Friday, August 7, 2009

peningnye weiiii...TOLONG!!!!

aduh..pening kepala aku bila pikir kan psl nak cari umah sewa nie....punye la susah nak cri umah sewa kat sabah nie ek...sewa leh thn gak mahalnye...pastu, nak dptkan sebiji pun payah...mcmne ni???bajet, bln ni gak pindah sbb abg pun dah pending tarikh lapor diri..

smlm patutnye dah dpt 1 umah nie...umah flet je la...harga jgn ckpla...mmg mahal wooo!!! tp dah style sana agaknye rate mcmtu...tgh2 abg deal ngan tuan umah tu, bleh plak tetiba dia xjd nak sewakan...aduhhhh!!! bengng siot.!....

kot sape2 tau ada umah kosong area TELUK SEPANGGAR @ INDAH PERMAI @ yg berdekatan ngan pangkalan TLDM, bgtau la aku yek...huhuhu

6 comments:

Zuri@ni said...

Waaa...dah carik umah dah ek...iskkk...tetiba rasa sedih, nana dah nak pindahhhhh!!! iskkk...(mcm le sebelum nie sokmo jumpa ko, hehehe...takpe, kat alam maya nie leh jumpa selalu gak :D )

Teringat lak masa first time pindah Perlis nie...gamble gile aku ngan atuk, ari nie sampai perlis, esok start cari umah sewa, dah la pindah ngan keta...brg2 yg tak muat, hantar pakai courier...barang2 cam peti sejuk, mesin basuh, perabot, jual kat MIL...hehehe
cari punya carik, cam nak pengsan, petang baru jumpa, umah baru lak tu, terus basuh, masuk umah masa tu gak. Kat perlis nie, problem umah sewa, Tuan umah tak suka advertised kan umah tu utk di sewa, nak kena tanya org...tensen sket la...umah first tu, aku duk 3 bulan je, pastu pindah, duk umah yg skang nie.

nanazack said...

ooo...perlis mcm manjung gak la...diorg xsuka advertise...kat sabah tu plak, khairi kata mmg byk, TAPIIIIIIIIIIIIII....sewanye plg murah pun 500 (rumah flat 3rd floor)..tu pun payah nak dpt...kalo takat 1k++ tu byk la...huhuhu...kalo la laki aku gaji 18000 sebulan kan best....xyah nk pikir, rembat je terus umah tu..kui kui kui....

Zuri@ni said...

Skang kat Kangar nie pun, umah dah mahal, lebih kurang cam kat Johor je aku rasa...

Some1...somewhere...somehow... said...

la...kena pindah ke...kena booked siap2 tiket nk balik raya nnt..hehehe? area carik umah tu kt ne..? labuan ke..KK ke..semporna ke...? mana la tau leh mmbantu..

nanazack said...

zue..
mahal kat kangar pun, tp still selesa lg kan...ni umah bertingkat2, mcm duk kat KTC plak...ahaksss...

some1..
tu la, nana pun xpasti lg kwsn yg specific..tp kalo ikut kata hubby, kat teluk sepanggar @ indah permai @ telipuk(nama yg ni xsure..hentam jek..hihi) tp yg pasti ni sume kat KK kalo xsilap...

FaraMie said...

ooo da nk cari umah..sabah yaa cuba ko try tny ct aslina psl dia dok kk..kat politeknik kk. dia beli umah kawasan situ mesti ada umah nk disewakan gak kot. oo ko nanti jd org sabah bah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...