Monday, January 4, 2010

update, update, update...

hari ni bdn rasa makin xsedap....dr pg semlm lg rs xsdp sbnrnye....hidung rasa mcm ada benda tersekat je...huhuhu...tekak plak rs perit.....masuk petang plak dh makin perit.....

adam plak, 2,3 hr ni asyik merengek jek....xtau la psl apa....2,3 hr ni pun dia beyak hari-hari...skt perut ka???? ke sbb aku mkn asam pedas??? tp aku wat xpedas mana pun...pedas ala2 manja jek...huhuhu.. ke sbb aku mkn spagetti bandung???? (kes malas nk beli mee kuning pasal mee kuning xtahan lama, so ganti ngan spagetti...sodap gak...hehehe )..tp xkan la plak...

mlmtd g umah onie sbb nak pulangkan tangga...citer kat onie...onie kata mgkn adam nak beralih bulan kot...mgkn sbb nak dpt 'sesuatu', yg beyak2 tu mgkn sbb nk ringankan badam...bila pikir2 kan mmg ada logik gak...sbb 2,3 hr ni aku ternampak adam dah mula la nk bgn sndiri tanpa paut pd apa2 pun...cuma xberjaya jek lg, kekuda xkuat lg...huhuhu...kalo suh mkn, mmg makin payah...dia cuma nk mkn biskut baby bites tu je la....benda2 lain adam xmau....

pastu adam sejak akhir2 ni mcm cpt terasa hati plak...bila aku tertinggikan suara ckit jek, mula la dia nangis...bila tgk citer sedih2 pun nangis gak, dgr lagu sedih pun nangis gak....huhuhu lembut hati kah anak aku ni....

kalo betul la adam nak beralih bulan, cpt2 la beralih...hehehe...tp yg mama nye ni apa citer plak tetiba nak demam???? beralih bulan gak ke? ke nak dtg bulan?????? hahahahhaa......ni pun kepala dah weng!!! baju kotor ada sebakul lg lum cuci...baju lum lipat ada sebakul lg...ntah bila la nak wat....updtae blog sempat plak...huhuhuhu...


6 comments:

Kelkatu Biru said...

anak bujang aku lebih sensitif dengan tone suara aku...kalau high pitch jer, dia tau ler aku marah...pastu g ler merajuk kejap...tp anak pompan aku lepak jer...high pitch ke low pitch ke...selamba je macam tak de perasaan...then pas tu die boleh lagi tego2 aku cerita tu cerita ini(dlm bhs die)...tp si abang tu, kalo dah terasa hati, lama duduk menyendiri...

Zuri@ni said...

Adam dah pandai sensitip2 ehhh :D mama dia kena control sket aa tone suara pas nie, hehe

Zuri@ni said...

Waaa...iman cool aaa ;)

nanazack said...

>>isyah...
sblmni adam xmcmni pun...kalo aku naik angin mcmnepun, dia leh tersengih2 je...tp lately ni plak dia sensitip...siap ada style tu kalo nk nangis...kekekeke..kelakar la plak bila tgk starting dia mrajuk...

>>zue..
kalo dh kategori suara 'speaker' camno nak nk bg control...kekeke

aduiii...kepala aku skt ni wei...nyut nyutt je rsnye... :(

Mama Elman said...

adam nk dpt adik kot nana...
hehehehe...

nanazack said...

>>qat..
dpt adik? alamak....ish ish ish...camno nie?huhuhu planning dh baik punyer...hehehe tp kalo ye, rezki kami sekeluarga (^_^)...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...