Saturday, January 23, 2010

aktiviti sblm mandi

mgu ni papa kena keje lg...tp hr ni separuh hari je katanye....so, kami masih duduk terperam lg la kat umah pg nie...hehehe..

smentara nk tggu abg blk, so ms ni aku dh siap2kan mknn utk lunch..tgl nk tumis je nnt...makan kering2 je hr nie....ikut musim tekak kan...time nk berkuah, wat lauk berkuah...time nk bersambal, wat la lauk pedas2....time nk syur berlemak, wat la syur lemak...hehehe

adam plak hr ni mud dia baik...dia tgk tv je sepanjang aku msk hr nie...xmcm slalu, dia slalu 'tolong' aku msk...pas setel masak, bg adam mkn plak..hmmm biasala, mkn biskut peberet dia la apa lg....

pastu aku mls nk mandikan dia lg sbb awal lg rsnye...huhuhu pd hal dah kul 10.30 tu anak bujang aku xmandi lg.....ajak dia main2 dulu.....ntah la, hr ni mud dia ok sgt.... aku ajar dia skali je, terus dia dpt tangkap....sblm2nie xmcm ni pun...byk kali ajar bru dpt...cth mcm nk suh lambai...lama gak kami ajar, at last pandai gak....pastu ajar dia agkt tgn kalo sebut doa@amin...dia pun dh pandai...yg xtahan tu pas doa siap sapu kat muka tu...hehehe...

ni plak aku ajar dia campak2 mainan....hehehe....syok semamcam plak dia main....la ni, ms aku tgh menaip, dia tgh meneran nk uukkk uukkk...hehhee...k, enjoy yeah!!!


video

7 comments:

$ue @nim said...

olololo... bez tgk adam main...

nanazack said...

>>sue..
esok2, asyraf pun mesti pandai main gak..hehe

$ue @nim said...

camne nk reti main kalu ari2 asyik melalak je kat umah ngasuh dia...tensen..tensen..... walaubagaimana pun, aku hrp ssgt asyraaf cepat pandai main... nnt kalu dia nangis, bule la pujuk dia ngan mainan...

nanazack said...

>>sue..
sabo sue...pelan2...mgkn ms ni time dia 'test vokal' agaknye..budak2 kan mcmtu...ada ms2 nye...adam pun ms bru2 smpi sini asyik meragam je...tu lum lg kalo ms dia xmau tido...hah!!! yg tu lg la berangin satu badan aku..huhuhu

compaqz said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

hai nana..lame x tengok blog ko...internet problem laa....
cam ner? sihat? waaa...adam da becar yee....dah leh jalan2 daa...pasnie abes la ko...xleh duduk sng...anak dah tau jalan nie kiter kene ngekor jer laa...
anak aku jalan dia cepat...baru umur 11 bulan dah leh jalan...dan sekarang nie xleh leka...ader jer keje dia nak wat...soh bace doa makan dah boleh sket2 la...heheh...anak aku baru genap 2 thn ari tu...dah bujang anak aku tu...he he he....ko sampai biler dok sabah nie? ke ikut suami ko? kalo dia lame lame la ko ddk..kalo x kena pindah lagi ker? kalo aku dok sabah best jugak kan....leh merantau....kah kah kah.....

-suriani-

nanazack said...

>>suriani..
salam sue...lama gak xdgr kabo ko... adam lum leh jalan sndiri lg...kalo kte papah @ dia pegang benda lain bleh la...hehehecpt gak ek anak ko pndi jln..tu la, lain budak, lain la perkembangannye kan?

aku kat sini smpi husbend aku dpt arahan kena pindah, bru la kami pindah...selagi xde arahan, duk sini je la...hmmm, nak kata best, aku rs semenanjung lg best berganda2...huhuhu..bru mlmtd kteorg kena kejar ngan 'samseng jln'...ntah apa2 la org kat sini :(.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...