Friday, November 9, 2012

jalan sajeeee tau..

last week masa g KK kononnye abg kata g 3 mlm je...suh aku dh siap2 la pack baju2 utk 3 mlm je...ngam2 je tau sbb nye kalo ikutkan, blk dr KK, abg kena ke KL plak sbb meeting n blk dr meeting kami plan nk blk kampung plak.....tp tu la, manusia ni cuma merancang je kan, selebihnye Allah yg tentukan...ptg khamis tu abg msg kata kena stay smpi ahad...kononnye la kan....aku dh pening2 ms tu...ye la sbb bwk baju ngam2 je utk aku anak branak ni...abg kata xpe, kita beli je la baju baru...huhuhuhu...

pastu bila abg amik kami kat umah oni, abg bgtau lg, xboleh blk hr ahad sbb isnin Dato nk jumpa n selasa ada meeting lg....uwaaaaa, dlm kepala dh duk pikir daging korban dlm icebox n aiskrim strawberi yg xsempat nk merasa sblm pegi hr tu....nk xnak, segala baju2 kotor kena la hantar dobi..mula2 nk anta dobi hotel je, skali bila tgk price list dia, mak aiiiii selai tshirt je 2.50.....xpe la, anta dobi luar je la...kami nk basuh baju 4kilo ni....huhuhu....biasanye tumpang basuh baju kat umah oni je la kalo stay KK lama, tp ni disebabkan dh last minit n cuaca pun xmenentu, kang ada plak kami xberbaju nnt...hehehe...

rabu ptg sampai labuan....solat jamak siap2 kat airport otw blk tu sbb byk keja nk wat nnt kan....smpi je umah, hmmmm mmg sah!! umah berdebu giler la...masuk2 je, ltk handbag terus capai vacum...uwaaaa penat tau...pastu smbg basuh baju 2 trip lagi....penat lagi tau uwaaaaaaa....i pki manual lg tau...huhuhu...siap sume keje, mandi2 rehat...tggu maghrib kuar blk sbb nk mencekik...laparrrrrrr.....

n hari ni abg g KK lg, esok mlm baru smpai sini....n ahad mlm kami akan bertolak ke KK lg....huhuhu...dh lama xjalan jauh mlm2 ni...abg pun ckp dh lama xdrive mlm....tiket feri abis maaaaaa....cuti skolah kan skangni...tu yg fully booked! Tinggal mlm je yg ada...mintak2 la bleh stay dlm keta je..mls nye nk naik atas feri tu....

ok la...nk g tgk apa jd ngan kek coklat tu....ada budak tu dh request ok...huhuhu 

4 comments:

3uri@ni said...

So tak jadi balik kampung la ni ye?
Kalu tinggal umah lama2, mmg tensen tgk debu2 yg dah berkampung dlm umah tu tau. Itu yg vacuum mmg jadi besfren aku, hehehe

Umah aku ni, kadang selang sehari aku kena vacuum, ngan debu la, rambut la, arghhhh!!!

Weeekend baru la mop, tu pun bukan tetiap minggu aku mop.

3uri@ni said...

Banyak ke beli collectible strawberry (^__^)? Rindu la nak ke Daiso...

nanazack said...
This comment has been removed by the author.
nanazack said...

tgk la bln depan kalo ada kelapangan...huhuhu... mcmni la jd bini tentera, mind kena slalu siap sedia ngan last minit nye keputusan... redha je la...hahaha sedia berkorban kan...ngeeeeeee...

aku skangni dh jarang mengemop...malasss ya amat...hahaha bila btul2 ada mood baru ngemop...

hr tu g KK xbyk brg stoberi yg leh collect la...dh byk sgt yg dibeli, dh xtau nk beli apa...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...