Monday, October 31, 2011

hujung minggu...


sabtu baru ni kalo ikut plan asal, nak g labuan bwk mak plak sbb hr tu papa dh g labuan ngan abg n adam...tp xjd sbb abg ada hal la plak mggu nie....so, plan alternatif, g umah sedara kat papar plak....saje bwk mak papa jln2 kat cni sbb 2 nov ni dh nak blk smenanjung...pasni dh xtau lg bila nak dtg cni lg kan sbb kami pun dh nak pindah ke pulau hjg thn nie....

blk dr umah sdara tu, kami plan nak 'ziarah' GEN2 plak sbb dh alang2 kat papar kan...bengkelnye pun kat papar ni gak....masuk je bengkel tu, tiba2 je sayu hati aku...abg try cri gen2 tp xjumpa, last2 aku yg jumpa tp dh xde rupa gen2 lg dh keta tu :(....mcm nak nangis je, tp tahan na, jgn sedih....adjuster dh dtg, tp tokei kedai tu ckp, mcm xde harapan je...huhuhu...mgkn kami akan 'kehilangannya'...enjin pecah...kalo nak baiki, amik masa lama, nak tukar enjin baru, tokei tu mcm xmau, ye la, tentu dia akan rugi byk kan....kami redha je la, tggu apa kata insuran plak...




rupa gen2 kami lepas 'isi perut' nya dikeluarkan....sebak aku tgk, mcm terbayang2 plak depan mata nie keadaan abg masa tu T_T....kat pintu masih ada kesan darah....kalo aku sedih tgk keta nie, abg lg sedih sbnrnye tapi dia xtunjuk depan2...keta 1st ok, sape xsayang..dh ibarata 'bini' dia gak nie...

ahad plak, takat bwk mak papa g pasar tamu jln gaya je....last touch up sblm blk smenanjung..beli ole2 apa yg patut...aku pun tumpang sekaki gak, tp aku xbyk gerak, maklum la ada 'handbag' baru, susah nak gerak sana sini...pilih2 apa yg patut, pastu terus je cri tmpt duduk....yg lain2 p jalan2 smpi penat...dh siap just kol tgu kat mana2 pastu blk....

bila dh mcmni, rs berat plak nak tgglkan KK...dulu masa mula2 smpi cni, asyik nak 'menyumpah' je...ada aje yg xkena kat mata nie....tp la nie, berat hati plak...huhuhu siap dh plan ngan abg, tiap2 bln wajib wiken skali dlm sebulan kat KK...xdpt aku nk bygkan hidup kat pulau nnt....harap2 sumenye ok2 je la nnt...mental belum bersedia lg nie (-_-)'....

ok, time nak tidokan anak2 plak kul 11 nie...kang xbleh wat keje lgsg plak...raya? insyaAllah blk cuma kami kena delay sbb abg masih byk keje nak setelkan...

Tuesday, October 25, 2011

tarik nafassssss...

tarikkkkkk, tahan dulu jgn lepasssss.......hah!!! tahan la ye...camtu la aku skangni....parents tgh xde ni...bg diorg mkn angin plak kat sabah nie...hehehe...so, sume tugas aku yg dulu dh back to me...huhuhu...mmg xcukup tgn weiiii...kalo tgn mcm sotong, mgkn cukup kot...

sori ye lama xupdate...dah bersawang blog nie...huhuhu...ntah ada yg singgah ke x, xtau la kan....xpe la... (^_^).. sblmtu, sori gak wat korang tertanya2 apa yg terjadi sblmnie...sbnrnye, husben aku terlibat ngan kemalangan... tp dh xmau citer pjg sgt, apa2 pun skang sume dh kembali normal...cuma kereta je xtau leh kembali normal ke x...huhuhu....kami redha je, yg penting abg selamat dan kembali pulih mcm biasa....gambar??? xsampai hati nak uplod ye kwn2...huhuhu...

la ni khabir tgh tido..tu yg leh lepas jap dr dia...kalo x, nak berkepit je ngan aku...adehhhh, xtahan mcmni... adam dulu rilex je, leh tgl2 je...mmg lain budak, lain ragamnye kan....baru la aku dpt merasa kelainan diorg nie...

k la, nnt kalo sume dh beres, aku smbg lg ye....xmasak lg hr nie...masak nasi je...lauk beli okeyyyyyy....!!!!

** 3hb insyaAllah blk smenanjung utk raya haji....tp mgkn cuti xlama, takat seminggu je kot sbb cuti abg dh byk kena pancung sbb gara2 accdnt hr tu...huhuhu.....

Thursday, October 13, 2011

T_T

ye, aku redha ngan ketentuan illahi, aku hanya mampu berdoa pada MU...dan aku sgt bersyukur kerna semuanye selamat...mgkn benar ada hikmah disebaliknya...ini lah yg dikatakn ujian dari NYA....

doakan kesejahteraan kami sekeluarga ye...

wordless.......

Sunday, October 9, 2011

9.10.11

9.10.11

cantik kan tarikh hr nie? hr ni khabir genap sebulan...rabu ni bru nak g cucuk n timbang...skangni xtau la bpe berat dia sbb dh semangat sungguh hero sorg nie...tgu hr rabu je la nnt ye....hehe...

***masih blum ada mood nak update blog....huhuhu

Tuesday, October 4, 2011

emo!!!!!

mlmtd tgk berita....ada lg berita pasal buang baby, kena campak ke longkang plak tu....ntah la, aku kalo bab2 mcmni mmg emo ckit...mgkn sbb dulu aku dh pnh rasa betapa susahnye nak dptkan baby...tp orang2 yg mcmni sng2 je kan pregnant....pastu nak branak pun sng....xmcm kte ni, branak pun susah smpi kena czer....yg diorg ni xpnh plak dgr citer smpi kena czer, kat mana2 pun leh keluarkan bb tu... (-_-)....

pastu 1 lg kes yg pasal buku kerja PMR tu...apa la penulis tu...dh xde topik lg ke??? punye la byk isu2 semasa kat dunia ni, ngandung anak luar nikah plak dijadikan topik...buduhsss btul la....xpaham btul aku ngan org2 skangnie....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...