Wednesday, August 19, 2009

salam ramadhan pada semua...

dengan kesempatan yg ada ni, aku nak ucapkan selamat meyambut bulan ramadhan al mubarak :). di samping itu, aku nak mohon ampun dan maaf kepada semua sahabat handai, rakan taulan, blog reader, silent reader, kawan2 maya, saudara mara andai kata aku ada terkasar bahasa, umpat mengumpat, sakit menyakiti hati korang semua...aku xtau lg bila aku dpt online lg...

kesempatan yg ada ni gak, aku nak isytiharkan bahawa blog and facebook aku bakal MENDAP + BEKU dlm tempoh yg xtau lg smpi bila akan cairnye...huhuhu...

doakan la aku semoga dpt mulakan hidup baru kat tempat org yek...huhuhu sob sob sob...sedih ni...xleh nk taip pjg2....

0-0 ye kwn2 sume....

Sunday, August 16, 2009

FREE!!!!!

siap sedia nak berjalan...matching x mama ngan adam? (^_^)

atokpapa siap sediakan bantal lg....adam dah xmau duk dlm carseat lg...nsb baik la aku xbeli yg canggih manggih nye...hehehe

otw nak blk...

anak sape yg BOGEL ni?????????

setelah sekian purnama...aku ngan adam 'DIBEBASKAN'.... hua hua hua hua.....

sejak ada H1N1 kat BP nie, parents aku 'KURUNG' kteorg kat umah....mmg xdpt nk g mana2...nak beli apa pun, just pesan je la kat mak @ papa....tp aku ni jenis xsuka pesan mcmtu....tu yg aku makin galak main shopping online...hehehehe....

hari ni, kteorg bukan g mana pun...just g kenduri kawin makcik kteorg jek....pas mkn nasi minyak, terus je blk umah...huhuhu...xde pun singgah mana2.....

tp hr ni adam mmg BAD MOOD...dr pg dia bgn tido, langsung xmau bersuara...senyum pun KETAT semacam...biasanye, kalo atokpapa nye agah, melekek2 dia ketawa...tp hr ni, adam wat 'dek' jek...sian atokpapa.....

kebetulan plak, pg td kak long dr pt jawa kol nak dtg tgk adam...bila sampai2 jek...apa lg, meraung la si adam ni...ye la, dia ni slow ckit kalo bab2 nak berkenalan ngan org yg jarang dia jumpa..bila diorg dah nak blk, barula si adam ni tersipu2 nak senyum...huhu

masa kat kenduri kawin tu plak, adam xnangis, tp muka MASAM MENCUKA jek....punye la org2 kat ctu duk agah dia, langsung adam xlayan...aku yg tergelak dlm hati ada la..hehehe...

tp ms kat kenduri tu sbnrnye aku risau gak la...sbb adam jd tumpuan ms tu...sume nak dukung dia...pas sorang, sorang yg dukung...hati aku dah xsdp...mkn pun laju2...aku bknnye xcaya...ye la, takat sdara sendiri pun takan nak risaukan? tp tu la, apa yg aku risau sgt, diorg ni dtg dr jauh2...kang dibuatnye virus tu duk menumpang kat bdn diorg....x ke NGERIIIII? tu yg aku risau sbnrnye....

at last, dpt gak aku 'rampas' blk hak aku...hehehe...bkn kedekut, tp cuma nak beringat je la...

Saturday, August 15, 2009

hatiku berbunga bunga...

hari ni pg2 lg dah tersenyum...
mana tak nye, abg kolllllllllllll....
berbunga2 hati ku...kekeke



subuh td, abg kol dr KK rupanye...kali ni kapal dia masuk jeti cepat plak..kalo ikutkan plan asal, isnin @ selasa baru masuk jeti...

dpt dgr suara pun jd la...terubat gak rindu ni...huhuhu....mcm mimpi plak....

pasni smbg lg dreaming...hihihi



Wednesday, August 12, 2009

hmmm....nak ltk tajuk apa ni?




2, 3 hr ni, perut aku jd skt la plak...sebabnye : 2 mlm yg lepas adam tertendang perut ku...tepat2 kt tmpt operate tu...ADUHHHH!!! skt wooooo!!! adam skang tido dah lasak...kalo 90, 180 darjah, jgn ckpla....satu katil dia conquer....ngempeng makin menjadi2...smpi sakit2 pinggang aku nie...huhu sabo je la....

penyudahnye, skangni aku masih rs sengal2 + ngilu2 + mcm kena gigit semut kt bhgn operate tu...huhu tkt gak aku..mak aku suh g urut...tp aku smpi skang ngeri nak urut bhgn depan @ sengkak ke....(ms pantang dulu, just urut blkg je, hr ke4 n ke5 urut perut bhgn atas je)..aku slalu terbyg2, tgh2 tukang urut tu sengkak aku, skali tmpt operate tu terbukuk gam nye....huhuhu x ke ngeri tu?apa punye merepek la aku nie smpi imagine mcmtu....tp serius, aku mmg ngeri nk sengkak skangni...

mlmtd dh xleh nk tido....asyik pejam celik pejam celik je...online jap....g jengah member2nye blog.....nak komen entry zu pun mcm xde mood...xtau nape....tutup blk laptop....cuba tido lg...xdpt gak...adam bgn nk nenen lg....last2 aku tertido gak...tp xtau kul bpe..yg pasti last skali tgk jam kt hp dah kul 2:20am ms tu.....

nape la aku susah nk tido skang ni ye???? tolong la akuuuu!!!!!

Sunday, August 9, 2009

kalo kena gigit ngan nyamuk...

nak tanya la, kalo budak2 kena gigit nyamuk, korang sapukan ape yek?....adam ni kalah sgt ngan nyamuk...pas kne ggit, jd bengkak..pastu tinggalkan kesan warna hitam...dah bercapuk2 kulit si adam nie...macam2 cara aku dah wat...
  • sapu minyak yu yee @ telon, xjln gak...
  • sapu zambuk, xjln gak...
  • sapu minyak gamat, xjln gak...
  • sapu vicks, xjln gak...
  • sapu ngan air liur, xjln gak...
  • sapu mopiko, xjln gak...
apa lg ek yg leh sapu kalo kena gigit ngan nyamuk nie...naik buntu aku dibuatnye...kdg2 tu, aku sgp cari nyamuk tu tau...geram punye psl...sbb kesan hitam tu jd kekal tau...sampai skang, masih ada lg kesan kena gigit ngan nyamuk masa dia dlm hari dulu...bila ada org prasan, mesti igt tu tanda lahir adam...huhuhu

tolong aku weiiii......!!!

Saturday, August 8, 2009

alhamdulillah...

alhamdulillah...akhirnye, dpt gak umah sewa...abg ckp umah tu mmg dekat ngan tmpt kje dia..pastu, itu la yg plg murah dan selesa yg dia jumpa...walaupun flat (flat pun flat la nana ooiiii..), janji kami sekeluarga selesa :)..

abg ckp, owner rumah tu dah sediakan kabinet dapur, kebinet tv, ada meja kecik, kipas stand (yg dah rosak...kui kui kui ni pun masuk pakej ke?), langsir...kira ok la ngan harga yg dia bg...deal ngan owner terus sng banding ngan agen...payah + mahal plak tu...

so, skang ni, kabinet dapur yg kat manjung tu, kteorg plan nak jual jek...ada sape2 nak beli?...hehehe..kabinet tv xpasti lg..kena tgu abg dulu sbb yg tu dia beli ms bujang...kualiti kayu sgt2 ok...xtau la dia nk jual @ hantar kg ke? (huh! nak anto naik apa?)

bila la nak start mengemas ni...... ada sape2 nak tolong? hehehe

Friday, August 7, 2009

peningnye weiiii...TOLONG!!!!

aduh..pening kepala aku bila pikir kan psl nak cari umah sewa nie....punye la susah nak cri umah sewa kat sabah nie ek...sewa leh thn gak mahalnye...pastu, nak dptkan sebiji pun payah...mcmne ni???bajet, bln ni gak pindah sbb abg pun dah pending tarikh lapor diri..

smlm patutnye dah dpt 1 umah nie...umah flet je la...harga jgn ckpla...mmg mahal wooo!!! tp dah style sana agaknye rate mcmtu...tgh2 abg deal ngan tuan umah tu, bleh plak tetiba dia xjd nak sewakan...aduhhhh!!! bengng siot.!....

kot sape2 tau ada umah kosong area TELUK SEPANGGAR @ INDAH PERMAI @ yg berdekatan ngan pangkalan TLDM, bgtau la aku yek...huhuhu

Tuesday, August 4, 2009

PTPTN

ni n3 ditujukan pd yg berkenaan ek....

korang...nak tanya la....last year kan ptptn ada wat announce yg psl 1% tu...jd ke x ek? sblm ni aku pnh kol, diorg kata start awal thn 2009 diorg akan anto perjanjian baru...tp sampai la ni xde pun? ke aku yg silap? korang ada dpt apa2 update dr ptptn? aku dpt penyata tahunan ada la...huhuhu

Sunday, August 2, 2009

World Breastfeeding Week


minggu ni minggu breastfeeding sedunia....

aku bangga sebab hingga ke hari ni, adam masih BF...

aku bangga sebab susu ku masih banyak...

aku bangga adam xmau botol...--->yg ni xtau la ikhlas ke x? keh keh keh

teringat ms last year, dtg klinik utk check up, skali nurse wat kuiz plak...try jwp, skali btul la pulak...dptla hadiah towel n sabun...hehe


Saturday, August 1, 2009

At last.....

patut la 2, 3 hr kebelakangan ni aku susah nak tido...pastu kepala ni asyik pikir mcm2 jek...pastu ngan perasaan yg xmenentu...rupa-rupanye...........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
husband ku dah dpt arahan pertukaran unit....huhuhuu
dia dh tau sejak rabu hr tu, tp xmau bgtau aku dulu katanye...nak surprise la konon...
naluri sang isteri@ ibu ni jangan diduga tau....
leh rs apa yg suami xleh rasa...hehehe....

masalah nye skang, ada sebulan je lg dr skang...aku kat johor, abg kat perairan lg...umah sewa kat manjung...huhuhu bila nak packing nie....adoooiiiii...ngan nak pulang perabot lg....aduhhhh!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...