Wednesday, January 20, 2010

ayam n itik...

mcm biasa la aku, kalo brg xsmpi lagi, aku akan trace brg aku tu smpi la ke opis..hehehe..

kali ni kol pejabat pos plak..trace pos express...sbb kalo tgk online, brg nye dah final delivery ptg smlm, tp aku xdpt plak brgnye....

aku : saya nak tanya tentang pos express saya la..

pos : nama kita apa ya?

aku : hah???? td kerani tu suh saya ckp dgn en kasmi..

pos : ye saya en kasmi.. nama kita?

aku : (blurrrrrrrr!!!!! duk diam jap..) oooo, saya suhana...

pos : boleh bg no track express...

aku :(aku pun bc kan la no nye)..

pos :kita duduk di mana?

aku : seri maju (hehehe...dah leh tangkap)..

pos : tunggu sebentar...

pos : puan, ptg ni kami anta brg tu pasal kelmarin kami cuti..

aku : apa plak kelmarin? saya tgk kat intenet patutnye brg saya smpi semalam..

pos : ya, mmg btul, tp kelmarin kami cuti....

aku : saya citer pasal semalam, bknnye kelmarin...( sabo lg nie..huhu)

pos : mcmni puan, ptg ni kita ada di rumah? nnt kami hantarkan....

aku : ok, saya tggu ptg nie.dr smlm saya tggu...terima kasih..

pas letak tepon, aku duk membebel sorg2..."aku citer psl smlm, dia leh plak bgtau cuti kelmarin, apa la posmen nie".....pastu tetiba, ntah mcmne leh terlintas kat fikiran aku....agaknye dia maksudkan kelmarin tu smlm agaknye...hahahha lantak la....

aku smpi skang masih terkial2 nk paham bahasa diorgnie...mgkn sbb aku xcmpur ngan org2 kat sini...kengkawan kat sini pun sumenye org semenanjung....kalo g pasar pun, yg tawar menawar abg..sbb abg pandai gak la ckp sabah ckit2....kang kalo aku yg beli, maunye dia bg harga tinggi...huhu....

sekian utk hr nie...... (^_^)...

4 comments:

$ue @nim said...

hahaha... ape la ko ni nana.. dah berbulan dok sana, lum bule faham bahse diorang ek... xpe.. pahni kena kwn ngan org sana lak.. br leh blajar ckp sabah.. hehehe tapi aku dulu pn cam ko gak.. :D

nanazack said...

>>sue..
sue, mana xnye...aku berkawan ngan wife navy..n diorg sume org semenanjung...tu yg aku jrg sgt berbual ngan org2 sini... jiran2 sini pun byk student, tu yg aku lgsg xde cmpur ngan diorg...hehehe

Zuri@ni said...

Org kt perlis nie plak, suka bahasakan diri 'kami' :) pastu kalu anak-beranak atau saudara mara kdg diorang sebut adik-beradik, pernah la aku misunderstood pasal hal adik beradik nie.

org kt trgnu, kalu smlm kitorang ckp kelmarin gak, sama la ngan org utara nie. Aku ngan imah xder ajor ko vocab nie eh? hehehe

nanazack said...

>>zue..
aku dh lama xkena tusyen ngan ko ngan imah la...dh bpe tahun wei...hehe mana la nk igt sume vocab yg ko ajar dulu tu...hahaha.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...