Monday, December 15, 2008

2nd last appoinment ngan pakar

last week aku g pakar lg .. g dgr result utk BSP....alhamdulillah sume dah normal cuma sangkut satu jek...so, doktor suh ulang utk yg tgh hr je...
tp, yg menyedihkan aku, doktor kata by next week (jumaat ni la) aku masih sempat dtg appoinment lg, maknanye, pas jumpa pakar aku terus kena masuk wad...huhu...risaunye hati nie...doktor plak kata, kalo bb xmau kuar gak, aku terpaksa induce...aduhhh...tu la yg plg aku takut sbb slalu sgt aku dgr cerita ngeri psl induce ni....pas doktor tu ckp mcmtu, aku rs mcm nk pitam jek...walhal, awal2 tu dah mcm2 soalan aku dh set dlm kepala, skali bila dgr berita mcmtu, ilang sume apa yg aku nak tanya....
abg dah la kat lumut, aku plak kat bp nie...mcmne la aku nak harungi sorg2...boleh ke? abg plak susah dpt cuti, selagi aku xdeliver, bosnye xbg lepas....kalo takat masuk wad pun, bos nye xlepaskan...makin serabut kepala aku nie...
aku plak, sejak dpt tau kena masuk wad mggu ni, emosi aku jd xmenentu...asyik nak naik angin jek kejenye...ntah la...xtau nape...takut gak tetiba jek darah tinggi plak...serius!!! aku asyik moody jek skang nie...tp dlm masa yg sama, aku xsabar2 nak tunggu kelahiran bb nie...
mmg mcmtu ke kalo dh nak dekat bersalin? tmbh plak aku kena deliver ms mggu ke 38 gak...xleh lbh dr tu :(...
kwn2, doa2kan la aku ye....pasni aku akan berehat dr blogging...nnt akan ku kabarkan pd kwn2 utk infom kat blog nie ye...
last skali, aku ingin minta maaf dr hjg rambut hingga hjg kaki andai kata aku ada terkasar bahasa, tersalah laku dan apa2 lg yg 'ter..' pd sume readers...doakan la keselamatan aku ngan bb ni ye... mudah2an aku dpt lahir ngan cara normal tanpa induce....Aminnn....

i'm back....

wah,,,dah lama giler aku xberblogging nie...pas abg blk malaysia hr tu, aku terus stop blog sbb kena blk umah mertua..pastu terus je blk ke rumah ku kat manjung...uuuiii rindu bangat ms tu....

sepanjang xberblogging ni, mcm2 cerita yg ada...tp tu la...dh xterlarat nak citer semula....memula, cousin aku kawin, 1st november, kat dewan jubli intan....pastu seminggu pastu, umah belah laki plak kat kuala kangsar...nak dijadikan citer, sumer g ke K. kangsar tu...tp aku ngan abg x g la sbb kami nak ronda2 KL dulu....sesampai je kat manjung, aku ngan abg kemas2 umah yg dah lama ditinggalkan...papa ngan mak tumpang umah pak husin dulu kat sitiawan....lewat ptg tu, papa kol....bgtau yg umah BP kena pecah masuk....aduhhh...baru sampai manjung dah dpt kabo buruk mcmtu...papa dah xleh duk diam...risau kan umah tu...nak xnak, mlm tu gak la papa ngan mak tolak balik ke BP....

sampai2 BP, tgk2 je sume brg2 ada lg...xtau la pencuri tu nak amik apa sbnrnye...yg mak papa prasan, air 100plus papa abis pencuri tu minum n duit lama mak aku ilang...brg kemas, duit, brg letrik sume nye pencuri tu xamik...mengong ke apa pencuri tu?

tp umah bersepah la...sume bilik kena geledah kecuali 2 bilik je...ms aku blk bru2 ni, aku cek bilik aku apa yg ilang...brg2 bb alhamdulillah masih ok...tp yg ilangnye, daun emas yg bentuk love kat rantai gelang tu...aku ada simpan sbb patah...lama giler aku simpan, last2 kena curi plak...satu lagi loket yg abg belikan kat sabah...loke tu pun dia nak kebas gak...walhal xde harga pun...tp mgkn sbb aku simpan dlm bekas cincin tomei, so pencuri tu igtkan emas mahal agaknye...hahahahaha...amik la ko....

baru2 nie, cousin aku yg kat muar plak kawin...skang kan dh musim kawin....aku yg sarat marat ni pun terpaksa dtg gak memandangkan xde sape kat umah...baju2 plak sume dah ketat metat..last2 aku bantai jek pki suar ngan blouse...sure rmi yg kutuk2 aku...lantakla...aku dah la tgh skt2 nie....

ok la...aku nak masuk N3 bru plak...adios...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...