Tuesday, November 29, 2011

two little heroes

terasa nak update blog...teringin nak bercerita, tapi xde mud...pada hal baju ada lg 2 bakul belum berlipat...anak2 dah tido...abg plak xde kat borneo sepanjang mggu ni...huhuhu...mula la terasa blurrr je...packing? hmmm dah xde mud (mmg dr dulu xde mud nak packing...ahaksssss)...tggu status plg latest mcmne plak ye...kte layan gambo je la ek...










ye...mereka berdua telah selamat dibotakkan....yg plg mengagumkan skali adalah adam sbb kali ni dia dah xnangis lg....tp kena ikut rentak dia la....dia suh stop, maka papanye pun stop la kejap...nnt dia kesat bdan nye ngan kain pastu bubuh bedak plak...wowowowowo xkisah la, janji mud dia ok n mmg nak potong rambut...(^_^)...

isshhh, dah rasa ngantuk plak...penyudahnye baju xberlipat ler nmpknye....huhuhu

Sunday, November 27, 2011

maal hijrah...

salam maal hijrah utk semua....aku ngan abg leh mati2 igtkan awal muharram esok (isnin), rupa2nye hr ni la...huhuu...abg siap frust abis sbb xdpt bc doa awal ngan akhir thn sbb nak bc kena tggu setahun lagi (T_T)...nak puasa sunat pun terlepas sudah..

oleh kerana sudah terlanjur, kami teruskan juga plan utk hr nie...mula2 kemas umah ckit2..mana yg dh bleh pack, kami pack je la...pastu g umah kwn jap(doktor) sbb abg nk bncg mcmne nak dptkan medical repot kat spital gomen tu...nape? abg dh panjangkan kes ni ke court plak...tu yg keje jd panjang...apa boleh buat, kena gak tuntut hak kte sbg pengguna kan....pastu g shopping susu n diapers anak2 plak kat sunny (huh! sungguh jauh menyopping ok)

blk dr shopping kat sunny tu, kami singgah 1Borneo plak...perghhh!!! jem giler ok...mana x jem, ada selebriti gempaq astro...kami lgsg x g tgk pun sape artisnye, malas la....xsuka la nak himpit2 dgn org ramai, tmbh plak ada bb, lg la aku xsuka....1B ni kalo time ada artis+long wiken+cuti skolah+YES alamatnye dh mcm sardin ok...org ramai giler...kedai mkn sana sini penuh...parking jgn ckp la, ms ni la msg2 pentingkan diri...huhuhu. kami takat ronda2 je...aku nk cri supplement sbnrnye sbb dah xlarat sungguh ok nak handle rumah...bru ada 2 org anak+ SRT plak tu... (T_T)...bila mlm je dh flatttttt....uwaaaaa, xleh jd mcmnie, tu yg kena cri supplement gak....last2 td beli executive B...harap2, bertenaga la pasni nak handle keje2 umah+anak2...kalo x, asal mlm je aku nak menyinga je ngan adam...sian adam...maafkan mama ye adam

member price dpt 45 hengget je (^_^)...

pastu singgah bookstore jap...igt nak cri novel zue,hmmm tp xde plak...blum smpi lg la tu....xsempat ler nak cri kat cni...huhuhu...novel xde, layan aiskrim karamel plak...hmmm sdp2...tp abg xsuka sbb abg kata aiskrim nye tawar....mmg ler sbb toppingnye dh manis2 belaka aku ckp, sbb tu la aiskrimnye kurang manis....abis mkn, kononnye nak g solat asar plak....skali lalu depan butik quicksilver, pelik rmi giler org....tanya abg nape ek rmi org? rupa2nye hr ni diorg wat sale sume brg 50% kecuali jam, 1 hari je tau....apa lg, kami pun masuk ler...sempat la rembat 1 handbag...ngeeeee, abg xde beli apa2 pun sbb tshirt yg abg minat tu xde size la plak...huhuhu...

solat asar, pastu blk terus...smpi umah terus mandikan anak2....diorg kelepakan agaknye, adam tgk tv pun smbil baring...khabir plak pas mandi terus nak nenen pastu tido...la ni adam dh tido pun, abg g opis siap kan keje+packing brg2 kat opis plak....sbbtu aku bleh online...ngeh ngeh ngeh....k la, ni pun dah ngantuk...nak tggu abg blk, sangap ler aku...huhuhu....

Thursday, November 24, 2011

random...




anak bujang yg sorang ni dah terror kayuh basikal....beli lama gak, saing masa beli baby cot khabir tp ms atokpapa dia ada bru pandai kayuh. ms beli hr tu xtest, rupanye seatnye ada prob ckit xleh nak turunkan, kaki adam mmg xdpt nak cecah la kat paddle tu...skali atoknye btulkan sungguh2 bru la bleh turunkan..sungguh2 atokpapa ajar adam tau, nak harapkan mama n papa, kayuh dlm umah je la jawabnye...bila dh pandai kayuh beskal ni, automatik plak adam dh pandai kayuh beskal roda 3 dia tu...yg tu duk dlm umah je....tp adam slalu ngendeng papa dia nk bwk main kat luar...hahahaxdpt ye adam...






smlm bwk khabir g cucuk n timbang skali...rupanye dh 5.8kg pada umur 2bln 14hari...uwaaaa, patutla lenguh tgn ni pas dukung dia...mmg semangat sungguh...kalo org tgk mmg xpecaya dia bru 2bln++...tgk la, stroller adam tu pun dia dduk dah penuh...skang stroller tu tggl kat kg, kami terpaksa beli baru sbb khabir duduk dh sempit n ada bengkok ckit kat stroller tu...mesti masa simpan kat flight diorg main hempap2 je...huhuu



kat T2 ms ni...tggu flight nak ke LCCT...blk last minit ms tu...tawakal je ms tu dpt blk ke x ngan tiket warrant sbb paham2 je la kan kalo beli last minit tiket mahal, tu yg dpt AA je...biasa dpt MAS...



raya haji hr tu kat kg abang..biasala, kat johor ni mana meriah pun...xrasa mcm raya lgsg....ni pun pki baju raya sakan sbb nak bergambar berempat nye pasal..sume pki bju baru, mama je pki bju thn lepas...sob sob sob....



ni gambo latest...ni la keadaan umah skang...tunggang langgang mcm kena langgar dek garuda...kotak sana sini...dh start packing ckit2....ekceli kami xperlu packing sndiri sbb ni sume keje2 movers...tp aku nak gak pack sndiri ckit2 sbb akan xpuas hatinye tgk diorg packing nnt..hahaha..tu khabir tgh tido, ada gak aku terseal dia dlm kotak nnt...hua hua hua....

Tuesday, November 22, 2011

woman plan by hong leong assurance

ha!!! kat cni aku nak kongsi ngan korang sume...ni plan insurans sbnrnye...dr Hong Leong...ekceli aku mmg amik insuran ni...sbb apa??? ha, sbbnye insuran lain xde cover ms korang beranak kat spital, tp plan ni mmg cover bila korang beranak ye....eh eh!! korang jgn igt aku agen ye...aku just nk kongsi je ni sbb aku dh dpt manfaatnye ms bersalin kan khabir...n agen aku bgtau harga plan ni bakal naik lg xlama lg...so bg sape2 yg berminat, grab it ok!!!

ok, ini dia punye spec...

Woman Plan - Khusus Utk Wanita 
Berita baik utk semua wanita-wanita di luar sana. Kini terdapat satu plan perlindungan yg khusus utk wanita.... Hanya dengan simpanan RM150.00 sebulan anda akan mendapat faedah-faedah berikut: 

Pendapatan Hospital Semasa Melahirkan Anak - RM 5 000.00 (min. RM1000.00) - utk setiap kelahiran

Pendapatan Hospital Atas Sebab Sakit/Kemalangan- RM 100.00 sehari (sakit yang tidak berkaitan dengan masalah mengandung)

Perlindungan Kanser Wanita - RM 100 000.00 jumlah penuh
Permulaan Kanser utk payudara/servix uterus - RM 20 000.00 jumlah penuh
Pembedahan Plastik (Atas Kemalangan) - RM 25 000.00 mengikut bil
Komplikasi kehamilan - RM 50 000.00 jumlah penuh

Keganjilan kongenital (anak yg dilahirkan) - RM 50 000.00 jumlah penuh

Kematian di atas sebab bersalin - RM 200 000.00 jumlah penuh

Kematian di atas sebab sakit/kemalangan - RM 100 000.00 jumlah penuh

so, kalo korang ada apa2 pertanyaan, leh la tanya pada agen HLA yg terdekat ngan tmpt korang ataupun nak tanya ngan agen aku pun boleh..ni contact dia ye...kalo dia tanya dapat tau dr sape, just mention je nama aku Suhana@nanazack from sabah (^_^)....xde dpt apa2 komisen ye, just nk kongsi je ngan korang....

FAZIDAH SAAD
fazi_dah@yahoo.com
012-5867778
019-5771319

kesimpulannye amik insuran ni, beranak je dpt duit...hehehe... xkira la beranak kat spital mana pun, private or gomen tp ada la syarat2nye ye....ok, sharing is caring...bubyeeee (^_^)....

mendap giler!!!

salam....

adehhh!!!...mendap giler blog aku nie...xberkesempatan nak update...2mggu blk smenanjung tp mcm 2 hr je kat sana...huhuhuhu...xkemana lgsg...abis masa dgn anak2 je...mmg terasa penat sgt blk kg kali nie...dulu ada 1 'handbag', skang dh ada 2 'handbag' mmg lain benar weiii...tu belum mcm mak2 kita yg ada 6 ke, 9 org anak ke...huhuhu...mental n fizikal xcukup kuat lg nie...aku perlukan suplement!!!!!

kalo dulu2, suka amik gambo pastu uplod...skangni???? asyik lupa je nk amik gambo...kalo amik pun, nk menguplod malas giler....bila nak kembali pd yg asal nie????? skangni tgh bz lg sbb nak packing2...so, akan mendap lg la ye...insyaAllah, awal bln dpn, kami dh gerak ke pulau plak...doa2kan la kami sekeluarga disana plak ye....

ok la, dh xtau nak celoteh apa...nnt kalo ada masa, aku uplod gamba plak ye... (^_^)...

Tuesday, November 1, 2011

1.11.11

as requested by ZUE....







ni yg latest....ada lg latest, tp mls nye nak transfer file...hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...