Thursday, December 22, 2011

22 DISEMBER 2011

hari ni adam dah 3 tahun...alhamdulillah, walaupun cakap masih tak fasih, tp dah byk vocab yg kami boleh faham (^_^) walaupun bahasa peghancis tu tak hilang lg...hehehe....

smoga anak mama, Adam Khair, menjadi anak yg soleh, hormat pd yg lebih tua, taat pd mama papa, dikurniakan kesihatan yg baik, dan menjadi anak yg bijak...aminnnnn


berbelit2 lidah dia aku ajar "I am 3 years old"...

nak enterframe gak...adam kalo nmpk mulut adik dia mcmni mesti jerit "BUBBLE! BUBBLE!!"

Tuesday, December 20, 2011

birthday boy in advance

smlm akhirnye aku baking gak setelah bpe lama aku x membaking kan....ni pun sbb adam la...mama tau la besday adam nak dekat, tp tggu la papa blk dulu...tp dia xsabo gak...hari2 dia tunjuk gambo indulgence kat aku....adehhh!!!, ibu mana yg xtersentuh hati kan kalo anak dah mintak hari2...huhuhu..dh ler aku dah lama xkuar dr base ni...bkn sbb takut nak drive tp takut xdpt masuk blk dlm base ni plak...hahaha...dh la pki keta sewa, pas famili xdak plak tu...ngeeeeeeeee...last2 buat je la kek coklat nie...ni pun aku dh derhaka kat resepi asal sbb nak ikut kesesuaian bahan2 yg ada kat dapur tu...huhuhu....mana yg ada je la....janji adam makan...(^_^)...

chef kecik sdg menabur stars atas kek nye ye....

hahaha...comot giler kek kali nie...1st time topping pki serbuk koko...

adik duduk kat bawah je la ye...keje mama xsiap lg...

starsssss...

suka la tu kek dah siap...

siap sedia nak tiup, tp snap dulu sbb nak send kat papa...

pagar depan dh xde pun susah nak tiup...apa laaa..


jom makan!!!!

Monday, December 19, 2011

1 Malaysia Theme Song

salam semua...haiiii, lama giler x berupdate...payah skangni nak duduk lama2 depan lappy ni...smpi kan lappy pun dah berabuk ok...yg rajin guna pun cuma adam sorg wat main game bowling dia tu...aku ni takat bukak fb pastu terbiar je la mcmtu....kalo ada komen atau msg, takat leh tgk skali lalu je la...adehhh, bila nak back to normal nie?????

xde apa yg nak kongsikan citer skangni just nak kongsi lagu peberet adam skangni...tu dia lagu 1 MALAYSIA.. pantang keluar kat tv, mula la dia stop sume keje2 dia pastu duk menyanyi2 lagu nie...khabir tido pun dia hentam nyanyi sekuat hati dia...LOL...nangis mama mcmni tau...dah le si kecik tu telinga nipis...huhuhuhu...

k a, layan je la lagu nie ye...



Friday, December 9, 2011

3 bulan

hari ni khabir genap 3 bulan...kejap je kan...rasa mcm bru je bln lepas lahirkan dia (^_^)....apa yg dia dh pndi skang nie? kalo di agah, dh ada respon...mitten pun dh xpki sbb jari dh pjg2..booties pun dh xlama lg kena simpan sbb kaki pun dh stat pjg...huhuhu

smlm dh ada cubaan utk mengereng, tp xberjaya...so apa lg, melalak sakan la sbb xdpt nk pusing kan....xpe ye khabir...pelan2 tau, lama2 berjaya gak pusing nnt :)...

layan pica khabir je la ye...

kat file dh rotate, masuk cni pening smula...huhuhu

cak!!!

terselit plak...hr tu cari novel baru tp xde lg, yg ada novel lama ni plak...sblmni xde, la ni bru ada plak...huhu

muka calar balar..

tumbuk kang!!!

dah mcm pki ihram plak...hehe

muka fresh 3 bulan...bgn tido terus kena snap ngan mama (^_^)...terjuling ckit, belum warm up biji mata lg...hahaha

abang & adik

adik dh pandai rebut keta menan dah...

abang yg slalu buli adik...huhuhu

Wednesday, December 7, 2011

(>_<)

cuaca mendung je....di selang seli pula dgn hujan renyai2...
adam demam + selsema + batuk
mama sakit tekak
khabir dah 2 mlm tido xnyenyak

chaiyok nana!!!

Thursday, December 1, 2011

1 more night only....

1 mlm lg ok...huhuhu..harap2 mlm ni khabir gud boy ye...jgn la wat hal mcm mlm semlm...bkn khabir je nangis tau, ngan mama skali nangis tgk khabir mcmtu skali...uwaaaa xsanggup ler mcmni...dulu masa adam pun slalu gak tggl  berdua ngan dia, tp seingat aku adam xpnh kena kembung smpi mcmtu skali....tp khabir ni mmg lain, xsama ragamnye ngan abg dia....sungguh mencabar!!!

tp tobat wooo!!! aku xmau minum nescafe lg...mgkn tu salah 1 sbb khabir jd mcmtu...puas pg td aku pikir psl apa la khabir jd kembung mcmtu skali, last2 bru la aku teringat aku ada minum nes, kononnye teringin nak minum kopi, tp stok kopi xde...yg ada nes, tu pun yg dr hotel punye..bancuh n terus minum tanpa pikir kesan sampingannye...huhuhu, nah!!! amik ko nana!!! nak sgt minum kopi kan...rasa kan la penangan khabir tu!!! huhuu....

esok mlm bru papa smpi KK...harap2 flight sume smooth je la...jgn la ada delay2....fly hjg2 thn ni seram ckit rupanye kan...asyik gegarrrrr je...huhuhu leh wat mabuk ok....ok la, oleh kerana dua2 hero dh tido, baik aku tido...qada' tido smlm punye skali....huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...