Thursday, January 29, 2009

1st check up...


jumaat lepas aku bwk adam g 1st check up kat klinik kesihatan...uuiii, kelam kabut gak aku dibuatnye...ye la, 1st time kuar umah dgn bb sendiri...dah bgn awal pg pun, masih terkeseng2 lg, adam plak meragam pg tu..ye la, ms tu waktu tido dia, tmbh plak mlm sblmtu adam xlena tido, apa lg, menangis je la dia...mak ngan papa ikut skali teman kan aku g klinik gak....

sampai klinik, adam meragam lg...kali ni nak nyusu lg....aduh, dlm keta sblm tu, aku dh nyusukan dia, ni dia nak lg...kekok giler aku nk nyusukan kt tmpt awam...nak xnak, redah aje la..janji adam senyap...

ms nama aku kena pgl, aku ingatkan adam aje yg kena cek, rupanye ngan maknye pun kena cek gak...bosannye aku..igtkn rutin mcm ms pregnant tu dah abis, rupanye ada lg...so, mcm biasala, test urine, amik darah...huahuahua...

dlm kul 9lbh gak la baru setel sume nye....mcm2 la briefing pg tu...aku dh la lapo+ngantokss ms tu...dgr kan je la....tp yg wat aku xcaya, berat ada ms jumaat lepas dah 4.5kg...semangatnye anak aku...tp ms aku tulis post ni, aku rasa berat adam dah bertambah lg, sbb aku dpt bezakan ms menyusu...aduhhh...anak mama........agak2nye skang dh bpe la berat adam ye....

from oldskool again...

CNY hr tu, aku terima kunjungan dr kawan baik aku sejak skolah rendah lg...hehehe zeti nama nye...ahakssss...lama giler kami xjumpa, chill sama2...sejak masuk zaman keje dulu, masing2 dah bz...xsempat nak chill sama2...huhuhu...tambah lg sejak aku dah kawin...rasanye last jumpa dia ni ms aku kawin kot, sbb dia jd pengapit aku...btul x zeti?hehehe....bila la aku nak rasa nasi minyak ko nie (^_^)...jgn lmbt2 tau....

gift from zeti - thanks a lot (^_^)

Wednesday, January 21, 2009

adam dah sebulan




hari ni adam dah genap sebulan...patutla dari mlm td dia meragam...slalu gak dia buang2 air, tp mlmtd lain mcm skit...byk semacam dia membuang sampai tembus ke kain bedungnye...pastu kul 3pg dia bgn membuang lg....pun sama byk mcm sblm tu, tembus ke seluar plak...pastu smpi la skangni, adam xmau tido...kalo tido pun dlm 5-10minit je, pastu dia terjaga semula...aku gak yg ngantoksssssss...huhuhu....ni pun masa anto post ni aku xmandi lg...hahaha...mak papa dah ke jb sbb nk tgk akak ipar ku yg accident pg td masa nak anto anaknye ke skolah....

Wednesday, January 14, 2009

gift from oldskool fren.....hehe

gift from auntie zue & uncle herwan...


gift from auntie rosie...(mcm brand kaya plak aku dgr...hehehe...mamposs aku kalo rosie bc thread nie...hehehe)

thanks to all my fren....igt gak korang kat aku...(^_^)...

ZzzzZzzzzZZzzz...

ni la akibatnye kalo xnak tido mlm...siang hari tido xhengat dunia....huhuhu


Sunday, January 4, 2009

newborn....

uiks...lama giler xupdate....rasa mcm kekok plak nak online bila dah ada baby nie (^_^)...

salam pada sume readers....alhamdulillah, aku dah slamat bersalin pada 22hb disember 2008 jam 8.12mlm. baby boy seberat 3.62kg. aku bersalin secara operate setelah berjam2 lama nye cuba cara normal, tapi xberjaya gak walapupun telah di induce sebanyak 3x...tp apa pun, aku bersyukur kerana aku dan baby selamat akhirnye walaupun byk komplikasi....

sehari selepas bersalin

hari nak balik ke rumah (24hb dis 2008)

ok, yg lain2 aku update kendian ye....bubye....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...