Thursday, November 22, 2012

macam2 nak cerita..


hari ni 22 november, hari ni hari keputeraan SULTAN JOHOR...semoga Allah panjangkan umur Tuanku... DAULAT TUANKU.....

hari ni gak birthday abang aku, jojo, happy birthday bro!!!...dh dpt naik dg, jgn lupa wat kenduri ye...

smlm xtau nak masak apa, last2 nk try wat daging masak merah....mmg xpenah masak pun menu ni...mak aku pun xpenah masak menu nie...so, aku pun google la resepi ni....bila tgk resepinye, terus aku teringat kat Zana...hahaha mmg betul la nk wat daging masak merah ni kena ltk sirap @ pewarna merah...mati2 dulu aku igtkan zana tipu aku...hehehe...sori ek zana....xpnh mkn lauk ni kan, tu yg xpnh amik tau pun...

mkn ngan nasi putih lawan ngan pencur timun tu...skali khabir nmpk timun, menjerit2 dia nk...alahaiiii, timun sumenye mama dh potong plak tu...khabir ni hantu timun tau....

masa abg g KL hr tu, sempat la g shopping kat mydin tu, kali ni xshopping susu pampers sbb nk blk kg kan (ntah bila nk balik xtau la, cakap je lebih...huhuhu) abg belikan beg skolah utk adam...ye la, thn depan dh nak skool kan budak tu, so, nk bg smgt skool nye pasal, abg belikan beg BOBOIBOY utk dia....


tgk la, suka xterhingga dia ngan beg ni, smpi nk tido pun nk bwk beg ni....pastu asyik ckp nk g skolah, nk g naik lori...huhuhu sbb kat cni kan anak2 tentera naik trak g skolah...hahaha tu yg dia ckp nak naik lori g skolah...alahai adam, mama anta adam g skolah depan ni je...kte jalan kaki je la ek... hihi

untuk mama, papa xde belikan pun...sob sob sob....dh la jatuh hari tu, xde present pun nk bg pujuk...ngeee..pastu abg kata, ms kat airport abg ada survey minyak wangi...ada minyak wangi mickey mouse, botol kecik2..ada 6 botol...bila tanya harga, rm60 je abg kata...pastu aku tanya la, pasal apa abg xbeli kan???? abg tiba2 teringat belum beli roti gardenia, pas beli roti, terus je abg lupa pasal minyak wangi tu..... GRRRRRRRRRRRRR....geram tau..ni yg nak majuk niiiiiiiii...

ok, citer pasal hr ni plak...pg td g appoinment adik...kali ni just timbang berat n cek apa yg patut je...kalo bb boy mmg slalu kena cek tang tuuuuu, kalo bb girl xpasti diorg kena cek apa lg ek?? mcm biasa la, follow abg g opis dia dulu sbb nk bg briefing kat staff sume ( takat 4 org je..hehehe)...sambil nk menunggu cukup org, sempat la budak2 ni posing dulu ngan topi golf papa...

aiseymannnn, xmacho la pegang botol susu tu...huhuhu

yg ni gaya golfer tu dh ada.....timbang td dh 9.8kg tp dukung dia dh mcm 15kg je rsnye...huhuhu

balik dr appoinment td, bru teringat lupa nk chill kan ayam ngan daging...huhuhu...nk xnak, suh abg tapau kan roti canai je la utk adam....so, smpi umah mula aku termenung nak masak apa....last2 tekak ni terasa mcm nk mkn western...abg pun xblk mkn lunch kan sbb td dh bekalkan abg nasi goreng...so apa lg, mula la korek2 esbok tu cri apa bahan2 yg ada...hehehehe

dah ada sume bahan, mula la menggatal nk rasmikan kuali baru....dh lama redeem, tp baru nk pki...

tadaaaaaaaaaaa...maka terjadila la lasagna...mkn la smpi tembam ye nana...xtau la abg nk mkn ke x ni sbb abg kalo bab2 cheese ni mmg cpt muak katanye....xpela, abg xmkn, mama je la yg mkn...ngeeeee

selamat menjamu selera ye kawan2 (^_______^)....


4 comments:

3uri@ni said...

Adam mmg dah totally free diaper eh? Ari tu dah survey PASTI, nak antar Naurah, tp cikgunya ckp, umur baper tak kisah tp kena free diaper & free botol susu. Nak free diaper siang hari tu dah lepas dah, tp nak free botol susu tu yg payah sket. So, awal thn depan, tak hantar lagilah Naurah ke scholl walaupun dia sibuk sgt nak ke school. Tunggu dia dah boleh free bottle, baru hantar. Bukan nak suruh dia tak minum susu, tp nak ajar dia minum susu pakai cup, tumbler etc. Naurah pulak kalau minum susu mesti nak baring, camana nak gi school kan, huhuhu

Pan tu redeem apa pulak tu? Aku redeem giant punya je lah, yg dulu2 tu. Tak der beli sendiri punya pun lagi (mcm sedih sgt bunyinya,huhuhu)


***Ckp kat papa bebudak tu, lain kali, antara roti ngan purfumes, beli purfumes dulu, haha

nanazack said...

adam dh lama free diaper...ms aku duk pening2 marah2kan dia dulu tu la...terus je dia ok...mlm mmg xde mslh sbb dia ni sejak masuk umur 3thn mmg jarang kencing mlm pd hal botol boleh tahan gak....dia ni mcm naurah gak la, kalo nk minum susu mesti nak baring...kalo dh bg dlm cawan pun dia xpuas tau, nnt dia mintak lg dlm botol plak..huhuhu

zue, PASTI tu mmg bgus la, rmi kwn2 aku hantar anak diorg ke ctu ada byk perubahan...kat cni kalo ada, mmg aku nak hantar gak, tp xnmpk lg kat cni...smart readers ada la...huhuhu...mahal sgt plak...

pan tu redeem kat parkson...tefal nye..lama dah, tp bru nk pki...amik 2 biji ms tu...yg giant nye tu pun masih elok lagi, tp kecik...yg ni besar ckit je...hehehe...

papa budak2 ni mmg slalu tau mcm tu...huhuhuhu

3uri@ni said...

PASTI ada kt dlm taman perumahan aku duduk ni, so, senang la kalu nak antar amik. Tadika biasa pun ada. Tp dgr member2 citer PASTI mmg elok, tu yg nak antar, kalu tadika kemas cam aku kecik2 dulu, asyik nyanyi2 je, hahhahaha takpelah, bebudak kan. Nak ajar bergaul je pun. Bukan nak push apa pun.

Ni kat taska dia pun, dah macam2 dia belajar, nak tido pun dah pandai baca doa, tapi doa makanlah, hahahah

Wah, tefal, bestnya. biasa shopping kat parkson eh? aku kalu kat parkson, beli baju sket2 adalah, beli diapers, groceries seme tak pernah.

nanazack said...

Sng la dkt ngan rumah... Mcm aku ni plg dkt TADIKA kemas je la... Xpela, nk ajar dia bergaul dulu... Nk bg sebutan tu biar jelas ckit...

Biasa shoPping baju budak2 n papa budak je.. Pastu brg golf... Tp Kat kk la.. Parkson Labuan xde apa pun :(...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...