Friday, July 31, 2009

pernah rasa x?

korang pernah x rasa mcm apa yg aku rs skang nie? tetiba rasa hati ni di tikam2 ngan perasaan rindu...huhuhu..

aku plg xsuka la bila dh rasa mcm nie...nnt mula la sume keje xjalan...adam ajak main pun aku malas nak layan...oooooooooooooo...tidakkkkkkkkkkk!!!!!

tolong la akuuu!!!!!!!

PERMATA HATI - GIVEAWAY

ni giveaway lg dari toteboutique...aku minat sgt beg2 yg ada kat kedai ni, bkn xmau beli, tp takut abg bising sbb asyik shopping jek...hehehe...tp kalo dpt hadiah, dia xkisah nye....(^_^)...

beg ni pada aku dah ok...cantik sgt, dengan pattern English style, ribbon lg.... ye la, nak suh aku wat, mmg la aku xpandai...tp kalo diberi pilihan, aku suka kalo tapak beg tu warna plain gelap...contoh mcm kain merah tu ltk tang bwh...pastu, talinye sama kain ngan body..bunga2 gak...hehehe...komen sng jek, cuba suh wat, sure menggigilnye tgn ni...(^_^)....

so, pd sape2 yg nak join giveaway ni, leh la g TOTE BOUTIQUE ni smentara lum tutup lg contest ni...kalo xsilap, tutup isnin depan kot...sape2 pun leh join, janji ada blog...so, apa lg, lets join...hehehe


Tuesday, July 28, 2009

WAKE UP TNB!!!!

mlmtd lbh jurang kul 9.40pm, tgh syok2 layan BIO-NIK sambil window shopping kat tenet, adam plak tido kat riba aku sbb kekenyangan, tetiba jek bunyi PRAKKKKK!!!!!
@#$%#%$%@#$@....(xtau nak wat sound effect mcmne lg).... aku terus kecut perut, terkejut! adam yg kat pangkuan aku pun terus jek terjaga sbb terkejut, anjing2 yg kat umah jiran bwh tu dah bunyi lain mcm...terus jek aku bgn bwk adam ke bilik...suspen siot...ketuk pintu bilik mak papa...suh papa kuar cpt...papa tanya bunyi apa td..aku ckp la xtau...terus je papa bukak sume lampu...mak plak yg xdgr apa2 (sbb dah selubung ngan selimut..hehe) dah bising sbb risau kalo pencuri lg ke...sbb taman ni mmg kawasan panas ckit.....

dah bukak lampu...cek2 dulu xde benda plak..tp aku intai ada ramai org kat bwh tu...aku suh papa keluar tanya kan org bwh tu...skali bila keluar, ha ko!!! amik....berterabur serpihan atap genting umah kteorg kat ruang kereta nie...nsb baik cermin ngan lampu kereta xpecah....yg peliknye, serpihan tu smpi ke kereta laki aku plak tu..punye la jauh melantun.....

rupa2nye...wayar TNB terlepas...so, wayar yg sebesar apa ek aku nk bygkn???tp lg besar la dr lengan aku nie...hehehe telah menghentam atap genting umah parents aku ni....tu yg berderai abis...mak dah pening kepala sbb dah la nk dekat raya..pastu atap jenis ni mana ada jual lg skang nie..ni zaman2 dulu punye style je ni...huhuhu....kteorg siap dh plan, ni nk kena mintak ganti rugi ni ngan TNB...huhuhu

aku kol 15454..perghhhh!!!! aku giliran ke 64..nak x nak, kena tgu gak la....dah smpi turn, wat aduan....kul 11 bru diorg smpi.....diorg just cek2 sje...pastu blk...

sampai skang ni dah kul 10.42 am, TNB lum wat apa2 lg nie...hangin jek mak ngan papa....sbb ni dah nyusahkan rmi pihak ...kereta nk lalu fah susah....wayar tu plak ada letrik....kang ada gak yg mati keras kat ctu, bru la diorg terhegeh2 nk wat keje....

wake up TNB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni suasana mlm td...




ni plak pg td....







Friday, July 24, 2009

katak meniarap....






ni sume model xberbayor...keh keh keh.....

uukkk uukkk & legging...


hari ni masuk hari ke 4 adam xleh nk beyak...ni dah kali kedua dia mcmni...nak xnak, td bwk la g klinik..mula2 tu dia rilex jek...skali masuk bilik doktor, pastu nmpk steteskop (ishhh btul ke eja mcmni? nk sebut pun aku xpndi..hehehe) terus je resah gelisah...

doktor suh baringkan sbb nak masukkan ubt montot...hehehe, apa lg, melalak la adam...mcm tau2 je nak kena cek lg....bila dah masuk, bergegar 1 klinik tu ngan tangisan adam..keh keh keh...

smpi je rumah, adam terus je meragam..igtkan dia skt perut nk beyak...rupanye nk tido...penyudahnye, smpi la ni dia tak beyak lg....huhuhu..aku lak yg berdebar2 nak tggu dia beyak...

legging adam plak dah smpi...tp angin aku 1 bdn ngan drebar poslaju ni..ada ke dia g anto umah jiran aku nun penghujung jln sana...sabo je la...nsb baik la jiran kenal, n pulang kan ke aku...kalo x knl, ada gak org dah rembat..huhuu...igt nk suh adam melaram, tp dia tido plak...

Thursday, July 23, 2009

nissen japan legging idamanku...


huhuhu...dah lama aku idam2 kan legging nie...nmpk comel je kan tang montot dia tu...hehehe..tiap kali survey, mesti dah abis stok...kali ni baru dpt order...esok baru dpt kot..huhuhu...

tahniah...!!!



TAHNIAH zue!...
sumenye dah selamat..
dapat bb GIRL...
Aminnn...


p/s: yg lelain, kte tgu citer dr zue yek..bg dia rilex dulu... (^_^)

Wednesday, July 15, 2009

TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY 2


hari ni jln2 masuk blog sana sini, last2 terjumpa blog nie...owner tote boutique ni tgh wat contest plak tu..best gak join contest ni...cun sgt totebag ni...tp xtau la aku ni layak ke x join sbb syaratnye hanya follower jek..tp xpela, cuba je nsb kan (^_^)..harap2 diterima la...


Cik As, nana pilih 777..huhu agak2 nak dekat x ngan jwpnnye...hehe



Sunday, July 12, 2009

welcome...hehehe

keluarla banyak2 gg ku..nnt leh gigit mama malam2...asyik mama je yg gigit kita... (^_^)

tgh hr td, pas bg adam mkn bubur, aku bg dia rs kurma plak...mcm biasa la...sbb nenek yg suh amalkan bg adam mkn kurma...dlm duk aku bg dia mkn, tetiba je aku rs benda tajam dlm mulut dia...aku dah suspend gak..ye la sbb adam ni dah pandai mengutip gak ckit2...kalo x, xkan la ms dia berak itu hari kuar rambut..huhuhu...

bila aku cek2 jek, rupanye adam dah ada gg la...bkn tunggul gusi lg, tp ni gg dah terkuar pun...cumillll jek..hehehe...nsb baik la dia xdemam..tp mgkn sbb 2 , 3 menjak ni dia meragam sbb kuar gg kot...

tp yg menakutkan aku skangni, adam still BF lg...dia xmau botol...bayangkan la kalo dia balas dendam kat aku sbb aku slalu babap dia kalo xmau tido...skali adam NGAPPP!!!! aduhhhhhhhhhh!!!!!! skt weiiiii.......huhuhuhu

Thursday, July 9, 2009

Al-Fatihah...


kami baru je dpt berita dr kampung...

atok Mansor dah meninggal...

semoga rohnye dicucuri rahmat...

Al-Fatihah...

Wednesday, July 8, 2009

new look....(-_-)

hari ni hari potong rambut serumah..hehehe...hr ni atokpapa bawak adam g potong rambut...plan asal, nenek ngan atokpapa suh botak kan rambut adam...pki yg mesin tu tp no 1...mula2 aku mcm setuju jek la sbb adam asyik tergaru2 jek kat blkg telinga...skali bila dah smpi kat kedai gunting tu, tetiba jek aku tukar plan....aku suh barber tu sodok kiri kanan je la...barber tu pun kata kalo budak ni diam, dia leh aje sodok kiri kanan....bila barber tu duk tunjuk alat mesin tu, adam rilex jek...mcm dah 10x potong rambut plak....so, menyenangkan keje si barber tu la...sodok kiri, sodok kanan, sodok blkg...depan kasi trim ckit...hehehe..so, ni la hasilnye....nmpk sama ajek...atokpapa ngan nenek xpuas ati tau...hehehe

sebelum gunting

selepas gunting

rambut baru lepas syampu...

blk dr tu, aku ngan nini plak kuar g gunting rambut....sng nye hati dpt potong rambut....wat mcm biasa jek..potong layer...tp ada ke aku smpi2 jek umah, nenek ckp rambut kteorg mcm memerang??? huh!!! sabo aje la...huhuhu....

mandi ptg dah syok jek...pki syampu ckit jek...hehehe

Monday, July 6, 2009

macam-macam cerita...

adam skang dah pandai mkn bubur...tekak dia dah leh terima agak nye...tp skangni aku m
asih bg dia mkn bubur ikan bilis jek...sayur2 lum masuk lg...tp ada skali tu aku bg mkn bubur sup ayam..sejak dr hr tu la dia dah mula nak terima bubur...air masak pun dia dah mula suka
minum...tp minum pakai botol dia ttp xmau...huhuhu...so, aku suap je la pki sudu...

budak baru nak belajar makan...

sabtu hari tu, g tmn U..umah abg...papa tglkan aku ngan nini kat situ..mntk tolong jagakan anak2 abg...yg lelain g follow pak usu rosli...tujuan nya nak g merisik+menentukan tarikh utk pak usu...so, tgl aku ngan kanak2 'ribena' ni..huhuhu...mcm2 karenah la diorg nie...last2 duk kat luar gak best amik angin...tp hr tu panas betul la...adam pun aku berlengging kan aje...sambil
melayan ikan2 yg ada...adam jakun abis tgk ikan2 tu...hehehe...

yg baju putih tu pak usu rosli bersama mak ngan papa tgh bincang2 ckit..ni kat R&R Machap

posing sat kat R&R...hehe

panas betul hari tu...adam berlengging je la..

mama!!! ada jaws!!!....

mana ada jaws???

anak tetel...geli nye aku nak pegang..

hari ahad plak seharian hujan.... g kenduri kahwin kat dewan jubli intan...mcm biasa la, adam dpt rmi peminat...pening gak kepala aku...adam plak bila dh stat ngantuk, sibuk la nk cari nenen...dah la xde port yg sorok2...nak xnak, nenen kat situ gak la...

posing ckit sblm g kenduri...psstt!!! tu la tudung yg aku alter hr tu..hehe

asyik posing je, adam jelir lidah lg...

adik bradik pompuan mak...mak, mak anjang, makcik, acu, mak uda...

pas tgk pengantin sanding, kteorg blk la...sampai umah pun dah kul 3 lbh...adam pun dah tertido dari dlm keta lg...aku pun apa lg, salin2 baju, solat, pastu tidoooo...dah la ujan...sdpnye tido sejuk2 ni...hehehe....

Thursday, July 2, 2009

projek di malam hari....hehehehe

dgr tajuk mcm wat projek apa je la kan....hehehehe

sbnrnye, mlm td aku xleh tido...ni gara2 aku bedal 2 cawan kopi....mula2 mmg minum secwn jek...skali yg kedua tu sbnrnye kopi nini...tp disbbkan dia kata pekat sgt, dia bg la aku minum... aku apa lg, minum je la...penyudahnye, bila nk tido, mata pejam celik pejam celik....bilik dah gelap...tgk kiri, adam dah nyenak tido...aku ni bila lg nk tido....

bila dah xdpt tido, aku pun bukak la lampu...tgk keliling apa yg leh dibuat...nmpk tudung2 yg bergantung....apa lg, ngetest la satu2...hehehehe...xdo kojo namanye nie.....skali terpandang satu tudung ni...yg ni mmg aku beli dah lama giler....beli online...tp xpki sbb awning xkena ngan muka aku....ntah mcmne leh dpt idea, aku potong awning tu...hahahaha...puas hati aku...leh padankan dgn anak tudung ID aku tu plak...

bersungguh2 aku buat...pada hal org kata xelok kalo wat keje2 potong kain ke, menjahit ke waktu mlm...nnt cepat rabun...huhuhu....tp disbbkan xleh tido...aku wat aje la....

tadaaaaaaa!!! ni la hasilnye....nsb baik tudung murah...hehehe


adam nyenyak tido....


pas setel sume, brula aku leh tido...hehehehe...ZzZzZzZzzzzzzz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...