbir....aduhhh...memula tu nak kontrol gak...kat meja mkn tu bkn aku sorg, ada lg adik bradik lain....tahan nye tahan, last2 xdpt thn gak...air matu ku gugur juga mengenangkan abang di perantauan...aaahhh!!! sedihnye ms tu...tgk ketupat tu, teringat sgt2 kat abang yg suka mkn ketupat cicah ngan kari...suap 2, 3 sudu...pastu aku terus jek masuk bilik...xmampu la nak abiskan....masuk2 je bilik, nangis la sepuas2nye...lepaskan rindu....tgh nangis2 tu, tiba2 lak dpt msg dr abang...tambah2 la aku nangis....sedihnye kali ni...xmcm raya sblmni...aku masih leh kontrol emosi ni....tp kali nie, mgkn sbb pembawakan...tu yg emo terlebih2...
harap2, tahun depan, dptla kami beraya bersama...doa2kan lah kami dapat sambut bersama2 ye...Aminnn....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...