Wednesday, October 16, 2013

Aidiladha

Raya haji tahun ni kami sambut 3 beranak je sbb Abg os ke lumut 4 hari..huhu Sedih gak sbb kena raya sendiri kan.. Tp Xpe la.. Dah Nama pun pengorbanan kan.. Redha je la...

Tp yg tambah Sedih tu, adik plak sakit.. Demam, muntah2 n cirit birit.. Ni pun ms tulis dh masuk hr ke 4 masih belum Ada tanda2 nk mengeras lg.. Kesian sgt tgk adik.. Badan makin kurus.. Dh nmpk tulang2 Kat badan dia tu.. Bru smlm n hr ni nk jamah mkn.. Tu pun sikitttttt sgt.. Air dia cuma minum susu bdn n air Msk sikit.. Ubt2 sume xleh nk masuk just Ubt demam je yg dia leh telan.. Dh g klinik, tu pun minta bantuan dr staff Abg, tolong hantar kan ke klinik... Lembik terus adik ni..

Ni hari pertama dia jatuh sakit...aku pun tetiba je Skt tekak n kepala melayang. Mgkn sbb xcukup rehat atau sbb kesan byk hilang darah sblmni...huhu dugaan sungguh... Pasrah dgn ketentuan Allah..

 Pg raya mmg xmsk apa pun just buat kan donat utk Adam.. Igt adik nk mkn tp dia xpandang lgsg donat tu..huhu.. Try wat kuih getas, tp xmenjadi time nk sira..huhu last2 gagah kan diri melipat baju 3 bakul tu.. Tu sume baju blk dr kk last week n plus baju2 kena muntah si adik..uwaaaaa byk nya...at last berjaya gak...

Ms raya tu adik Ada progress skit.. Leh la layan main dgn Adam.. Tu pun dia on off.. Bila dh xlarat mula la cari mama nak nenen..adik makin susut bila sakit, to pasal apa mama xsusut ms Skt ek?????


Ptg raya tu bru la Ada tenaga n smgt nk Msk.. Tu pun takat goreng mee je la.. Bila dh goreng bru prasan lupa ltk fish ball... Nsb Ada bergedil frozen... Homemade tau... Wat sendiri je... So goreng bergedil lawan dgn mee goreng.. Jd la kan.. Tu je la menu hari raya kami tahun ni.. Alhamdulillah, syukur atas nikmat n rezeki yg diberi Oleh Allah (^__^)..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...