Sunday, August 9, 2009

kalo kena gigit ngan nyamuk...

nak tanya la, kalo budak2 kena gigit nyamuk, korang sapukan ape yek?....adam ni kalah sgt ngan nyamuk...pas kne ggit, jd bengkak..pastu tinggalkan kesan warna hitam...dah bercapuk2 kulit si adam nie...macam2 cara aku dah wat...
  • sapu minyak yu yee @ telon, xjln gak...
  • sapu zambuk, xjln gak...
  • sapu minyak gamat, xjln gak...
  • sapu vicks, xjln gak...
  • sapu ngan air liur, xjln gak...
  • sapu mopiko, xjln gak...
apa lg ek yg leh sapu kalo kena gigit ngan nyamuk nie...naik buntu aku dibuatnye...kdg2 tu, aku sgp cari nyamuk tu tau...geram punye psl...sbb kesan hitam tu jd kekal tau...sampai skang, masih ada lg kesan kena gigit ngan nyamuk masa dia dlm hari dulu...bila ada org prasan, mesti igt tu tanda lahir adam...huhuhu

tolong aku weiiii......!!!

5 comments:

Rina said...

hi nana! tumpang nyebok.. usually kalo Adam aku kena gigit nyamuk aku letak lotion johnson tu jek.. so far alhmdulillah dia ok

nanazack said...

to rina..(ni rina abd karim ek?..hihi)

thanks bg cdgn ek...pg td pun norly (liza bahari)siap msg suh bubuh kapur plak...akan ku try gak kat anak aku nie...mata aku plak yg skt tgk lebam sana sini...

Zuri@ni said...

Baru2 nie, masa bawak Naurah gi klinik, Dr kasi ubat sapu, nama dia Fucidin, best giler ubat sapu nie na, leh pakai untuk ruam, gigit nyamuk ngan gatal2, pakai pagi, petang merah tu dah hilang. Mulanya jiran aku kata, kalu budak2 kena merah sket2 dia kata jgn bawak gi jumpa dr, sapu je ngan baby oil, tp aku bawak gak Naurah gi jumpa Dr, ye la, lain budak lain patennya kan :)

nanazack said...

zue, aku ada gak sapu ngan krim yg multipurpose tu..tp xtau la apa namenye sbb khairi beli kat farmasi ms tu...kalo bab ruam, mmg terus ilang tp kat nyamuk, xjln gak...huhu

Rina said...

hi nana.. a'ar la aku rina abd karim.. ekekek lawak lak kena ckp nma penuh nih..

btw nak promote tudung murah n sedap pakai. mcm ariani/munawwarah..

http://ayra-gallery.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...