Thursday, November 24, 2011

random...




anak bujang yg sorang ni dah terror kayuh basikal....beli lama gak, saing masa beli baby cot khabir tp ms atokpapa dia ada bru pandai kayuh. ms beli hr tu xtest, rupanye seatnye ada prob ckit xleh nak turunkan, kaki adam mmg xdpt nak cecah la kat paddle tu...skali atoknye btulkan sungguh2 bru la bleh turunkan..sungguh2 atokpapa ajar adam tau, nak harapkan mama n papa, kayuh dlm umah je la jawabnye...bila dh pandai kayuh beskal ni, automatik plak adam dh pandai kayuh beskal roda 3 dia tu...yg tu duk dlm umah je....tp adam slalu ngendeng papa dia nk bwk main kat luar...hahahaxdpt ye adam...






smlm bwk khabir g cucuk n timbang skali...rupanye dh 5.8kg pada umur 2bln 14hari...uwaaaa, patutla lenguh tgn ni pas dukung dia...mmg semangat sungguh...kalo org tgk mmg xpecaya dia bru 2bln++...tgk la, stroller adam tu pun dia dduk dah penuh...skang stroller tu tggl kat kg, kami terpaksa beli baru sbb khabir duduk dh sempit n ada bengkok ckit kat stroller tu...mesti masa simpan kat flight diorg main hempap2 je...huhuu



kat T2 ms ni...tggu flight nak ke LCCT...blk last minit ms tu...tawakal je ms tu dpt blk ke x ngan tiket warrant sbb paham2 je la kan kalo beli last minit tiket mahal, tu yg dpt AA je...biasa dpt MAS...



raya haji hr tu kat kg abang..biasala, kat johor ni mana meriah pun...xrasa mcm raya lgsg....ni pun pki baju raya sakan sbb nak bergambar berempat nye pasal..sume pki bju baru, mama je pki bju thn lepas...sob sob sob....



ni gambo latest...ni la keadaan umah skang...tunggang langgang mcm kena langgar dek garuda...kotak sana sini...dh start packing ckit2....ekceli kami xperlu packing sndiri sbb ni sume keje2 movers...tp aku nak gak pack sndiri ckit2 sbb akan xpuas hatinye tgk diorg packing nnt..hahaha..tu khabir tgh tido, ada gak aku terseal dia dlm kotak nnt...hua hua hua....

2 comments:

3uri@ni said...

Finally, leh jugak jamu mata tgk gambor ko 4 beranak ye, hehehe

Skang ni nak bwk naurah pusing2 ngan beskal limited sket la sbb cuaca asyik ujan aje kan. Sian jugak kat dia. Ari tu, tgh pusing2, sekali ujan, aku pun apalagi, dukung dia sebelah, sebelah tgn lg tarik beskal, penat wooo!!!

Geram la tgk Khabir, geram!!!!
Muka adam makin chinese look la, hahahaa

nanazack said...

>>zue..
bknnye xmau ltk gambo famili, tp badan belum LANGSING lg, tu yg malas nak enterframe...kua kua kua!!! berat bleh plak 'termenung' takat ni je, pd hal keje umah dah buat mcm2 smpi nak pengsan...huhuhu

aku boleh bygkan ko duk tgh kelek naurah pastu tarik beskal...huhuhu leh jadi super mak mcmtu...hehehe..adam pun sejak atok dia blk, dia pun dah jarang main beskal kat luar sbb aku mls weiii!!

khabir ni padat la badan dia, tu yg penat weii nak dukung..xmcm adam dulu, chubby tp xla padat sgt bdnnye...huhuhu...aku pun xpastila mcmne leh jd chinese look, pd hal sepupu sepapat dia muka melayu+jawa je...hehehe..terkenan sape xtau la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...