Tuesday, November 22, 2011

woman plan by hong leong assurance

ha!!! kat cni aku nak kongsi ngan korang sume...ni plan insurans sbnrnye...dr Hong Leong...ekceli aku mmg amik insuran ni...sbb apa??? ha, sbbnye insuran lain xde cover ms korang beranak kat spital, tp plan ni mmg cover bila korang beranak ye....eh eh!! korang jgn igt aku agen ye...aku just nk kongsi je ni sbb aku dh dpt manfaatnye ms bersalin kan khabir...n agen aku bgtau harga plan ni bakal naik lg xlama lg...so bg sape2 yg berminat, grab it ok!!!

ok, ini dia punye spec...

Woman Plan - Khusus Utk Wanita 
Berita baik utk semua wanita-wanita di luar sana. Kini terdapat satu plan perlindungan yg khusus utk wanita.... Hanya dengan simpanan RM150.00 sebulan anda akan mendapat faedah-faedah berikut: 

Pendapatan Hospital Semasa Melahirkan Anak - RM 5 000.00 (min. RM1000.00) - utk setiap kelahiran

Pendapatan Hospital Atas Sebab Sakit/Kemalangan- RM 100.00 sehari (sakit yang tidak berkaitan dengan masalah mengandung)

Perlindungan Kanser Wanita - RM 100 000.00 jumlah penuh
Permulaan Kanser utk payudara/servix uterus - RM 20 000.00 jumlah penuh
Pembedahan Plastik (Atas Kemalangan) - RM 25 000.00 mengikut bil
Komplikasi kehamilan - RM 50 000.00 jumlah penuh

Keganjilan kongenital (anak yg dilahirkan) - RM 50 000.00 jumlah penuh

Kematian di atas sebab bersalin - RM 200 000.00 jumlah penuh

Kematian di atas sebab sakit/kemalangan - RM 100 000.00 jumlah penuh

so, kalo korang ada apa2 pertanyaan, leh la tanya pada agen HLA yg terdekat ngan tmpt korang ataupun nak tanya ngan agen aku pun boleh..ni contact dia ye...kalo dia tanya dapat tau dr sape, just mention je nama aku Suhana@nanazack from sabah (^_^)....xde dpt apa2 komisen ye, just nk kongsi je ngan korang....

FAZIDAH SAAD
fazi_dah@yahoo.com
012-5867778
019-5771319

kesimpulannye amik insuran ni, beranak je dpt duit...hehehe... xkira la beranak kat spital mana pun, private or gomen tp ada la syarat2nye ye....ok, sharing is caring...bubyeeee (^_^)....

7 comments:

3uri@ni said...

Gud2! aku tgh duk pk nak amik insuran tak amik2 lg ni.

nanazack said...

>>zue..
tp yg ni xde medical card tau...ni basic je cuma yg membezakan dgn yg lain ko dpt rm1k utk 1mlm kalo ko bermalam kat spital lepas bersalin.. yg biasa2 cukup la utk aku...tp utk adam, aku cri yg ada medical card.. nak2 si adam tu dh tambah lasak...risau la... khabir plak coming soon, tggu bjet stabil dulu...kekeke....

ko try mintak quotation dulu pun xpe zue...aku dulu pun wat mcmtu, sume insuran aku mintak wat kan quatation dulu...pastu aku pilih la ikut kemampuan.... (^_^)..

3uri@ni said...

ha'ah kan, tp yg mcm ko ni ok la ek, rm150 per month kan?

nanazack said...

zue, aku nye xsampai pun rm150.. ko mintak quotation je...bg tarikh lahir, nnt dia kira kan per month bpe..dulu pun aku igt kena mcmtu gak, tp bila dpt quotation, rupanye xsampai pun...tp ko kena cpt la sbb agen tu kata plan ni naik lg...bila tu aku xpasti la...

~Huang Yo Shi~ said...

gud info & thank u 4 sharing...........

nanazack said...

>>isyah..
sama2..mana2 yg best kte kongsi sama2 kan (^_^)...

Faziez said...

tq Nana for promoting this Woman Plan for akak. tapi kwn2 Nana ni x contact akak pun...hehehehhe...skrg woman plan ni still ada cuma dh lain, x mcm yg nana amik dulu. for those yg nak tau, do contact me. no harm just to know right.
anyway, tq very much dear. take care...

sharing is caring

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...