Wednesday, October 30, 2013

Laptop rosak

Laptop meragam.. So segala aktiviti mengupdate tergendala..huhu.. Tggu la smpi laptop ok ye..uwaaaaaaa

Sunday, October 20, 2013

Tabikarama

Sempena kempen kurang kan plastik anjuran perbadanan Labuan..











Thursday, October 17, 2013

Daging Korban

Raya hr tu rezeki dtg xputus2.. Tgh hr tu, jiran depan dtg hantar daging Korban.. Terkejut gak aku ms tu.. Bila buka bungkusan, bukan takat Ada daging je, tp Ada tulang, paru n satu lg aku xtau apa tu..hahahaha.. Biasanya Abg yg setel kan hal2 mcmni, aku tau masak je..kekekekeke peach rahsia kan... Dh xpasal2 kena asah pisau sendiri n bersihkan la daging tu...

Ptg plak, staff Abg dtg hantar daging dr yard plak.. Alhamdulillah, rezeki lg... Pun sama gak, Bkn takat daging je, tulang n hati pun Ada gak... Bergasak lg la Kat dapur bersihkan daging.. Pastu mula la pening kepala mcmne nk susun dlm fridge tu.. Dh la tgh demam, kena plak wat keje sendiri kan..huhu

Mlm plak ms tgh layan mr arrogant Kat tv3, tetiba door bell bunyi lg.. Bukak2 je pintu, anak staff Abg dtg hantar mee Kari n cupcake.. Alhamdulillah... 

So, esok nya menu pertama daging Korban aku buat kari daging memandangkan Adam asyik Tanya je bila nk mkn kari... Bila dh Msk kari, bru la dia mkn byk n adik pun Ada selera nk mkn wlu pun takat 2,3 suap je kan...

Hr ni aku xmsk sbb tekak ni mcm xde selera nk mkn nasi.. Penyudahnya kari daging smlm aku cair kan sikit n masuk kan fish ball.. Celur mee kuning.. Jd la mee kari seadanya..hehehe... Utk Adam, goreng kan roti canai segera utk dia n lawan dgn kari tu lg, xsangka plak adik pun nk gak mkn.. Sikit pun jd la..

Wednesday, October 16, 2013

Woman Plan

From my agent, sapa2 ada plan nk tambah anak lg, leh apply cpt Women Plan 😊..

Salam to all my dear clients,akak just nk inform yg Woman Plan yg u all amik tu akan ditutup hujung thn ni.jika ada sesiapa(kwn or sedara)yg maybe nk tau ttg plan ni,tlg inform kt akak.really appreciate if u could tell this plan to them.take care all n tqvm.-Fazidah HLA

FB - Fazidah Saad

Aidiladha

Raya haji tahun ni kami sambut 3 beranak je sbb Abg os ke lumut 4 hari..huhu Sedih gak sbb kena raya sendiri kan.. Tp Xpe la.. Dah Nama pun pengorbanan kan.. Redha je la...

Tp yg tambah Sedih tu, adik plak sakit.. Demam, muntah2 n cirit birit.. Ni pun ms tulis dh masuk hr ke 4 masih belum Ada tanda2 nk mengeras lg.. Kesian sgt tgk adik.. Badan makin kurus.. Dh nmpk tulang2 Kat badan dia tu.. Bru smlm n hr ni nk jamah mkn.. Tu pun sikitttttt sgt.. Air dia cuma minum susu bdn n air Msk sikit.. Ubt2 sume xleh nk masuk just Ubt demam je yg dia leh telan.. Dh g klinik, tu pun minta bantuan dr staff Abg, tolong hantar kan ke klinik... Lembik terus adik ni..

Ni hari pertama dia jatuh sakit...aku pun tetiba je Skt tekak n kepala melayang. Mgkn sbb xcukup rehat atau sbb kesan byk hilang darah sblmni...huhu dugaan sungguh... Pasrah dgn ketentuan Allah..

 Pg raya mmg xmsk apa pun just buat kan donat utk Adam.. Igt adik nk mkn tp dia xpandang lgsg donat tu..huhu.. Try wat kuih getas, tp xmenjadi time nk sira..huhu last2 gagah kan diri melipat baju 3 bakul tu.. Tu sume baju blk dr kk last week n plus baju2 kena muntah si adik..uwaaaaa byk nya...at last berjaya gak...

Ms raya tu adik Ada progress skit.. Leh la layan main dgn Adam.. Tu pun dia on off.. Bila dh xlarat mula la cari mama nak nenen..adik makin susut bila sakit, to pasal apa mama xsusut ms Skt ek?????


Ptg raya tu bru la Ada tenaga n smgt nk Msk.. Tu pun takat goreng mee je la.. Bila dh goreng bru prasan lupa ltk fish ball... Nsb Ada bergedil frozen... Homemade tau... Wat sendiri je... So goreng bergedil lawan dgn mee goreng.. Jd la kan.. Tu je la menu hari raya kami tahun ni.. Alhamdulillah, syukur atas nikmat n rezeki yg diberi Oleh Allah (^__^)..

Wednesday, October 9, 2013

Work out

Alhamdulillah, ni bln kedua aku rajin wat work out yg ringan2 je.. Dh jd hobby plak skangni.. Xde guna apa2 alat bantuan pun, just exercise sendiri berpandukan gambar2 Kat fb Kevin Zahri n tgk YouTube... Heheh

Dah kurus??? Kang kalo kata dh kurus, terkejut plak kan..hehe.. X lagi tp rs cergas la... Bdn belum fit lg.. Yg tu plg penting kan, kena fit kan dulu..

Ha, yg ni bru beli Kat daiso last week... Ni guna Kali kedua sbb hr tu bru guna Skali, terus Ada mslh kesihatan plak..huhu.. So hr ni bru continue work out..

Kasut ni dh jd Tukun tau sbnr nya.. Pernah pki sekali je.. Beli pun sbb ms tu Ada senamrobik kt unit Abg ms kt kk dulu.. Pastu terus simpan masuk kotak..hahaha.. Sblmni work out x pki kasut, kaki Skt.. Ni bru teringt kn kasut ni..hehehe.. Happy work out!

Saturday, October 5, 2013

Bila dah rasa diri tu bagus sgt2...

Luka lama berdarah kembali.. Kalo kau rasa kau dah bagus sgt, terus kan la.. Semoga Allah merahmati apa yg kau laku kan pada kami. 

Bkn masalah tiada hati perut, tapi tanggungjawab yg telah diamanahkan pada tuan empunya. Bukan kah tuan empunya ni dah berkali kali ingatkan Akan tanggungjawab ini? Kenapa kamu ingkar? Ye aku tau sbb kau rasa kau la yg terbaik, kau la terbagus. Kalo rasa niat kau tu yg terbaik, aku rasa xperlu la nak hebohkan di laman media.. Kan ke tu dh jadi riak? Fikir la sedalam dalamnya sblm buat apa apa tindakan...

#tiba tiba je teringatkan kes pak guard dgn bini mat yo.. Org yg xfaham arahan, mcm ni la kan.. 

#sabar la wahai nana.. Tu je la yg aku mampu utk sedap kan hati sendiri..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...