Tuesday, March 27, 2012

bersiaran kembali...

alhamdulillah...syukur ke hadrat illahi kami sekeluarga masih bernafas di bumi Allah ini...lama x blogging kan.. sunyi sepi je blog nie....bkn tn umah xde, ada sbnrnye cuma xberkesempatan nak online.. bkn sbb bz tp atas sebab2 yg xdpt aku nak elaborate pjg2 kat cni...

duduk ditempat org lbh2 lg di pulau, mengajar aku supaya lebih berwaspada, lbh prihatin, lebihkan tumpuan pada anak2 yg kecil ini (sbb mereka ni kan ada 6th sense kan), bykkan amal ibadah (yg wajib dh tentu kena buat kan, yg sunat juga jgn dilupakan) supaya boleh menjadi benteng pd diri kita....

syukur sbb skangni sume nye dah kembali normal...pada yg tertanya2, hehehe bunyi mcm suspen kan...tp ye la, kat dunia ni bkn manusia je kn yg ada...pelbagai jenis mahkluk Allah yg lain pun ada gak tinggal di bumi ini...so, sentiasa beware la ye...

apa2 pun, skang kami sekeluarga dh boleh hidup aman damai seperti dulu...InsyaAllah...doa2kan la kami di pulau ni ye...Aminnnn...

Friday, March 16, 2012

happy birthday!!

happy birthday mak & papa...tarikh mmg sama, 15 Mac, cuma tahun je berbeza...xdpt nak blk...jauh di pulau...huk huk huk...kirim kek je la yg dpt...harap mak papa suka...n wat famili yg lain, mesti suka gak kan...hehehe



happy birthday mak papa!!! we love u!!!!....



Tuesday, March 13, 2012

gian...

hahahaha...gian apa? kekekeke...gian nak shopping online...aku rasa, sejak deliver kan khabir dulu, bru beberapa kali je kot aku shopping online....skangni payah la nak cuci2 mata...xleh nak duduk lama2 kat depan lappy, nnt ada la dgr suara merengek2...hati xtenteram nak memilih brg...huhuhu

pastu bila dh ada yg kenan, stok plak xde...adehhh tu yg plg nyampah skali....kat labuan ni, kalo ikutkan brg2 yg aku suka tu xla susah nak cri tp masalahnye harga nye yg xmasuk akal la...mahal sgt...huhuhu....cth mcm scarf...aku beli kat muar bru rm5, kat cni smpi 19.90...rasa2nye kalo ye pun kos xkan la mahal sgt kan..bknnye diorg beli selai2, kan beli secara pukal....

xciter lg brg2 lain....haishhhh tutup mata je la...roti gardenia yg putih tu (sandwic) pun reganye dh rm4.40, kalo butterscotch plak rm6.60...huhuhu..sesekali teringin je bru kami beli...sape kata duk borneo ni leh simpan duit???? cakap!!! cakap!!!!...emo jap...hehehe

k la, nak smbg cuci mata lg nie....anak2 ku sdg lena diulit mimpi ditngah hr buta nie...hehehe

Friday, March 9, 2012

6 mths already








amik gambo baby, gegar sokmo....


hari ni saya genap 6 bulan...mlm td saya saje bgn awal pukul 4 pg...nak suh mama main2 ngan saya...tp mama xnak layan...saya kena marah ngan mama...papa xde plak..kalo ada, leh kejutkan papa skali..hehehe

gggrrrrrrr....sekejap je rasanye dh 6 bln...tp smpi la ni aku masih xdpt tido mlm sgt...nape? hmmm, lain anak, lain ragam kan...ungkapan tu yg slalu kte dgr kan...sama la ngan anak2 aku ni...tp kalo leh aku xmau beza2kan, dua2 aku sayang (walaupun hakikatnye sgt garang!!!)..dua2 anak mama papa...

so, dh 6bln, dgn rasminye hr ni khabir dpt mkn....nenek ajar suh bg tepung beras...masak dulu ler tepung tu, xkan bg mcmtu je kan...alhamdulillah, nmpk gayanye khabir leh terima....sbnrnye sblmni aku nak blend beras, tp ms tu beras yg aku dh cuci n jemur, semut plak serang....aarrgghhh!! tensen giler ms tu.....last2 mak aku ajar mcmni plak, permulaan bg tepung beras yg dimasak, mcm bubur sum sum la jdnye....

mlmni, tggu papa blk dr smenanjung plak...isskkk lambatnye nak mlm...huhuhu

Wednesday, March 7, 2012

wiken...

seperti sblm2 ni, bila tibanye wiken kami mati kutu xtau nak ke mana...biasanye sabtu pg kami akan bfast kat luar je...kami slalu g 1 kedai mkn ni....restoren malindo...mknnye biasa je tp kuih muihnye leh thn ok gak la tp yg xleh tahan rega nye sbb seketul 50sen ok...seb baik sdp la....nak2 lg epok2 pusing dia..adam kalo mkn xcukup seketul...mesti mkn 2 ketul..hehehe...n satu lg adam suka mkn kat ctu sbb ada free wifi...smbil mkn, smbil tgk youtube ok...mama n papa dia last2 hangennn!!!

pas bfast, kami jln2 kat pasar tamu kat ctu je..biasanye aku terus beli brg2 pasar kat cni..sng ckit wlupun xbyk pilihan...so mkn apa yg ada je la...hehehe selebihnye aku beli kat supermarket je...kalo nk mkn ikan bru g beli kat pasar...takat ni bru 2 kali aku g pasar...tu pun kali kedua aku xturun sbb khabir tido kat pangkuan...pesan kat abg je suh beli ikan tenggiri...nape???  sng nak cuci sbb diorg dh tolong siangkan...hahaha! aku kan xsuka siang ikan...dh terbiasa kat pasar KK, ikan tamban pun suh diorg siang, tiba labuan mcm 'cultural shock' plak...kekeke leh pki ke term tu??? ha 1 lg, pasar tamu labuan ni xsama mcm kat kk tu...kat cni lebih pada jual brg2 2nd hand @ bundle la...dh mcm 'pasar karat' kat batu pahat plak gayanye....tp kuih muih tradisonal mmg byk giler dijual...kami mcm biasa la, kalo beli pun takat yg biasa mkn je la...yg pelik2 xbeli pun...hehehe....

beli pokok ni kat pasar tamu bru2 ni...rs mcm kosong je kat ruang dapur tu kan, so cari la penyeri nye...xtau la robust ke x pokok ni, nama pun xtau...hihihi main pki hentam beli je...saje pilih yg xberbunga, xleceh rasanye ni...

ahad plak, jln2 kat UK (Ujana Kewangan) je...xde mall lain kan, cuma ni je la yg ada...tergerak hati nak cri kipas utk letak kat meja komputer nie...nak cri yg kipas mcm real tu, besi bkn plastik....g la 1 kedai komputer ni..mmg ada jual, tp reganye plak xsyok...yg kecik rm35 yg besar rm68...dlm hati aku, lbh baik aku beli kipas betul kalo dh harga mcmni...so cancel la ckp ngan abg....pastu ajak abg g kedai 1 lg sbb nak beli dvd holder...dvd kat umah tu bersepah2....beli kat kedai ni sbb cover dia gambar kartun2 yg adam kenal mcm CARS, BEN10...so kalo nak suh dia pilih sng ckitla kan bg arahan je...hahaha...murah je...yg besar rm3, yg kecik rm2.90...hehehe agak2 korang nak rembat yg mana??? pastu abg g la survey kipas tu lg....mmg ada, tp xcaya plak harganye...yg besar rm19(besi) yg kecik rm13 (tp tinggal plastik je besi abis)...tanpa byk soal, aku rembat je la...dh siap2 test n byr, g smula kedai mula2 td sbb xcaya ngan mata kan...tgk lg skali mmg btul la, xslh mata ni pandang...gila b**i nye harga la kedai tu...adehhhh.....kotak pun sama ok....tp kat cni yg aku prasan, mmg perbezaan harga agak ketara la...kena rajin survey je la...

ni la kipas yg aku maksudkan tu...biasa2 je, tp xkan la smpi rm68????


main buang2 masa kat UK...yg si kecik tu pun boleh tahan tau!!! grrrrrrr...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...