Saturday, January 16, 2010

hujan oh hujan....


tmpt korang skang cuaca mcmne? kalo nun kat german tu masih bersalji kan? yg kat australia tu plak, tgh panas plak... kat tmpt aku ni plak hujan xbehenti2....kalo xsilap aku hujan ni dr sejak kelmarin xbhenti lg nie....kalo reda pun kejap jek, pastu hujan blk.....

sejuk??? huhu, mmg sejuk sgt2..nak2 masa bgn pg...nk gosok gg pun seram...hehehe...masa2 ni la baru terpikir, kalo la aa air pns kan syok...kalo time pns, xhingin plak nk pki air pns nie...hmmm, manusia, xpnh puas kan...bila pns, mintak hujan...bila dah kesejukan, mintak pns plak...camno la nie?...

dan disebabkan hujan gak la kami xkuar ke mana2 pun...duk jek la dlm umah, tggu papa blk keje... nk kuar time hujan2 ni xsyok....kang dibuatnye banjir lg, xdapek la kami nak blk umah...dah la umah atas bkt...huhuhu....

google nye google, jumpa plak gambo penempatan kami...kat sini la kami tggl tp bkn blok tu, blok lain n kaler oren, belah atas lg......hehehe...

6 comments:

Zuri@ni said...

Jemen ngan ostolia je ke? Org kt kangar nie x moh tanya? huhuhu

hehe...kt kangar nie kan, panasssss....kaler orennnnn cuaca kt luar tu...tp kdg2 ujan gak, tak menentu...tp banyak panas dr ujan, nak bawak naurah jln2 waktu ptg pun xbuleh...bahang sampai dlm umah.

iu rf said...

snow da melt la kt sni..
tgu nk panas lak ni...
tp mcm x sonot snow da xde..
suke tgk snow.. salju.. manikam kalbu..kihkihkih

nanazack said...

>>zue..
sbbtu aku tanya tmpt korang mcmne plak?hehehe...kat sini seminggu straight mmg xnmpk matahri...asal nk masuk ptg je ujan....tu yg duk terperam kat umah jek...sabtu ahad pun papanye kena keje sbb menteri pertahanan dtg melawat....tp smlm(ahad) kteorg ikut papa g airport anto menteri (aku ngan adam duk dlm keta je la, papanye je masuk dlm :D)...pastu bru la dpt berjalan2, tp jap je la ...sbb hr dah nak ujan.....huhuhu

>>iu...
dah start cair plak ek snow...pasni rindula nk main ngan snow lg kan :D..

Kelkatu Biru said...

kat sini belum menunjukkan tanda - tanda nak sejuk lagik...

Hari ni jer da 42'c kat luar...
dlm umah cecah 34'c...anak2 mmg x pakai baju...pakai seluar je.

Mama?...ish, x leh cita sini...

syoknyer hujan...hujan meh la sini...kat sini, aku rindu titisan hujan...nak tengok hujan, tengok shower je la...heheheee

nanazack said...

>>isyah...
mama nye pki apa? ngeh ngeh negh... aku igtkan hr ni dah xujan...ms tulis komen nie, ujan turun semula...huhu.

42'c...mak aiii...panas tu syah...huhu...berendam je la korang anak branak...

niah said...

hujan 0h hujan
kenapa engkau turun
cam mana aku tak turun
katak panggil aku..

lalala.. hehehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...