Monday, March 21, 2011

balik kampungggg....

rabu ni, kami nak fly again....TAPIIIIIIIIIIII...kali ni just aku ngan adam je yg blk..abg xdpt nak blk sama...sob sob sob.....bkn xdpt cuti, tp sbb tuntutan keja...kena ke MIRI la, ke KL la...huhuhu...tawakal je la aku nnt...dlm kepala duk pikir2 gak mcmne nk kawal adam dlm flight nnt, ngan perut aku ni lg, ngan jln pun dh terkengkang2, ngan xleh nk beridiri lama2 (sbb nnt mula la rs mcm nk melayang kepala nie)....

sbnrnye tiket ni kami beli dh lama...beli ms bln 5 thn lepas...ms tu ada promosi free seat....just byr tax n insuran je la...tp kami tmbh la ckit berat ngan mkn2 ckit...pun xsampai rm200 utk 3 org pegi blk...murah kan??? tp tu la, setahun la korang kena tggu...pastu mula la jadual berterabur, xleh cuti keje la, ada hal la...huhuhu...

kalo ikutkan, aku mls gak la nk blk kalo abg xblk gak...tp mengenangkan 'anak tekak' ku ini yg dh teringin nk itu, nak ini...tu yg aku beriya2 nk blk gak...huhuhu...sanggup je kan kalo pasal mencekik...hahaha...mau makan laksa johor mak, puding kastad kuah susu mak, soto bus stand, lontong darat pesta, nasi bariani md shah, nasi minyak org kawin, sate, lontong wak dol.....waduh2, byknye nk cekik...pastu mula la berat naik mendadak, pastu kena minum air gula....hahahaha amik ko!!!!!.....xpe, yg penting makan dulu ye....muahahahaha!!!

doa2kan la penerbangan kami nnt smooth je ye....dh la tiket pg2 buta, tp seb baik landing kat senai je...dkt ckit nk blk kg...ok, tata titi tutu....

Friday, March 18, 2011

jumaat 18 mac 2011

insyaAllah, mgu depan kalo sumenye dipermudahkan kami nak blk kg....hahahaha...dlm kepala dh mcm2 list aku  buat...nk mkn itu nak mkn ini...huhuhu....tp skangni teringin nk mkn sesuatu...hmmm, nnt kalo dh menjadi, aku kabo la yekk...

tp kan, aku pelik la...tiap kali pregnant ( ceh mcm dh byk kali plak ngandung ) mesti duk teringin nak menjahit... ms2 ni la pulak mud jahit dtg...adoiiiiiiiii, camno nie??? duk gian mcm nk jahit langsir la plak....adehhhh... mcm xde gian lain la plak kan???? dulu ms 1st pregnant pun mcm tu gak, gian nk jahit sarung bantal n tilam.. penyudahnye mak aku yg jahitkan...hahahhaa....

mlmni mau kuar cri bhn2 nk wat benda yg teringin tu yek...hehehe...hrp2 la menjadi...k la, cau cin cau....

Thursday, March 17, 2011

citer adam plak

baru2 ni kan kat berita duk citer psl botol susu budak kan....aku plak kebetulan bru je belikan training cup yg baru utk adam...brand yg sama gak mcm dulu....dh try brand lain, dia xmau gak la...huhuhu...ms beli hr tu, main pki beli je, xtgk apa2 pun sbb pikir adam mmg nk yg ni je kan...bila dh kuar berita mcmtu, bru la tergerak ati nk tgk smula ciri2 training cup tu.... alhamdulillah yg tu jenis BPA free n PP(5)....kira selamat la utk budak2 kan... ye la, adam ni kan jenis xbotol. so, aku bknnye amik tau sgt psl botol2 susu budak nie....kat umah parents aku tu pun ada byk lg botol2 susu yg blum pnh pki, dpt ms adam lahir dulu...hehehe....nmpk gayanye, kalo bkn BPA free, kena buang la ek...sori ye kalo ada yg bc entry ni n ada bg botol susu sbg hadiah....kena cek dulu ye...

ms g beli botol susu ni, tgl 1 set (ada 4 cup terus) ni je la....tu pun kaler utk gegirl...hahaha, nsb la ko adam, pki la kaler pink... kali ni aku beli saiz besar plak...sblmni saiz std mcm cwn tu, pastu ada sediakan tangkai....tp mcm dh xcukup je kan, tu yg aku beli besar plak...dulu2 ms beli trainning cup ni, aku main pki beli je, xtgk brand pun sbb nak cri yg plg murah sbnrnye ms tu...just nk isi air masak ms tu sbb adam kan fully direct BF....penyudahnye dia xmau gak...tu yg aku duk simpan je trainning cup nie, bru pki 1 je...ms dia dh nk 2 thn hr tu bru aku kuar kan smula...tu pun jap dia nak, jap dia xmau....ms nk bhenti BF hr tu, bru la dia nk blaja smula pki trainning cup nie, n seb baik dia nak....tp tu la, hr2 duk minum, dia duk gigit2 muncungnye....bila aku tukar brand lain, dia dh xmau...huhuhu.....puas la cri brand yg sama kat merata kedai bb, xjumpa gak...huhuhu...seb baik la last week bru teringat ada 1 lg kedai bb kat KK times square...yg ni kedainye mmg jauh sgt2 dr tmpt kami...sbbtu la kami jarang sgt g sini...ni bru kali kedua kalo xsilap...bkn shopping complex pun just deretan kedai je....

ada 4 cwn, 3 kaler : pink, pepel n kuning....ngeeeeeee

1 lg, aku nk mintak pendapat la, insuran apa yg sesuai utk kanak2 ye....igt nk belikan utk adam...huhuhu bru nk beli....bkn apa, sbg persediaan je...igt nak cri yg cover utk medical n saving skali, tp nak cri yg bln2 xla tggi sgt...maklum la, saya ni SRT je......sharing is caring (^_^)...

Wednesday, March 16, 2011

entry tertunggak....

ni citer mgu lepas...bru nk uplod ok...mggu lepas ada kpl navy dr US dtg cni...biasanye kalo ada kpl dr luar dtg berlabuh cni, mmg lama gak la...kurang2 pun seminggu...tp yg kali ni cuma dpt 1 hr je...sbbnye ms tu tetiba dpt arahan kena blk sbb tsunami kat jepun....abg pun apa lg, pas main bola ngan diorg, cpt2 blk umah suh kami berdua siap2 sbb nak ajak tgk kapal nie....kelam kabut gak la dibuatnye, ms tu dh ptg...gedebak gedebuk, siap gak kami anak branak.....just nk tgk je kpl luar ni sbb beso giler ok....

kpl ni ada 2000 org anak kpl katanye....ramai giler ok...helikopter pun berlambak kat atas kpl tu, ntah ada bpe puluh biji pun aku xpasti....aku xnaik kpl ni, xboleh, tp abg sempat ronda2 dlm kpl ni n bertukar souvenir ngan pegawai nye...kami takat tgk dr luar pun cukup la....sblm2 ni pun mcmtu gak...ada je kpl luar dtg, nnt abg bwk kami g tgk dr tepi jeti....

ms diorg dpt arahan utk blk smula, sian anak2 kplnye sbb majoriti dh kuar ke bandar KK sbb nak ronda2 tmpt org kan....ms kami kat situ pun, bas persiaran, taxi biasa, taxi tourist sumenye kuar masuk base anto diorg ni sume...korang bygkan la, 2000 anak kpl yg dah bersepah kat serata KK ni, susah woooo nk kumpul kan smula, amik masa gak...penyudahnye keesokkan awal pg nye bru kpl ni gerak smula...dr umah kami leh nmpk kpl ni gerak smula....








ms hr kejadian tsunami tu, pas tgk kpl, kami kuar terus, xblk umah...abg xmau duk umah sbb umah kami kan sblh je ngan laut, jd dia xsng hati agaknye...hehe...tu yg kami jln2 kat bandar KK...kalo ikutkan, sabah xtersenarai, cuma "DINASIHATKAN" tidak berada dkt ngan pantai...ms kami lalu kat tg lipat tu, kedai2 mkn sume tutup, tp still ada yg memancing....trak polis sana sini bersepah....tp masa tu air laut xnaik, cuma tgh mlm tu angin kuat gak la sbb pintu umah kami asyik gegar2 je ditiup angin...n keesokkan hr nye hujan satu hari, dr pg smpi la ke mlm...seb baik xde banjir.....

hr ni, cuaca cerah mcm smlm....n alhamdulillah aku xmigrain n hr ni berjaya kemas segala baju2 adam yg sblmni masih dlm beg....hahahaha....rajin x aku?????? dr bln 2, smpi ke hr ni, bru nk unload sume bju2 adam...tu bru bju adam....bju aku xlg, masih lg dlm beg ye....hehehe ntah bila plak nk keje kan yg satu tu....k la, nk masak plak ye....

Tuesday, March 15, 2011

bantu yek...

adoiiiii...penat la skangni.... rutin harian dh kembali 70% seperti biasa....lg 30% masih lum mampu nk wat lg... nk update blog pun terkial2 lg nie....huhhu...

aku nak tanya la pendapat korang, aku ni dah xmabuk lg sjk 2bln setgh lg...sblm tu mmg mabuk yg melampau2 la...tp sejak ilang mabuk tu, aku kerap sgt kena migrain....kalo time kena tu abg ada, aku xkisah sgt sbb suh je abg layan adam tu...tp kalo kena time abg g keje...mmg azab la....nak xnak, aku terpaksa telan uphamol (ni je ada kat umah)...aku tau mmg xelok, tp aku xtahan sgt2....mcm smlm, tiba2 je kena serang lg....dr pg, aku tahan, smpi ke ptg....tgh syok2 layan migrain, tiba2 adam main tepuk2 pp aku, mana la aku xhangin, xpsl2 dia kena mrh....sob sob sob...sian adam....sape yg ada migrain mesti tau kan, mesti cpt naik angin kalo skt tu dtg....

masuk ni, dh 2 @ 3 kali la aku xtahan, aku amik uphamol terus....boleh ke? xefek pd bb ke? dulu ms pregnant kan adam, xplak kena mcm ni....fyi, aku dh lama giler xkena migrain nie....zaman2 skolah n studi kay u je dulu kena....la ni plak slalu kena, xtau le nape....huhuhu....

Thursday, March 10, 2011

A Doctor In The House

teringin nak beli buku nie....kena kumpul duit pastu hjg bln ni kalo jd blk smenanjung baru beli....sbb kat sini aku xjumpa plak MPH kat ne....kalo sape2 tau kat KK ni ada MPH @ ada jual buku nie, kabo kat aku ye....

Tuesday, March 8, 2011

11 minggu sudah...(^_^)

alhamdulillah....hr ni aku bru nk citer kat kwn2 yg aku ni sbnrnye dah 11mgu pregnant...hehehe..kepada SUE ANIMARINA, segala teka teki teka tekuk ko selama ni mmg btul la...kekeke cuma aku xkompemkan lg la....pg  td bru je wat buku....lmbt ckit wat buku sbb tggu parents aku poskan buku yg lama tu...

mmg aku bersyukur sgt kerana kali ni mudah plak lekat...xmcm mula2 dulu nk dptkan adam, mcm2 dugaan kami suami isteri terpaksa tempuh wlupun xsehebat ZUE....huhuhu...dugaan dr segi MENTAL dan fizikal...takat fizikal tu masih leh tahan la kan, tp mental tu, smpi leh bernanah la telinga ni dibuatnye....Allah lebih memahami, kami redha wlupun rezki dikurniakan anak ni lmbt ckit....mmg btul setiap yg berlaku tu ada hikmahnye..kalo xcaya, cuba korang imbas kembali kisah silam korang....hihihi...

kali ni nye kandungan, mmg lain dr yg dulu...kalo dulu, aku tggl sorg2 je ms 1st trimester...tp masih larat lg nak wat itu ini, tp yg ni, mak aiiiii....mabuk ngalahkan org yg minum todi kot...hohoho...bukak mata je, nmpk sumenye berpusing2....nak xnk tido je la keje nye ms awl2 dulu....dgn ms tu adam masih BF lg....ngan pindah rumah lg...dapur jgn citer la, mmg xberasap lgsg....rumah tunggang langgang lg nie...

skangni, alhamdulillah....morning sickness dah xde, tp kalo ada silap mkn, mmg lepak la dibuatnye....wat ms ni pun aku dh prasan apa yg aku xleh mkn n minum...tp tu la, kdg2 degil gak...huhuhu...apa2 pun, aku sgt bersyukur ngan rezki yg Allah berikan pd kami ni....doa2kan la aku ye...mudah2an kali ni leh rasa normal plak...huhuhu....Aminnnn...

Sunday, March 6, 2011

ahad yg cerah...

alhamdulillah, adam dah xdemam hr nie, cuma batuk ada lg...tp mlmtd dia terjaga nak tido luar plak...xmau tido kat bilik...penyudahnye dia tgk bola ngan papa kul 1 lbh....aku sdr kul 3 lbh, tgk2 adam dh tertido atas sofa, papa tido depan tv (atas tilam la), tv plak terbukak....aku just tutup tv je, n biarkan adam tido kat sofa tu...aku xtau la nape sejak akhir2 ni adam suka sgt tido kat sofa tu....ke sbb dia slalu tgk aku slalu baring kat situ ek????

pg ni, alhamdulillah, cuaca pun ok, adam pun dah ok...abg keje lg hr nie...smlm keje full day, hr ni half day kot... 2 hr ni diorg diisytiharkan bekerja sbb nnt ada VVIP nak dtg cni....biasala kan, bersedia berkorban...hehehe...

pg ni ms nak basuh baju, nmpk la ulat gonggok nie...kekeke xde keje, aku g snap n tunjuk kat abg...aku bgtau la kat abg, "tgkla, ulat gonggok ni pun sehati sejiwa tau....nk jln pun leh tenggek mcmtu je..." hehehe... korang tau apa laki aku ckp??? " ni bknnye sehati sejiwa, yg atas tu mls nak jln, tu psl la dia tenggek kat atas...jimat tenaga ckit"....hahaha...punye la xde modal nk buat lawak, ulat gonggok pun leh jd modal lawak kan....tp kat sini mmg tgh musim ulat gonggok, byk giler ok....





utk lunch nie, dh mati kutu xtau nak masak apa (dah 2 mggu x g pasar ni)....ikan ada lg 2 ekor, tp aku mcm xlalu plak nk mkn....terubuk masin ada lg ckit, tp abg tu bknnye nk mkn sgt sbb mls nk tgk tulang2 tu...penyudahnye aku teringat ada telur lg...igt kan nak wat masak kicap, tp abg xsuka, nk wat msk sos, aku plak mcm xlalu...penyudahnye aku google...keh keh keh...apa punye SRT la kan....last2 aku wat sambal telur je la...memandangkan stok bwg pun dah ilek (tggl separuh je...hehe), kebetulan resipi yg aku jumpa ni xpki bwg, cuma pki bwg putih je....apa lg, aku pun terus ke dapur....kalo ikut resipi asal, kena pchkan telur terus kat dlm sambal tu, tp aku plak xkonfiden, so aku goreng siap2 la....hehehe....layan je ok....


Saturday, March 5, 2011

blurrrr....

semalaman adam xtido...
kejut papa, minta tolong wat kan susu, skali papa dukung, bdn adam dh pns rupanye...
patutla dia xmau tido, n mulut asyik bebel kejut aku....
nak xnak, aku paksa gak diri ni utk bgn....paksa adam mkn ubt n tampal kool fever....

adam demam...
mama adam pun mcm nak demam gak...uhuk uhuk uhukk...
adam asyik nak menempel je ngan aku hr ni...
nak g ronda2 pasar tamu PTKK pun xdpt (-_-)...

rehat dulu ye...


Thursday, March 3, 2011

katak oh katak...

hari ni memandangkan cuaca agak cerah lg, so aku pun mcm biasa la nk membasuh baju..tgk bekas sabun, abis plak...so terpaksala angkut sabun baru....dgn konfidennye, aku main pki amik je bungkusan sabun tu...tp terasa gak la nape mcm lembik2 je kat tgn aku nie...tp mata still xmau pandang...tetiba je ada benda melompat depan aku...uwaaaaaaaaaaaaaa!! rupanye katak kat tgn aku td tu....hohohoho...apa lg, menjerit la aku...terus aku cpt2 basuh tgn ngan sabun....geli weiiiii.....boleh plak katak tu melompat atas washer machine...aku halau lg ngan penyapu, melompat la lg....aku menjerit lg....smpi kan kak liza (jiran sebelah umah aku ni) pun kuar tgk apa jd ngan aku...keh keh keh....

kak liza tu pesan kat aku...kalo nk angkat baju pun kena tgk2 dulu...sbb dia pnh kena gak katak duk kat sweater dia...huhuhu....korang xseram ke??? ni bkn katak yg biasa tu tau yg bdn menggerutu tu...ni jenis yg kecik tu pastu tgn kembang...mcm katak pisang kot....eeeiii geli plak bila pikir...seb baik td tgn kiri...kalo knn, mau sebulan aku pki sudu time mkn...hahahaha

Wednesday, March 2, 2011

SARAWAK...part 3

hari ahad pulak, kami kuar pg2 lg...nk kat kul 7 rasanye....nk g pasar satok lg sbb nak bls dendam yg smlmnye sbb hujan....pg tu cuaca mmg nmpk cantik la....smpi je kat pasar tu, apa lg...suka sakan la sbb parking pun sng nak dpt, xhujan....

kami pun ronda2 ctu lg....jumpa gerai jual souvenir...mcm biasa la, kami borong lg...kat cni lg cantik banding kat pasar serikin tu....kalo bab harga pun, ada yg murah ada yg mahal...yg penting kena pandai tawar menawar... dah puas beli souvenir, pindah ke gerai baju plak....beli utk adam, mama n papa...sorg sepasang je tp corak lain2, kaler pun lain2...hahaha...abg tu bknnye nak sgt pki baju sama ni...kdg2 puas gak pujuk suh pki corak sama...tgh syok2 pilih baju, tetiba plak hujan turun ngan renyai nye...huhuhu...ni yg xbest nie...payung plak masing2 tinggal kat dlm keta...nak xnak, terpaksala kami patah blk ke kereta....tp sblmtu kami bfast dulu kat kedai yg ada kat situ.....layan mi kolok lg, nasi lemak n roti telur....terliur gak tgk mi jawa (mcm mi rebus johor gak la)...tp tu la, sbb mi kuning kan, terus je cancel...huhuhu....



pasar satok.... pilih2 baju yg kenan ye...


 bfast kat satok je....

dah puas mkn, kami pun gerak lg...kali ni menuju ke kek lapis....kami xnak naik bot memandangkan masing2 ada anak kecik tambah plak ms tu tgh hujan...pd hal dekat je nak seberang ngan bot tu tp ntah la, aku xkonfiden la....so, kami g kampung gersik tu ngan kereta...jauh pun jauh la...sampai2 je perkampungan tu rupanye byk yg wat kek lapis ni...kami difahamkan, kalo nak yg sedap cari kedai MIRA...tp sayangnye ms tu kedai tu masih tutup lg...so kami terus je g DAYANG SALHAH....ada yg kata kedai ni femes je lbh tp rasa kureng....tp kami g je sbb nak puas kan hati gak...

masuk je kedai tu, aku terkejut gak la sbb atas meja nye dh mcm hari raya plak...penuh ngan tester...dr hujung meja hingga ke hujung meja...mak aiiii, xkan nak rs sumenye kot...huhuhu...bila dh smpi kedai ni n tgk ngan mata kepala sndiri, baru la aku tau...ada 2 jenis rupanye...yg biasa n yg premium....selama ni, yg aku dpt dr org, tu hok biasa2 je....yg premium tu mmg sdp taste nye...harga pun  pd aku berpatutan kalo nak bandingkan kat KK ni...huhuhu...aku dpt rasa ckit je sbb keadaan diri yg xmengizinkan...kang ada jugak aku terbelahak kat ctu...huhuhu...aku cuma tanya onie je la mana yg sdp...hehehe...seriously, xrugi korang g dayang ni sbb mmg puas hati ngan layanan diorg...tester nye pun tersusun rapi je atas meja...mmg patut la diorg femes...cuma xde disediakan air je la...kang kalo ada air, lain plak jd nye kan...hehehe...selain kek lapis, ada gak jual rempah laksa kat sini...n depan kedai tu ada gerai terubuk gak....



 kat dayang salhah...mcm2 kek lapis weiii...yg atas meja tu sume tester tau...

dah dpt kek, kami blk hotel smula....kemas2, rehat, solat cek out terus dlm kul 1.15...g mkn lg kat kafe bonda n jalan2 lg....g waterfront lg...hujan2 pun redah gak la....amik gambo kat waterfront, pastu amik gambo kat tugu kucing tu....berpayung sakan la masing2....hehehe...dh puas amik gambo, onie hanta kami ke hotel smula sbb kami nak amik keta yg kami pinjam hr tu (dpt pinjam keta tp xpki pun...hehehe)...x g mana pun, just pusing2 satok, tp pasar tu dh tutup pun pastu lepak kat stesen petronas sbb nak packing brg2 tambahan lg...tggu maghrib, then terus ke pulangkan keta....pastu tuju ke airport terus..


 cek out time...


 lunch time kat kafe bonda again...layan lg nasi ayam penyet...pasni dh xtau bila lg nak rs kan...hahaha

 waterfront..



 bandar kuching...nak gak gambo wlupun hujan, kalo xgambo, xcomplete la journey kami nie...hehe


amik gambo je, xnaik pun...nak hujan lg ms nie...

sampai je airport, adam plak wat hal...berkali2 nak scan beg...pastu ms nk cek in beg, boleh plak dia nk duduk atas rail timbang tu...huhuhu sabo ye nana...mmg ms tu aku dh naik angin btul....budak dah ngantuk, mcm tu la kan, ngan maknye skali naik angin...huhuhu

dlm kul 10, kami g cek in bdn plak...flight kul 10.55pm...n ms ni adam ada cool down ckit...mgkn dh ngantuk tahap gaban agaknye...ms take off tu dia pun layan je gegar2 tu smpi tertido duduk....alhamdulillah...lega rs nye bila tgk dia dh tido....n dia pun tido smpi landing...dh xde meragam2 lg (^_^)....papa ngan mama pun dpt la rehat sebentar....

kesimpulannye, mmg enjoy sgt2 g kuching ni walaupun hujan lebat + anak2 wat hal...adat la tu kan kalo ada anak kecik....pd aku, xrugi kalo g...tp kalo dpt g 4D 3N lg puas hati rs nye...hehehe....apa yg dihajati, sumenye dpt beli n dpt rasa...makanan kat kuching ni pun pd aku mmg kena ngan tekak semenanjung (bg aku la, org lain aku xtau ye)...nak banding ngan sabah ni, mmg beza sgt dr segi rs mknn nye...rs mcm nak dtg lg je, tp xtau bila la ada peluang mcm ni lg kan....kami enjoy!!!!! (^_^).....

habissss sudahhhh....

Tuesday, March 1, 2011

SARAWAK..part 2

sabtu pg, mula la perjalanan kami....plan g serikin dulu...sbb rmi org kata kat situ brg murah2 n kebanyakannye dr indon...tolak dr bilik lbh kurang kul 6lbh gak....seb baik la hubby onie ada GPS...jd ada sng ckitla nk cri tmpt tu.... perjalanan amik masa +-1jam gak la...

singgah BAU jap sbb nak bfast dulu....mkn mi kolok n nasi ayam penyet...not bad dianye taste...mmg sng nak masuk kat tekak org smenanjung....pas setel mkn, gerak smula...dlm kul 9 kalo xsilap bru la kami smpi.... pasarnye mmg pjg gilerrrr....brg2 mmg banyak, nak2 lg brg indon....mmg teruja la bila smpi situ...rs mcm nk beli sume je, tp apa kan daya, bkn leh naik belon pun...huhu...ms kami smpi tu, dh start panas....korang tau2 je la kan kalo panas nak hujan tu mcmne rs nye...perit habis smpi pedih kulit nie....adam xyah ckp la...mmg meragam abis ms nie...mainan pun jual merata...tu yg setiap kedai yg ada mainan, adam cukai kami...huhuhu..brg dia je dh 3,4 beg plastik...brg aku ngan abg xde lg...huhu....last2, kami beli apa yg dpt je sbb dh xtahan nk jln lama2 kat ctu sbb pns terik sgt2....tp xpuas hati gak pun ada sbb xleh nak belek lama2 kan, bkn takat adam je yg meragam, aku pun dh xselesa....dehydrate ok....

abaikan kegemukan aku tu yek...huhuhu

onie n famili.... kat BAU ni..


 mi kolok


nasi ayam penyet yg dh slmt masuk dlm perut...xsmpat nak snap...sdp gak la..ayam+ulam2+sambal+nasi putih+sup kosong


pastu naik keta, jalannnn...bru bpe minit jln, hujan pun mula turun..mula2 tu ok je renyai...lama2 hujan selebat2nye....patut la td panas terik semacam, rupanye nak hujan lebat sungguh.....blk hotel smula, mandi2 n solat...pastu kuar smula...

konon kali ni nak jln2 kat pasar satok pulak....tp hujan dr td masih xde tanda2 nak berhenti..makin lebat ada la...so, pusing2 kat bandar Kuching je la ngan keta....nak g muzium kuching, tp xjumpa...yg jumpa muzium lain...tp nk parking keta pun xleh sbb hujan terlampau lebat...kalo xde anak kecik xpe, tp kami ni jenis dh beranak pinak, jd kena pikirkan tentang diorg gak la kan...so, cancel lg....last2 kami g mkn kat kafe bonda...layan nasi ayam penyet ngan mi sapi plak...kali ni sambal ayam penyet nye lg sdp plak...mi sapi pd aku kureng ckit..xtau nape tp mgkn sbb supnye berminyak ckit, tu yg aku xleh nak layan sgt (ye la, dh nama pun mi sapi, mesti sup daging kannnn)...

oleh kerana nak puaskan hati gak, kami g gak pasar satok wlupun hujan....mula2 g cari payung dulu...mmg xselesa jalan berpayung kat pasar...byk sungguh kekangannye...tp sbb nak cri ikan terubuk nye pasal, kami redah je la...hehehe...dh dpt apa yg dihajati, terus kuar dr pasar tu...g waterfront plak...just amik2 gamba je pastu naik keta smula sbb dh maghrib ms tu....g amik anak buah kwn, mkn lg, kali ni aku layan sate je sbb perut kenyang lg....huhuhu, teringin nk try laksa sarawak, tp oleh kerana perut dh full, xleh nk pikir mknn lain, kang ada gak terburai kat ctu...hahaha...






ni sume kat waterfornt kuching....hujan lebat ms nie, xleh nk gambo sakan...

setel sume, blk hotel....bersih2 kan diri, solat....adam dh tertido dr dlm keta lg....tp aku ttp nk lapkan bdn dia sbb seharian berjalan kena hujan....dia apa lg, mengamuk la sbb tidonye terganggu...aku lap2 badan dia, siap, dia pun smbg tido.....mlm tu aku tido xbpe lena sgt sbb 2kali adam terjada sbb ngigau.....huhuhu....

SARAWAK...part 1

hujung mggu bru2 ni, kami 2 famili bercuti ke kuching,sarawak...beli tiket AA awal bln 1 hr tu..n ni kira bernasib baik la sbb jarak booking tiket n fly xyah nak tggu lama2....ms beli tiket tu, onie la yg suggest ajak g kuching... tp aku prefer hjg mggu sbb abg ni dh byk sgt amik cuti kan....so, bila sume setuju, tiket pun jd beli wlupun kami terlambat ckit beli,harga dh jd lain...sob sob sob...biasala AA kan, harga suka2 je berubah...

kami tolak dr KK mlm...patutnye fly kul 9.05pm...tp delay pd 9.30pm plak...kalo bgtau awal2 xpe gak, ni announce last minit....huhuhu....tunggu je la..onie n famili dh slmt smpi ke kuching pun ptg tu, wlupun ada tragedi xleh lupa...hehehehe...aku xkisah pun naik flight mlm, tp yg risau nye adam la...ntah ok ke x...

bila tiba masanye, kami pun mcm biasa la naik flight...adam pun mcm suka je dpt seat sndiri....aku bg dia duk tgh2...bila tgk kami pki seat belt, dia pun nak pki gak (kena pandai amik hati ms nie..hehe)...tiba ms nk take off, aku offer dia susu @ air kotak...tp dia xmau gak....dia duk diam je ms take off...alhamdulillah, dia xmeragam pun ms tu....TAPIIIIIIIIIIIIIIII, ada tapi nye ye....aku igtkan dia ok je, bila dh separuh perjalanan, dia dh mula bosan....sbnrnye ngantuk, biasala kan, kalo budak2 dh ngantuk, mcm2 perangai yg diorg wat termasuk la adam skali...mmg ngamuk sakan la ms tu...penumpang lain pun dh pandang2 ke arah kami... aku pun dh mati kutu xtau nak pujuk mcmne lg....kebetulan ms tu dh start terbang rendah, jd rasa la gegar2nye kan, apa lg, adam makin xselesa...terjerit2 la dia ms tu....penyudahnye, aku baringkan dia kat pangkuan aku pastu kepit dia rapat2....abg plak pindah duduk sebelah aku....tepuk2 dia, smpila dia tertido....angin gak aku ms tu sbb dh nak smpi bru nak tido...huhuhu, jap lg mesti terjaga lg....

ms landing tu, kami turun last skali, konon xmau bg adam terjaga la...penyudahnye tiba kat imegresen, pjg giler kena beratur...aku dh xlarat, lastly ckp kat abg, syg tggu kat tepi je ngan adam...abg beratur sorg2 ye...hehe...skali ada beberapa pegawai imigresen tgk aku..pastu diorg ckp2 sesama sndiri....dtgla pegawai pompuan ni, tanya mana suami aku...aku tunjuk la kat nunnnn blkg sana....dia suh pgl abg n kami g kaunter khas terus...kekekeke menjadi gak taktik aku (secara xsengaja ok)....

bila dh setel amik brg sume, n dh naik keta menuju ke hotel, rs lega sgt2....n mlm tu kami tido xhengat dunia, smpi adam jatuh katil...kah kah kah....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...