Thursday, January 7, 2010

salah siapa????

mlm td g mkn kat luar jek...xjauh pun...naik keta xsmpi 5minit dh smpi kedai mkn tu....bkn mls nak masak, tp mcm xlarat jek....kudrat xcukup lg nie...huhuhu...

aku just order kue teow je, abg order nasi goreng kg.....smentara nk tggu order siap, abg bwk adam g jln2 dulu...mmg kedai ni ada lmbt ckit kalo customer rmi...adam plak dh mula menunjukkan tanda2 nk tido...biasa la dia wat hal itu n ini.....

nak dijadikan citer, bila abg n adam dah duduk kat kerusi masing2, order pun smpi....memula makcik tu anta mknn kami....ms makcik tu serve, aku dh xsdp ati sbb adam kan ada kat situ, nape makcik tu hidang kat situ gak....tp aku diam kan aje cuma monitor gerak geri adam....pastu makcik tu blah...aku ngan abg dah nak start melantak....hehehe...tetiba makcik tu anta sup kosong utk nasi goreng abg plak...dgn SEPANTAS KILATNYE, ADAM PUN TERUS MENCELUP TGN KIRINYE KE DALAM MANGKUK SUP ITU!!!!!!... waaaaaaaaa....terkejut gila babas aku....makcik tu cpt2 tarik tgn adam n genggam kuat2....adam plak dah meraung sekuat ati.... aku cpt2 dukung adam n bwk ke sink...basuh tgn dia (sbnrnye xtau btul ke x tindakan aku nie) abg bwk ketulan ais, tekap kat tgn adam....yg adam ni xbhenti2 nangis...sume org dlm kedai mkn tu tgk kami....huhuhu...mesti diorg pikir, mak bapak ni xgheti jg anak...huh!!! lantak korang la nk ckp apa pun.....

aku pujuk adam ngan bwk dia jalan2 kat luar dulu...smentara tu abg mkn dulu.....pas 10 minit, aku masuk smula....adam dh ok, cuma mcm merengek2 ckit....pastu kami bertukar servis plak... ms tgh mkn, kepala aku yg pening tu duk tgh rewind smula kejadian yg xsmpi bpe saat td..... nak slh kan sape?aku ke? adam ke? makcik tu ke?hmmmm....redha je la...tgn adam pun xde apa2...cuma jd pinkish jek... aku terpikir gak, adam nangis sbb apa ek? sbb sup tu pns ke? atau sbb terkejut ke? atau sbb makcik tu genggam tgn dia kuat sgt???? hmmm....ntah la...benda dah terjadi...seb baik adam xapa2...n seb baik dia xtarik mangkuk tu ke arah dia....huhuhu....

ms bayor, abg sempat tegur makcik tu...hehehe bkn la cara marah, cuma ingatkan jek makcik tu, kalo serve mknn tgk2 dulu...kalo ada budak, jauhkan ckit....sbb ni dah kali ke brape kami tegur pekerja kat situ....mana yg ok, ok je...mana yg mcm xphm, diorg wat xtau jek....

9 comments:

$ue @nim said...

huh... sabar je la..hrp2 diorang amik iktibar la daripada apa yg dh jadi n ape yg asben ko tegur tuh...

Zuri@ni said...

Syukur Adam x apa2, risau kot2 melecur, kang lain pulak jd nya.


***Budak2 kalu bab nak cekup, nak celup, mmg laju...mak bapak kena get ready je...sabo2...
***Aku pernah gak melalui situasi anak nangis kt public, pastu org semer pandang...siap ada budak pompuan 2 org tu bg reaksi mcm aku x pandai jaga anak. Kisahnya, masa tu Naurah berak + nak tido...at the same time dia sedu, terus bebudak berdua yg sah2 anak dara tu cakap naurah nangis sbb sedu, pastu bila aku lap mulut naurah sbb air liur meleleh, buleh dia cakap aku nak tekup mulut anak aku sbb nak suh berenti nangis! Aku rasa cam nak PANG je anak dara berdua tu. Mengong!

bongkok lentik said...

nana, tindakan ko cuci tgn ank ko mmg dah betul, mmg kalau kene ape2 lecur cepat2 tadah kt air paip, bia lame2 sket pun xpe sampai rasa perit ilang, insyaallah x gelembung

nanazack said...

>>sue..
mintak2 la pekerja2 kedai makan ni peka ckit...mmg stgh kedai aku pegi, diorg akan tegur dulu sblm serve...tp stgh nye, main hidang jek tanpa peduli apa2 :(...kalo kedainye beso xpe gak, ni sempit, cuma ruang tu je la muat utk kerusi budak...huhuhu

>>zue..
aku mmg sentiasa monitor si adam ni kalo kt tmpt awam ni...cuma mlmtd je la xsgka makcik tu nk bg sup...pastu letak sblh adam plak tu...aku ngan khairi plak ms tu dh start mkn pun (kteorg akan mkn serentak kalo mud adam ok jek)..tu yg xsempat apa pun...huhuhu

apa2 pun, aku xslhkan makcik tu 100%, aku pun cuai gak sbb terlepas pandang...alhamdulillah adam xde apa2... :)

nanazack said...

>>rin...
tu la, aku ada dgr, kalo kena air pns jgn bsuh ngan air sejuk dulu...tp smlm aku cuci je terus...seb baik xde apa2..huhuhu

*tetiba plak teringat kat ko ms kena minyak pns dulu... :D..

Kelkatu Biru said...

alhamdulillah, mujur le tak paper nana...

*** baby mmg laju tangannya...

iu rf said...

syukurlah x ape2..
xpe nana.. benda da berlaku..
bagus gak nasehat org kedai tu..
lenkali dia x wat lg..
& lenkali klu dier wat gitu lagi..jauhkan cpt2 drp anak2..
xpun.. jgn mkn kt kedai tu lg..sbb td nana ckp da beberapa kali kan..hehehe

nanazack said...

>>isyah..
alhamdulillah...mujur xde apa2...aku igt dah cukup alert, rupanye xcukup lg..huhu

>>iu..
tu la, pasni ntah mkn lg ke x kat ctu...tp kedai mkn tu antara yg ok masakannye...huhuu..

sblmni mmg dh tegur gak tp pekerja lain..yg ni pekerja lain plak...huhuhu xkan nk kena tegur setiap pekerja plak kan?huhuhu

iu rf said...

hehe.. saman je klu jd lagi..heheheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...