Wednesday, November 28, 2012

T______T

Sgt2 down bila kami dituduh bagi tekanan Dan xfaham situasi mereka !!!!!

Friday, November 23, 2012

SALE!!!

arghhhhhh!!! dia wat sale lg...nape la di saat2 ni...ntah kan sempat ke x nak singgah nnt......nape la kat cni xde....boleh buat org xsenang duduk ni....grrrrrrrrr


Thursday, November 22, 2012

macam2 nak cerita..


hari ni 22 november, hari ni hari keputeraan SULTAN JOHOR...semoga Allah panjangkan umur Tuanku... DAULAT TUANKU.....

hari ni gak birthday abang aku, jojo, happy birthday bro!!!...dh dpt naik dg, jgn lupa wat kenduri ye...

smlm xtau nak masak apa, last2 nk try wat daging masak merah....mmg xpenah masak pun menu ni...mak aku pun xpenah masak menu nie...so, aku pun google la resepi ni....bila tgk resepinye, terus aku teringat kat Zana...hahaha mmg betul la nk wat daging masak merah ni kena ltk sirap @ pewarna merah...mati2 dulu aku igtkan zana tipu aku...hehehe...sori ek zana....xpnh mkn lauk ni kan, tu yg xpnh amik tau pun...

mkn ngan nasi putih lawan ngan pencur timun tu...skali khabir nmpk timun, menjerit2 dia nk...alahaiiii, timun sumenye mama dh potong plak tu...khabir ni hantu timun tau....

masa abg g KL hr tu, sempat la g shopping kat mydin tu, kali ni xshopping susu pampers sbb nk blk kg kan (ntah bila nk balik xtau la, cakap je lebih...huhuhu) abg belikan beg skolah utk adam...ye la, thn depan dh nak skool kan budak tu, so, nk bg smgt skool nye pasal, abg belikan beg BOBOIBOY utk dia....


tgk la, suka xterhingga dia ngan beg ni, smpi nk tido pun nk bwk beg ni....pastu asyik ckp nk g skolah, nk g naik lori...huhuhu sbb kat cni kan anak2 tentera naik trak g skolah...hahaha tu yg dia ckp nak naik lori g skolah...alahai adam, mama anta adam g skolah depan ni je...kte jalan kaki je la ek... hihi

untuk mama, papa xde belikan pun...sob sob sob....dh la jatuh hari tu, xde present pun nk bg pujuk...ngeee..pastu abg kata, ms kat airport abg ada survey minyak wangi...ada minyak wangi mickey mouse, botol kecik2..ada 6 botol...bila tanya harga, rm60 je abg kata...pastu aku tanya la, pasal apa abg xbeli kan???? abg tiba2 teringat belum beli roti gardenia, pas beli roti, terus je abg lupa pasal minyak wangi tu..... GRRRRRRRRRRRRR....geram tau..ni yg nak majuk niiiiiiiii...

ok, citer pasal hr ni plak...pg td g appoinment adik...kali ni just timbang berat n cek apa yg patut je...kalo bb boy mmg slalu kena cek tang tuuuuu, kalo bb girl xpasti diorg kena cek apa lg ek?? mcm biasa la, follow abg g opis dia dulu sbb nk bg briefing kat staff sume ( takat 4 org je..hehehe)...sambil nk menunggu cukup org, sempat la budak2 ni posing dulu ngan topi golf papa...

aiseymannnn, xmacho la pegang botol susu tu...huhuhu

yg ni gaya golfer tu dh ada.....timbang td dh 9.8kg tp dukung dia dh mcm 15kg je rsnye...huhuhu

balik dr appoinment td, bru teringat lupa nk chill kan ayam ngan daging...huhuhu...nk xnak, suh abg tapau kan roti canai je la utk adam....so, smpi umah mula aku termenung nak masak apa....last2 tekak ni terasa mcm nk mkn western...abg pun xblk mkn lunch kan sbb td dh bekalkan abg nasi goreng...so apa lg, mula la korek2 esbok tu cri apa bahan2 yg ada...hehehehe

dah ada sume bahan, mula la menggatal nk rasmikan kuali baru....dh lama redeem, tp baru nk pki...

tadaaaaaaaaaaa...maka terjadila la lasagna...mkn la smpi tembam ye nana...xtau la abg nk mkn ke x ni sbb abg kalo bab2 cheese ni mmg cpt muak katanye....xpela, abg xmkn, mama je la yg mkn...ngeeeee

selamat menjamu selera ye kawan2 (^_______^)....


Wednesday, November 21, 2012

cucur nasi

hari ni korang bfast apa ye? pg ni aku wat cucur je...dr mlmtd dh pikir2 nk wat ni je la...simple but heavy n healthy (aku rasa la..hehe)...sbb apa aku kata mcmtu sbb dlm cucur ni ada nasi, bwg besar, ikan bilis, udang geragau, carrot, lada merah n kucai...hah!!! amik ko, dh mcm mkn nasi berlauk plak pg2 ni kan...hehehe... tp serius, aku mmg suka sbbnye cucur ni kalo dh sejuk pun still lembut lg...lg sdp kalo pki nasi yg byk kanji...hahaha...carbo ok, carbo!!!!

jgn lupa, nk lg sdp cicah je la ngan sos cili atau sos kegemaran anda...slmt menjamu selera (^__^)..

mode happy sbb abg dh blk tp pg td nk bgn tido susah sbb selruh blkg badan skt2...huhuhu kesan jatuh smllm kot...plg ketara skt belah kanan...adehhhh....sakitnye...


Tuesday, November 20, 2012

jatuh...

adoiiiiiiiii....badan dah sengal2 ni....pg td g buang sampah...tp td khabir ngada2 nk ikut skali...so, dukung la kat tgn kiri, tgn kanan pegang beg plastik sampah...tak teringat mlm td hujan lebat, g lalu kat kaki lima yg berlumut n basah tu...terus jeeeeeeeeeeeee, GEDEBUK....adehhh, sambil menahan khabir supaya xjatuh skali...huhuhu...abis baju mama penuh ngan lumpur, muka still maintain....huhuhu....

la ni dh sakit2 satu badan....T_T abg xde plak tu nak suruh urut.....tgh malam kang baru balik....huhuhu


Monday, November 19, 2012

(-___-)

Hmmm...hr ni xtau nk wat aktiviti apa...nk masak2 mls sungguh...sup ayam smlm utk budak2 ada lg..mama pnskan je la ye anak2...huhuhu...utk mama, takat goreng ayam je la....lg pun pg td dh bfast heavy....wat benjo n masak megi ayam ltk sawi+telur+cili padi sebatang...hehehe. adam suka je la bila dpt mkn megi...hmmm skali skala je tau.....not good ok...

sblm papa g OT, kami mcm biasa la g beli groceries...penuhkan esbok dgn segala macam mknn...ntah nk masak nye bila xtau la...huhuhu...ms duk belek2 nk beli fish ball, skali ternmpk la angry bird....terus amik 2 paket yg kecik..nk try test la kononnye....sbb slalu benor tgk kwn2 kat KK tu bg anak2 dia mkn ni...mcm sedap je kan....so td try la rebus...suh adam mkn, hmmm hampeh, xlayan lgsg dia....penat tau mama rebus...huhuhu...yg dia tau angry bird ni main game je bkn utk dimakan...huhuhuhu.. last2, mama la kena mkn...

Saturday, November 17, 2012

Mlmtd g jln2 sbb budak2 xgheti duk diam... Tmbh plak nk kena tgl ngan papa nnt... T__T....

Kebetulan Ada fun fair Kat bandar tu... G la singgah... Skali gerimis plak... Adam dh melonjak nk turun... Yg khabir dh teruja semacam... Payung Ada 1 je.... Adam ngan papa pki topi, mama pki tudung... Khabir je kepala togel... Last2 warning Kat khabir, kalo nk turun, kena ltk kain Kat kepala...

Hahaha, xtau angin baik mana la tiup, dia Redha je bila aku pki kan napkin Kat kepala dia tu... Sepanjang jln2 kt ctu, dia xhirau lgsg ngan kain tu... Bila blk n naik je kereta, terus dia bukak...hehe...

Friday, November 16, 2012

kek batik @ biskut batik

salammm... rabu hr tu baru blk dr KK...penat plak kali ni sbb tetiba sehari sblm nk blk tu leh plak kena diarrhea lg...huhuhu mau nye xlembik.... rasanye dh xbleh nk mkn pedas2 kot..perut ni dh xtahan...maklumla, dh 3tahun duk borneo ni, makanan sumenye xpedas pun..... bila dpt mkn pedas2, amik ko...3 hari membuang non stop...isshhh kalo la dpt kurus bagus juga...ni x, mcmtu gak...hahahha...

hr ni mmg super duper malas nk masak...mgkn sebab smlm cuti n aktiviti memasak dr pg smpi ptg....pg2 dh wat mi sayur utk bfast...pastu smbung plak wat rendang dging korban yg xabis2 lg tu....ptg tu wat dessert plak...wat puding roti sbb ada balance roti sblm g KK hr tu, tp dh simpan siap2 kat esbok....tgk elok lg, nk buang sayang, ye la gardenia smenanjung tu....mahal wooo kat sini...so, buat juga puding roti tu....

hr ni, pg2 dah wat mi goreng...mkn smpi tgh hr sbb abg xblk umah...solat jumaat terus kat tmpt keje....oleh kerana hr tu abg dah sebut2 nk mkn biskut batik, so gagah kan juga diri ni wat utk abg.....

tiap kali kalo wat biskut batik, mesti teringat zaman duk umah sewa kat IM6 tu...blaja wat biskut batik ni pun dr Imah....haiii, apa citer imah skang ni ye....dh ada kedai mkn kalo xsilap... sungguh2 la blaja dgn dia..imah kalo bab2 wat pencuci mulut ni mmg terror kan...hehehe...masa aku menganggur dulu pun (skang pun bkn menganggur gak ke????) rajin wat biskut ni...n yg jd mangsa utk penyek kan adalah nini...sbb tgn dia besar....sekali dia tekan, mampat terus kek aku...hahahaha

now, dh xde sape nk tolong penyek kan....nk tggu abg, alamaknye lmbt la dpt mkn biskut ni nnt...last2, wat la style mcmni....xperlu penyek2 pun....susun je la lapis by lapis....

k, selamat menjamu mata (^__^)...



Saturday, November 10, 2012

10.11.12

tarikh hr ni cun....smlm khabir genap setahun 2bln....makin lasak anak mama yg sorang ni....dan hari ni, sudah 3hari diarrhea aku xbaik2....xtau silap makan apa...sbb apa yg aku mkn, abg pun mkn gak...nsb baik masa 1st night kena tu abg ada, tetiba je tgh mlm aku menggigil seram sejuk...nk peluk beg air panas xberani, kang xpasal2 terbukak, abis tersiram kat khabir plak nnt......so, yg jd mangsa utk memanaskan aku , abg (^__^)...telan panadol 2 biji....tggu smpi aku tertido, bru abg bukak aircond blk, sbb anak2 xdpt tido sbb kepanasan...aku sorg je yg sejuk gigil2....huhuhu

pg td abg kol dr KK, ada good news.....abg kata INSYAALLAH dpt blk bln ni...yeeehaaaaaa...hati dh berbunga kembali....dlm kepala dh plan nk bwk blk coklat yg dipesan oleh adik bradik...ngeeeeee....harap2 kali ni menjadi la...kang takut last minit, kena cancel lg...huhuhu... SEDIA BERKORBAN  wahai NANA..

yg ni kemaruk ngan power rangers plak skangni....


lasak kan...adam dulu xpnh pun mcmni T_T


Friday, November 9, 2012

jalan sajeeee tau..

last week masa g KK kononnye abg kata g 3 mlm je...suh aku dh siap2 la pack baju2 utk 3 mlm je...ngam2 je tau sbb nye kalo ikutkan, blk dr KK, abg kena ke KL plak sbb meeting n blk dr meeting kami plan nk blk kampung plak.....tp tu la, manusia ni cuma merancang je kan, selebihnye Allah yg tentukan...ptg khamis tu abg msg kata kena stay smpi ahad...kononnye la kan....aku dh pening2 ms tu...ye la sbb bwk baju ngam2 je utk aku anak branak ni...abg kata xpe, kita beli je la baju baru...huhuhuhu...

pastu bila abg amik kami kat umah oni, abg bgtau lg, xboleh blk hr ahad sbb isnin Dato nk jumpa n selasa ada meeting lg....uwaaaaa, dlm kepala dh duk pikir daging korban dlm icebox n aiskrim strawberi yg xsempat nk merasa sblm pegi hr tu....nk xnak, segala baju2 kotor kena la hantar dobi..mula2 nk anta dobi hotel je, skali bila tgk price list dia, mak aiiiii selai tshirt je 2.50.....xpe la, anta dobi luar je la...kami nk basuh baju 4kilo ni....huhuhu....biasanye tumpang basuh baju kat umah oni je la kalo stay KK lama, tp ni disebabkan dh last minit n cuaca pun xmenentu, kang ada plak kami xberbaju nnt...hehehe...

rabu ptg sampai labuan....solat jamak siap2 kat airport otw blk tu sbb byk keja nk wat nnt kan....smpi je umah, hmmmm mmg sah!! umah berdebu giler la...masuk2 je, ltk handbag terus capai vacum...uwaaaa penat tau...pastu smbg basuh baju 2 trip lagi....penat lagi tau uwaaaaaaa....i pki manual lg tau...huhuhu...siap sume keje, mandi2 rehat...tggu maghrib kuar blk sbb nk mencekik...laparrrrrrr.....

n hari ni abg g KK lg, esok mlm baru smpai sini....n ahad mlm kami akan bertolak ke KK lg....huhuhu...dh lama xjalan jauh mlm2 ni...abg pun ckp dh lama xdrive mlm....tiket feri abis maaaaaa....cuti skolah kan skangni...tu yg fully booked! Tinggal mlm je yg ada...mintak2 la bleh stay dlm keta je..mls nye nk naik atas feri tu....

ok la...nk g tgk apa jd ngan kek coklat tu....ada budak tu dh request ok...huhuhu 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...