Sunday, November 27, 2011

maal hijrah...

salam maal hijrah utk semua....aku ngan abg leh mati2 igtkan awal muharram esok (isnin), rupa2nye hr ni la...huhuu...abg siap frust abis sbb xdpt bc doa awal ngan akhir thn sbb nak bc kena tggu setahun lagi (T_T)...nak puasa sunat pun terlepas sudah..

oleh kerana sudah terlanjur, kami teruskan juga plan utk hr nie...mula2 kemas umah ckit2..mana yg dh bleh pack, kami pack je la...pastu g umah kwn jap(doktor) sbb abg nk bncg mcmne nak dptkan medical repot kat spital gomen tu...nape? abg dh panjangkan kes ni ke court plak...tu yg keje jd panjang...apa boleh buat, kena gak tuntut hak kte sbg pengguna kan....pastu g shopping susu n diapers anak2 plak kat sunny (huh! sungguh jauh menyopping ok)

blk dr shopping kat sunny tu, kami singgah 1Borneo plak...perghhh!!! jem giler ok...mana x jem, ada selebriti gempaq astro...kami lgsg x g tgk pun sape artisnye, malas la....xsuka la nak himpit2 dgn org ramai, tmbh plak ada bb, lg la aku xsuka....1B ni kalo time ada artis+long wiken+cuti skolah+YES alamatnye dh mcm sardin ok...org ramai giler...kedai mkn sana sini penuh...parking jgn ckp la, ms ni la msg2 pentingkan diri...huhuhu. kami takat ronda2 je...aku nk cri supplement sbnrnye sbb dah xlarat sungguh ok nak handle rumah...bru ada 2 org anak+ SRT plak tu... (T_T)...bila mlm je dh flatttttt....uwaaaaa, xleh jd mcmnie, tu yg kena cri supplement gak....last2 td beli executive B...harap2, bertenaga la pasni nak handle keje2 umah+anak2...kalo x, asal mlm je aku nak menyinga je ngan adam...sian adam...maafkan mama ye adam

member price dpt 45 hengget je (^_^)...

pastu singgah bookstore jap...igt nak cri novel zue,hmmm tp xde plak...blum smpi lg la tu....xsempat ler nak cri kat cni...huhuhu...novel xde, layan aiskrim karamel plak...hmmm sdp2...tp abg xsuka sbb abg kata aiskrim nye tawar....mmg ler sbb toppingnye dh manis2 belaka aku ckp, sbb tu la aiskrimnye kurang manis....abis mkn, kononnye nak g solat asar plak....skali lalu depan butik quicksilver, pelik rmi giler org....tanya abg nape ek rmi org? rupa2nye hr ni diorg wat sale sume brg 50% kecuali jam, 1 hari je tau....apa lg, kami pun masuk ler...sempat la rembat 1 handbag...ngeeeee, abg xde beli apa2 pun sbb tshirt yg abg minat tu xde size la plak...huhuhu...

solat asar, pastu blk terus...smpi umah terus mandikan anak2....diorg kelepakan agaknye, adam tgk tv pun smbil baring...khabir plak pas mandi terus nak nenen pastu tido...la ni adam dh tido pun, abg g opis siap kan keje+packing brg2 kat opis plak....sbbtu aku bleh online...ngeh ngeh ngeh....k la, ni pun dah ngantuk...nak tggu abg blk, sangap ler aku...huhuhu....

3 comments:

3uri@ni said...

Aku makan EPO je skang ni, ari tu tgk dlm mjlh, ada supplement apa ntah nama dia, khas utk woman, tak kira tua muda, rasa cam nak cuba, tak tak cuba2 pun. Ni tgk ko amik supplement baru, mulalah rasa nak jugak, malam2 mmg pengsan je la, penat la, siang hari duk pulun kiri kanan, keje2 umah pun nak kena buat jugak, tu pun skang ni jarang masak, hahaha

nanazack said...

>>zue..
aku epo dh xjalan la...asal mkn je mesti naik jerawat...tu yg stop terus, takut la nk teruskan blk... lama dah xamik supplement ni sejak pregnant kedua nie...tu yg rs mcm exhausted sgt la...ni pun amik vit B sbb anti stress skali...huhuhu stress woo skangni, ngan umah tunggang langgang, ngan adam makin lasak (sbb nak masuk 3thn kot), ngan khabir nye lg...huhuhu xcukup tgn...papanye slalu xde plak tu...ni pun mcm aku kena hold dulu duduk kat cni, papa dia sorg g labuan dulu...mslh umah sewa plak timbul...huhuhu

Aliya said...

nana, lama tak lawat secara serius kat sini..selamat berpindah..aku pun nak kn pindah juga..aduhai, tahap gaban malas mengemas..panggil mover juga...tp nak kemas sendiri juga..tp mover tak pilih lg...alamak!

nana&zue:supplement terbaik utk wanita ialah GLA, kat farmasi mcm takde jual lg, tp aku amik spirullina,dh siap ada GLA-taktaula berapa byk dos dia..huhu...makan spiru ni plak, asyik lapaq aje..(agknya nak suh makan byk bg berat naik) tp,kalo search2, produk shaklee gan amway ada jual GLA ni...

apapun, diharap kita tabah jalani ujian Allah, kita pasti boleh hadapinya krn, Allah tak duga kalau kita tak mampu...cthnya: kena kemas barang nak pindah...(rs nak menangis, barang satu rumah penuh)..ni aku ada kat Kajang aje..hubby dh pindah KL pun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...