Tuesday, July 28, 2009

WAKE UP TNB!!!!

mlmtd lbh jurang kul 9.40pm, tgh syok2 layan BIO-NIK sambil window shopping kat tenet, adam plak tido kat riba aku sbb kekenyangan, tetiba jek bunyi PRAKKKKK!!!!!
@#$%#%$%@#$@....(xtau nak wat sound effect mcmne lg).... aku terus kecut perut, terkejut! adam yg kat pangkuan aku pun terus jek terjaga sbb terkejut, anjing2 yg kat umah jiran bwh tu dah bunyi lain mcm...terus jek aku bgn bwk adam ke bilik...suspen siot...ketuk pintu bilik mak papa...suh papa kuar cpt...papa tanya bunyi apa td..aku ckp la xtau...terus je papa bukak sume lampu...mak plak yg xdgr apa2 (sbb dah selubung ngan selimut..hehe) dah bising sbb risau kalo pencuri lg ke...sbb taman ni mmg kawasan panas ckit.....

dah bukak lampu...cek2 dulu xde benda plak..tp aku intai ada ramai org kat bwh tu...aku suh papa keluar tanya kan org bwh tu...skali bila keluar, ha ko!!! amik....berterabur serpihan atap genting umah kteorg kat ruang kereta nie...nsb baik cermin ngan lampu kereta xpecah....yg peliknye, serpihan tu smpi ke kereta laki aku plak tu..punye la jauh melantun.....

rupa2nye...wayar TNB terlepas...so, wayar yg sebesar apa ek aku nk bygkn???tp lg besar la dr lengan aku nie...hehehe telah menghentam atap genting umah parents aku ni....tu yg berderai abis...mak dah pening kepala sbb dah la nk dekat raya..pastu atap jenis ni mana ada jual lg skang nie..ni zaman2 dulu punye style je ni...huhuhu....kteorg siap dh plan, ni nk kena mintak ganti rugi ni ngan TNB...huhuhu

aku kol 15454..perghhhh!!!! aku giliran ke 64..nak x nak, kena tgu gak la....dah smpi turn, wat aduan....kul 11 bru diorg smpi.....diorg just cek2 sje...pastu blk...

sampai skang ni dah kul 10.42 am, TNB lum wat apa2 lg nie...hangin jek mak ngan papa....sbb ni dah nyusahkan rmi pihak ...kereta nk lalu fah susah....wayar tu plak ada letrik....kang ada gak yg mati keras kat ctu, bru la diorg terhegeh2 nk wat keje....

wake up TNB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ni suasana mlm td...




ni plak pg td....







2 comments:

Anonymous said...

Wayar idop ke? Mak aiii... bahayanyeee...-isyah

nanazack said...

kabel yg ni dia salut dgn yg kulit tebal tu..huhu xtau nak pggl apa...tp ye la, sape yg berani nak sentuh kan? masa diorg wat keje pun diorg dah siap2 tutup api separuh taman..huhu kepanasan weiii...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...