Thursday, January 28, 2010

3 steps..

ms pas baca yassin td, layan adam jap smentara abg plak baca yassin....tgh duk2 layan adam, tetiba jek dia melangkah dlm 3 tapak....wow!!! mak happy!!!! hehehe....pastu xde dah...smbg blk merangkak...

hehehe...ada harapan nak berjalan ke dlm ms terdekat nie???? (^_^)....harap2 begitu la...

(1 year, 1 month, 6 days)

nak rumah baru!!!!

apa yg nak diupdate kan yek??? sblmni byk sgt idea, tp bila dh ada peluang nak update, lupa la plak...huhuhu...

adam semakin lasak...suka menonggeng2 kan badannye...aku pun xtau la apsal dia suka wat mcmtu...tu salah satu teknik dah pandai berdiri ke????

aku ngan abg masih sibuk mencari rumah sewa baru....kenapa nak pindah???? byk sbb kenapa kami nak pindah....yg penting, bkn sbb rumah ni xbest, cuma byk kelemahan duduk apartment nie...kami plak dah terbiasa duduk umah teres yg ada laman n pagar sendiri...huhuhu.... dan aku plak jenis xbpe suka org lain suka suki parking keta sembarangan kat tmpt kami (ni merujuk pada jiran parking kami, 1 keta+kdg2 ada 3 motor) kdg2 tu smpi susah kami nak masuk parking....huhuhu...sabo je la kan...

satu lg, jiran atas plak nye hal....kdg2 kalo menyidai tu agak2 la, perah la smpi abis...ni x, kdg2 abis airnye tempias masuk dapur umah aku....dah la ko nye 'SOTONG' tergantung kat atap umah aku!!! xgheti2 ke nk amik...kang aku snap pic bru tau pastu masuk kt dlm FB..hahaha bru padan muka...

brg2 kat umah kami ni pun semakin byk...xde beli perabot pun, tp ntah la, mgkn sbb adam dah makin besar, jd susunan pun dah xteratur...tu yg nmpk mcm sempit semacam (mmg sempit pun...bukan adnan sempit yek!!!)...

apa2 pun, doakan la kami smoga dpt umah sewa lain ye....huhuhu

Saturday, January 23, 2010

aktiviti sblm mandi

mgu ni papa kena keje lg...tp hr ni separuh hari je katanye....so, kami masih duduk terperam lg la kat umah pg nie...hehehe..

smentara nk tggu abg blk, so ms ni aku dh siap2kan mknn utk lunch..tgl nk tumis je nnt...makan kering2 je hr nie....ikut musim tekak kan...time nk berkuah, wat lauk berkuah...time nk bersambal, wat la lauk pedas2....time nk syur berlemak, wat la syur lemak...hehehe

adam plak hr ni mud dia baik...dia tgk tv je sepanjang aku msk hr nie...xmcm slalu, dia slalu 'tolong' aku msk...pas setel masak, bg adam mkn plak..hmmm biasala, mkn biskut peberet dia la apa lg....

pastu aku mls nk mandikan dia lg sbb awal lg rsnye...huhuhu pd hal dah kul 10.30 tu anak bujang aku xmandi lg.....ajak dia main2 dulu.....ntah la, hr ni mud dia ok sgt.... aku ajar dia skali je, terus dia dpt tangkap....sblm2nie xmcm ni pun...byk kali ajar bru dpt...cth mcm nk suh lambai...lama gak kami ajar, at last pandai gak....pastu ajar dia agkt tgn kalo sebut doa@amin...dia pun dh pandai...yg xtahan tu pas doa siap sapu kat muka tu...hehehe...

ni plak aku ajar dia campak2 mainan....hehehe....syok semamcam plak dia main....la ni, ms aku tgh menaip, dia tgh meneran nk uukkk uukkk...hehhee...k, enjoy yeah!!!


video

Thursday, January 21, 2010

walk n rider...

video

hahaha.....ni la walk n rider adam.... kteorg xbelikan pun mainan yg wat utk blaja jln tu....sbb bila pikir2, ruang rumah kami yg amat limited....mmg susah nak bergerak la kalo pki mainan tu, alangkan pki walker pun adam skang dh tensen sbb xbyk ruang dia leh gerak, apa lg nk pki walk n rider tu... so, ini la alternatifnye...hehehe...sempoi!!!!

adam masih lum pandai berdiri sndiri...kekuda lum kuat lg la agaknye tu...hehehe...tp skang dia suka 'duk katak'...budak2 mmg suka duduk mcmtu kan??? pastu dh pndi nak bersila wlupun xleh nak sila sbb ada 'halangan' pampers dia...hehehe....

k, enjoy the video yea !!! :)

Wednesday, January 20, 2010

ayam n itik...

mcm biasa la aku, kalo brg xsmpi lagi, aku akan trace brg aku tu smpi la ke opis..hehehe..

kali ni kol pejabat pos plak..trace pos express...sbb kalo tgk online, brg nye dah final delivery ptg smlm, tp aku xdpt plak brgnye....

aku : saya nak tanya tentang pos express saya la..

pos : nama kita apa ya?

aku : hah???? td kerani tu suh saya ckp dgn en kasmi..

pos : ye saya en kasmi.. nama kita?

aku : (blurrrrrrrr!!!!! duk diam jap..) oooo, saya suhana...

pos : boleh bg no track express...

aku :(aku pun bc kan la no nye)..

pos :kita duduk di mana?

aku : seri maju (hehehe...dah leh tangkap)..

pos : tunggu sebentar...

pos : puan, ptg ni kami anta brg tu pasal kelmarin kami cuti..

aku : apa plak kelmarin? saya tgk kat intenet patutnye brg saya smpi semalam..

pos : ya, mmg btul, tp kelmarin kami cuti....

aku : saya citer pasal semalam, bknnye kelmarin...( sabo lg nie..huhu)

pos : mcmni puan, ptg ni kita ada di rumah? nnt kami hantarkan....

aku : ok, saya tggu ptg nie.dr smlm saya tggu...terima kasih..

pas letak tepon, aku duk membebel sorg2..."aku citer psl smlm, dia leh plak bgtau cuti kelmarin, apa la posmen nie".....pastu tetiba, ntah mcmne leh terlintas kat fikiran aku....agaknye dia maksudkan kelmarin tu smlm agaknye...hahahha lantak la....

aku smpi skang masih terkial2 nk paham bahasa diorgnie...mgkn sbb aku xcmpur ngan org2 kat sini...kengkawan kat sini pun sumenye org semenanjung....kalo g pasar pun, yg tawar menawar abg..sbb abg pandai gak la ckp sabah ckit2....kang kalo aku yg beli, maunye dia bg harga tinggi...huhu....

sekian utk hr nie...... (^_^)...

Saturday, January 16, 2010

hujan oh hujan....


tmpt korang skang cuaca mcmne? kalo nun kat german tu masih bersalji kan? yg kat australia tu plak, tgh panas plak... kat tmpt aku ni plak hujan xbehenti2....kalo xsilap aku hujan ni dr sejak kelmarin xbhenti lg nie....kalo reda pun kejap jek, pastu hujan blk.....

sejuk??? huhu, mmg sejuk sgt2..nak2 masa bgn pg...nk gosok gg pun seram...hehehe...masa2 ni la baru terpikir, kalo la aa air pns kan syok...kalo time pns, xhingin plak nk pki air pns nie...hmmm, manusia, xpnh puas kan...bila pns, mintak hujan...bila dah kesejukan, mintak pns plak...camno la nie?...

dan disebabkan hujan gak la kami xkuar ke mana2 pun...duk jek la dlm umah, tggu papa blk keje... nk kuar time hujan2 ni xsyok....kang dibuatnye banjir lg, xdapek la kami nak blk umah...dah la umah atas bkt...huhuhu....

google nye google, jumpa plak gambo penempatan kami...kat sini la kami tggl tp bkn blok tu, blok lain n kaler oren, belah atas lg......hehehe...

Monday, January 11, 2010

marila berjoget!!!

video

lama xupload gambo adam...layan video je la yek... dia ni pantang dgr video klip... kalo tgk video klip, mmg dah duk terpacak dpn tv...kiri kanan dah xhirau pun...huhuu ikut sapo la nie...

Thursday, January 7, 2010

salah siapa????

mlm td g mkn kat luar jek...xjauh pun...naik keta xsmpi 5minit dh smpi kedai mkn tu....bkn mls nak masak, tp mcm xlarat jek....kudrat xcukup lg nie...huhuhu...

aku just order kue teow je, abg order nasi goreng kg.....smentara nk tggu order siap, abg bwk adam g jln2 dulu...mmg kedai ni ada lmbt ckit kalo customer rmi...adam plak dh mula menunjukkan tanda2 nk tido...biasa la dia wat hal itu n ini.....

nak dijadikan citer, bila abg n adam dah duduk kat kerusi masing2, order pun smpi....memula makcik tu anta mknn kami....ms makcik tu serve, aku dh xsdp ati sbb adam kan ada kat situ, nape makcik tu hidang kat situ gak....tp aku diam kan aje cuma monitor gerak geri adam....pastu makcik tu blah...aku ngan abg dah nak start melantak....hehehe...tetiba makcik tu anta sup kosong utk nasi goreng abg plak...dgn SEPANTAS KILATNYE, ADAM PUN TERUS MENCELUP TGN KIRINYE KE DALAM MANGKUK SUP ITU!!!!!!... waaaaaaaaa....terkejut gila babas aku....makcik tu cpt2 tarik tgn adam n genggam kuat2....adam plak dah meraung sekuat ati.... aku cpt2 dukung adam n bwk ke sink...basuh tgn dia (sbnrnye xtau btul ke x tindakan aku nie) abg bwk ketulan ais, tekap kat tgn adam....yg adam ni xbhenti2 nangis...sume org dlm kedai mkn tu tgk kami....huhuhu...mesti diorg pikir, mak bapak ni xgheti jg anak...huh!!! lantak korang la nk ckp apa pun.....

aku pujuk adam ngan bwk dia jalan2 kat luar dulu...smentara tu abg mkn dulu.....pas 10 minit, aku masuk smula....adam dh ok, cuma mcm merengek2 ckit....pastu kami bertukar servis plak... ms tgh mkn, kepala aku yg pening tu duk tgh rewind smula kejadian yg xsmpi bpe saat td..... nak slh kan sape?aku ke? adam ke? makcik tu ke?hmmmm....redha je la...tgn adam pun xde apa2...cuma jd pinkish jek... aku terpikir gak, adam nangis sbb apa ek? sbb sup tu pns ke? atau sbb terkejut ke? atau sbb makcik tu genggam tgn dia kuat sgt???? hmmm....ntah la...benda dah terjadi...seb baik adam xapa2...n seb baik dia xtarik mangkuk tu ke arah dia....huhuhu....

ms bayor, abg sempat tegur makcik tu...hehehe bkn la cara marah, cuma ingatkan jek makcik tu, kalo serve mknn tgk2 dulu...kalo ada budak, jauhkan ckit....sbb ni dah kali ke brape kami tegur pekerja kat situ....mana yg ok, ok je...mana yg mcm xphm, diorg wat xtau jek....

Wednesday, January 6, 2010

hangen!!!!

eeeiiiiiiiiiii....hangen 1 badan nie....dah la badan tgh xselesa....kepala sakit berdenyut2 nie....idung plak dah start selsema...huhuhu...

last week ada beli brg online...mcm biasala...aku kan dh mmg mcmni..suka shopping online...cuma sjk duk KK ni aktiviti tu ada slow ckit sbb tkt brg xsmpi....ada skali tu aku ingat pos express aku xsmpi..ye la, cek online resultnye dah smpi...tp kat aku xsmpi pun....skali nxt wik nye, tetiba aku nmpk smpul express terselit bwh pintu umah aku....sabo je la....abis la pintu umah aku....

pastu poslaju plak....ntah bila la diorg ketuk pintu pun aku xde dgr pun...tup tup laki aku blk keje nmpk ada sticker dpn pintu...eeeeiiiiiiiiiiii pada hal aku ada kat umah, diorg sng2 je tmpl sticker tu kat pintu....xpsl2 kena g amik sndiri kat pej poslaju...kalo dkt xpe gak, ni lbh 20km wooo...jauh tuuu...

skangni, brg yg aku beli last week lum smpi lg...kol posline dr kul 8:30 smpi la skang ni kul 10:06am, still xdpt2...mesin jek yg jwb kata sume operator bz....bz apa? ni mesti xmasuk keje lg...kol poslaju KK plak....korang tau apa dia jwb??????? posmen kami cuti....adduiiii mau pecah kepala aku nie...bleh plak mcmtu....kalo tau mcmni, xde la aku pki poslaju...baik pki pos domestik aje...byr mahal2 tp smpi lmbt.....hangen jek...

nak aje aku sembur diorg td, tp sabo kan aje td....tkt adam plak wat hal nnt...teringat aku masa 2thn lepas...hantar pos express dr lumut ke BP....tp xsmpi BP pun...korang tau smpi mana? smpi BINTULU.....!@##@$@$%$%%^...mmg mencarut la aku ms tu...abis sume org aku marah....seminggu pastu bru dokumen aku smpi kat BP...last2 org pejabat pos dr KL ngan IPOH kol aku mintak maaf atas kesilapan diorg...huh!!! @#$@#$@$$#%....

sori la ye POSLAJU...kalo korang ada tersurf aku nye blog...harap2 tingkat kan la servis anda... aku dh bg komen pun korang xbls...lantak korang la poslaju....

Monday, January 4, 2010

update, update, update...

hari ni bdn rasa makin xsedap....dr pg semlm lg rs xsdp sbnrnye....hidung rasa mcm ada benda tersekat je...huhuhu...tekak plak rs perit.....masuk petang plak dh makin perit.....

adam plak, 2,3 hr ni asyik merengek jek....xtau la psl apa....2,3 hr ni pun dia beyak hari-hari...skt perut ka???? ke sbb aku mkn asam pedas??? tp aku wat xpedas mana pun...pedas ala2 manja jek...huhuhu.. ke sbb aku mkn spagetti bandung???? (kes malas nk beli mee kuning pasal mee kuning xtahan lama, so ganti ngan spagetti...sodap gak...hehehe )..tp xkan la plak...

mlmtd g umah onie sbb nak pulangkan tangga...citer kat onie...onie kata mgkn adam nak beralih bulan kot...mgkn sbb nak dpt 'sesuatu', yg beyak2 tu mgkn sbb nk ringankan badam...bila pikir2 kan mmg ada logik gak...sbb 2,3 hr ni aku ternampak adam dah mula la nk bgn sndiri tanpa paut pd apa2 pun...cuma xberjaya jek lg, kekuda xkuat lg...huhuhu...kalo suh mkn, mmg makin payah...dia cuma nk mkn biskut baby bites tu je la....benda2 lain adam xmau....

pastu adam sejak akhir2 ni mcm cpt terasa hati plak...bila aku tertinggikan suara ckit jek, mula la dia nangis...bila tgk citer sedih2 pun nangis gak, dgr lagu sedih pun nangis gak....huhuhu lembut hati kah anak aku ni....

kalo betul la adam nak beralih bulan, cpt2 la beralih...hehehe...tp yg mama nye ni apa citer plak tetiba nak demam???? beralih bulan gak ke? ke nak dtg bulan?????? hahahahhaa......ni pun kepala dah weng!!! baju kotor ada sebakul lg lum cuci...baju lum lipat ada sebakul lg...ntah bila la nak wat....updtae blog sempat plak...huhuhuhu...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...