Friday, February 25, 2011

layan pica..

mls nk ckp pjg2..hr tu janji nk ltk gambo kan...ni yg termampu ye..sblm nk g jln2 esok mlm...hehehe

 haiiii (^_^).... ni la gambar terakhir yg aku ada ms adam bf...hehehe...

 enjoy swing.....
 suka sgt pica nie...ni 1st time dia naik swing...tp mcm dh biasa naik je...

 ni pun 1st time mkn aiskrim ngan kon sndiri..biasa papa suapkan, tp skang nk mkn sndiri...kalo beli kat mcd, suh budak tu ltk ckit je, yg lbh nye suh pancit kat aiskrim kami plak..hahahaha..boleh gitu...

 ni saje2 posing..igt nk g tmn, skali renyai2 plak...

cam biasa la, gamba dia je la yg byk ok....

nak enterframe lg....



ni sume gamba keliling kwsn umah...

haiiii ......

ni pemandangan blkg umah....scary ke?????

tanaman yg sempat diselamatkan ms nk pindah hr tu...

cak ahhhhh!!!! dah abis......

Thursday, February 24, 2011

BAKAT, CUTI CUTI MSIA....

smlm g BAKAT...lama x g sejak pindah duk taman sblm ni...sbb makin jauh kan, abg pun mls nk patah2 blk amik aku...bila dah duk sini plak, bru smlm berkesempatan g...g pun bkn semata2 nak tgk MASAKAN, tp sbb abg xjd main golf, tu yg aku beriya nak g...hahahaha...asyik papa je g main, mggu ni turn mama ok, papa plak jaga ADAM....(^_^).... smpi2 kat umah BAKAT, punye la rmi org...huhuhu...geng2 sume dh ntah ke mana...aku main selit2 je la, jnji dpt duduk bersila.......tp frust gakla sbb xdpt mkn mi siam tu, nmpk mcm sedap je...kekekeke...xpela, lain kali la...mcm la xleh wat sndiri....hahaha dasar pemalas....tp seb baik la dpt rasa tart demo tu...ok gak la, not bad....ntah bila la nk cuba wat sndiri....

hjg mmgu ni plak nk cuti2 malaysia...ke mana??? tguuuu ye...hehehe..moh kita naik belon....kali ni lain ckit...sbbnye adam dah 2thn 2bln, so dh ada seat sndiri...sblmni pangku aje.... n yg wat aku terpikir skangni, biasa nye ms take off aku nenen kan dia, so dia mmg xkan rasa skt telinga la... tp skangni kan dia dh xbf, aku xtau nk wat mcmne nnt, hrp2 la dia tertido dulu sblm take off...huhuhu...ada cadangan ke? adam ni xbottle, tu yg 1 lg mslh....trainning cup tu pun dia ikut angin...kalo nak, dia minum, kalo xnk, dia campak aje...huhuhu...

ok la, nk stat packing ckit2 nie...bknnye apa, beg baju sume penuh ni sbb sjk pindah hr tu xunload lg dr beg...hahaha..ni nk jln, bru la terkial2 nk unload n reload....huhuhu...."RAJIN" sungguh mama adam ni kan????

Tuesday, February 22, 2011

22hb feb 2011

alhamdulillah...hr ni 22hb, maka genapla 22 hari aku duk umah nie... n adam pun genap 2tahun 2bulan.... adam? alhamdulillah, skang dia dh xbf lg...mula2 tu mmg mencabar n menduga kesabaran ku ini...dengan kesihatan aku yg xmenentu..jap ok, jap xok, akhirnye adam dpt gak cerai susu ngan aku...

mcmne aku wat? akceli, aku just pujuk je, aku duk bgtau dia yg mama xsihat...pnh la ada 1mlm tu, aku ngan abg duk pujuk2 dia suh minum susu dlm cawan dia tu...dia meraung2 mcm kena dera je...penyudahnye aku dh xde jalan, aku g dapur sapu aku nye tu ngan asam jawa....korang tau apa jadi???? dia hisap mcm biasa je.... aku ngan abg melopong sbb terkejut...hahahaha...punye la dia haus sgt agaknye....bila dh kenyang, mula la dia terasa lain kat mulutnye... nangis lagi.....mau pecah kepala aku ms tu...abg pujuk g basuh mulut dia sbb penuh ngan asam jawa kat mulut dia tu...hehehe....pastu masuk buai, terus tido smpi pg.....

tu je la skali dia mintak, lepas tu kalo dia bgn mlm je dia ajak g dapur wat susu...minum abis secawan, ajak masuk bilik smula, pastu tido....smpi la skangni... kdg2 dia lgsg xbgn mlm pun mintak susu....kira ok la tu kan... cuma skangni aku nak latih dia tido asing dari aku...pelan2 la....

umah skangni, alhamdulillah....wlupun slalu kena tggl ngan abg, tp dh xde risau2 lg dh...ye la, dh duk dlm ni kan...kira selamat je la...xmcm dulu, asyik rasa lain mcm je kalo abg kuar mlm...huhuhu...kemas??? huhuhu xsiap ngemas lg pun...skangni mmg xde nafsu nak kemas brg lg...tingkat atas ni pun masih xterusik lg...kami masih berkampung kat bwh ni je la....pakaian pun masih duk dlm beg lg....pinggan mangkuk pun just kuarkan ngam2 je skangni....ntah la, skang ni mmg xlalu lgsg....lg pun tingkat atas tu abg lum psg safety gate lg sbb tangganye ada lain mcm ckit...tu yg masih tertangguh lg....aku mmg xcaya nak ajak adam sama2 duk atas....dia kalo takat naik tangga ok lg, tp turun tangga, mmg aku xcaya lg.....

gambo? nnt ye...aku xhengat la mana aku ltk aku nye bluetooth....brg byk lg dlm kotak...lately ni mmg pelupa la... pd hal aku yg kemas ms nak pindah dulu, penyudahnye aku yg lupa mana aku ltk...huhuhu...gambo byk dlm hp...hp cap ayam je, xde kabel2...kekekeke....

ok la, nnt smbg lg ye....ni entry saje lepas rindu je kat blog nie....mcm nak wat make over plak...tp tu la, kalo ada ms ye....hehehe... daaaaa (^_^)....

bernafas kembali....huhuhu

byk nye ketinggalan...lbh2 lg blog mek sorg tu yg kat perlis...kekeke....kena study blog la 2,3 hr ni gamaknye.... mcm2 citer plak korang nie kan....

kali ni servis TM ada laju ckit...xmcm dulu hampir 2bln mendap....mgkn dh dpt byk feedback, n diorg pun perbaiki mana yg patut...mcm ni la bagus, ada peningkatan...bulan2 byr pun xde rs nak marah2..hehe...

ok...nnt ada ms sambg lg ye...mau masakkkkk..... (^_^)....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...