Wednesday, January 6, 2010

hangen!!!!

eeeiiiiiiiiiii....hangen 1 badan nie....dah la badan tgh xselesa....kepala sakit berdenyut2 nie....idung plak dah start selsema...huhuhu...

last week ada beli brg online...mcm biasala...aku kan dh mmg mcmni..suka shopping online...cuma sjk duk KK ni aktiviti tu ada slow ckit sbb tkt brg xsmpi....ada skali tu aku ingat pos express aku xsmpi..ye la, cek online resultnye dah smpi...tp kat aku xsmpi pun....skali nxt wik nye, tetiba aku nmpk smpul express terselit bwh pintu umah aku....sabo je la....abis la pintu umah aku....

pastu poslaju plak....ntah bila la diorg ketuk pintu pun aku xde dgr pun...tup tup laki aku blk keje nmpk ada sticker dpn pintu...eeeeiiiiiiiiiiii pada hal aku ada kat umah, diorg sng2 je tmpl sticker tu kat pintu....xpsl2 kena g amik sndiri kat pej poslaju...kalo dkt xpe gak, ni lbh 20km wooo...jauh tuuu...

skangni, brg yg aku beli last week lum smpi lg...kol posline dr kul 8:30 smpi la skang ni kul 10:06am, still xdpt2...mesin jek yg jwb kata sume operator bz....bz apa? ni mesti xmasuk keje lg...kol poslaju KK plak....korang tau apa dia jwb??????? posmen kami cuti....adduiiii mau pecah kepala aku nie...bleh plak mcmtu....kalo tau mcmni, xde la aku pki poslaju...baik pki pos domestik aje...byr mahal2 tp smpi lmbt.....hangen jek...

nak aje aku sembur diorg td, tp sabo kan aje td....tkt adam plak wat hal nnt...teringat aku masa 2thn lepas...hantar pos express dr lumut ke BP....tp xsmpi BP pun...korang tau smpi mana? smpi BINTULU.....!@##@$@$%$%%^...mmg mencarut la aku ms tu...abis sume org aku marah....seminggu pastu bru dokumen aku smpi kat BP...last2 org pejabat pos dr KL ngan IPOH kol aku mintak maaf atas kesilapan diorg...huh!!! @#$@#$@$$#%....

sori la ye POSLAJU...kalo korang ada tersurf aku nye blog...harap2 tingkat kan la servis anda... aku dh bg komen pun korang xbls...lantak korang la poslaju....

5 comments:

$ue @nim said...

tu la nana.. aku pn penah terkena sekali dulu.. aku guna pos laju yg POS MALAYSIA punya.. pos dokumen ke kg aku... last2 4hr gak la br smpi... bongok tol.. bukan main lagi kat gerenti smpi esok... so, kesimpulannya, akum mg x suke berurusan ngan POS MALAYSIA kalu bab2 pos barang. aku lagi prefer guna yg private punya.. berbaloi la byr mahal skit pn...

pe2 pn, aku doakan benda yg sma ngan ko nana.. hrp2 kalu ade POS2 mesia tu terbaca, mintak pertingkatkan skit la servis tu k..

Zuri@ni said...

Sejak bila plak Bintulu tu duk kt sebelah BP eh? kah kah kah...excellent service betul la, haha

tp alhamdulillah, aku takat nie pos apa2 xder prob lg la...

***jwpn "staff kami cuti" tu, mmg jwpn standard mana2 opis pun. Aku dah biasa aaa dpt jwpn tu...kdg2 rasa nak tlg jawapkan ajer...kang terkezut plak diorang :D sabo2...
***banyaknya cuti diorang ehhh...asyik cutiiiii jerk! keje x buat!

nanazack said...

>>sue..
yg aku citer ni POS MALAYSIA nye la (hahaha lantak korang la aku tulis terang2an)...

dulu yg private courier aku pnh terkena ngan SKYNET..suka suki je diorg bila aku kol nape brg aku xsmpi2 lg? kerani dia leh jwb "staff xcukupla...kalo nk cpt dtg sndiri amik la yek..."#$@#$@W$%%^$^&%^&...

>>zue..
harap2 ko xterkena zue...skali dh terkena, sure hangen la satu badan...hohoho...

ly. said...

haa...yang SKYNET tu aku penah kene sama mcm ko na...sebejik ayat tu aku dpat tau...tapi masa tu aku baru tanya je..sekali dpt cam tu terus xjadi berurusan dgn diorg tu..
ada org penah pesan kat aku..baik guna POS EXPRESS dari POS LAJU..tp pada aku..sama je..2 2 mengong..

nanazack said...

>>ly..
skt ati kan bila diorg ckp mcmtu... aku pun paham la, diorg ni manusia gak, tp xleh ke ckp elok2 ngan customer....huhuhu

pos express ke, polaju ke, pos private ke, sama je pd aku...huh!!! mcmni wat pos sndiri je la...hahaha!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...