Wednesday, March 7, 2012

wiken...

seperti sblm2 ni, bila tibanye wiken kami mati kutu xtau nak ke mana...biasanye sabtu pg kami akan bfast kat luar je...kami slalu g 1 kedai mkn ni....restoren malindo...mknnye biasa je tp kuih muihnye leh thn ok gak la tp yg xleh tahan rega nye sbb seketul 50sen ok...seb baik sdp la....nak2 lg epok2 pusing dia..adam kalo mkn xcukup seketul...mesti mkn 2 ketul..hehehe...n satu lg adam suka mkn kat ctu sbb ada free wifi...smbil mkn, smbil tgk youtube ok...mama n papa dia last2 hangennn!!!

pas bfast, kami jln2 kat pasar tamu kat ctu je..biasanye aku terus beli brg2 pasar kat cni..sng ckit wlupun xbyk pilihan...so mkn apa yg ada je la...hehehe selebihnye aku beli kat supermarket je...kalo nk mkn ikan bru g beli kat pasar...takat ni bru 2 kali aku g pasar...tu pun kali kedua aku xturun sbb khabir tido kat pangkuan...pesan kat abg je suh beli ikan tenggiri...nape???  sng nak cuci sbb diorg dh tolong siangkan...hahaha! aku kan xsuka siang ikan...dh terbiasa kat pasar KK, ikan tamban pun suh diorg siang, tiba labuan mcm 'cultural shock' plak...kekeke leh pki ke term tu??? ha 1 lg, pasar tamu labuan ni xsama mcm kat kk tu...kat cni lebih pada jual brg2 2nd hand @ bundle la...dh mcm 'pasar karat' kat batu pahat plak gayanye....tp kuih muih tradisonal mmg byk giler dijual...kami mcm biasa la, kalo beli pun takat yg biasa mkn je la...yg pelik2 xbeli pun...hehehe....

beli pokok ni kat pasar tamu bru2 ni...rs mcm kosong je kat ruang dapur tu kan, so cari la penyeri nye...xtau la robust ke x pokok ni, nama pun xtau...hihihi main pki hentam beli je...saje pilih yg xberbunga, xleceh rasanye ni...

ahad plak, jln2 kat UK (Ujana Kewangan) je...xde mall lain kan, cuma ni je la yg ada...tergerak hati nak cri kipas utk letak kat meja komputer nie...nak cri yg kipas mcm real tu, besi bkn plastik....g la 1 kedai komputer ni..mmg ada jual, tp reganye plak xsyok...yg kecik rm35 yg besar rm68...dlm hati aku, lbh baik aku beli kipas betul kalo dh harga mcmni...so cancel la ckp ngan abg....pastu ajak abg g kedai 1 lg sbb nak beli dvd holder...dvd kat umah tu bersepah2....beli kat kedai ni sbb cover dia gambar kartun2 yg adam kenal mcm CARS, BEN10...so kalo nak suh dia pilih sng ckitla kan bg arahan je...hahaha...murah je...yg besar rm3, yg kecik rm2.90...hehehe agak2 korang nak rembat yg mana??? pastu abg g la survey kipas tu lg....mmg ada, tp xcaya plak harganye...yg besar rm19(besi) yg kecik rm13 (tp tinggal plastik je besi abis)...tanpa byk soal, aku rembat je la...dh siap2 test n byr, g smula kedai mula2 td sbb xcaya ngan mata kan...tgk lg skali mmg btul la, xslh mata ni pandang...gila b**i nye harga la kedai tu...adehhhh.....kotak pun sama ok....tp kat cni yg aku prasan, mmg perbezaan harga agak ketara la...kena rajin survey je la...

ni la kipas yg aku maksudkan tu...biasa2 je, tp xkan la smpi rm68????


video
main buang2 masa kat UK...yg si kecik tu pun boleh tahan tau!!! grrrrrrr...

6 comments:

3uri@ni said...

Murahnya kipas tu!

Jelesnya tgk ko letak pokok kt singki, kt umah aku ni mana ada ruang nak letak kat singki tu, sbb singki semata2, takder kabinet

nanazack said...

>>zue..
biasanye kipas tu harganye bpe? aku tgk murah, aku beli je la...lg pun besi bkn plastik tp kena beware ckitla kalo adam nak guna laptop ni sbb tkt dia jolok jari plak sbb bilah dia pun besi gak....

kali ni umah yg kami dpt singki dia luas btul...aku xtau nak ltk apa lg, tu yg rs kosong je...tp rajin basuh pinggan la kali nie...hehehe syok sbb air besar,..

~Huang Yo Shi~ said...

Unik a kipas ko...die bleh adjust2 eh nak sengatkan camne?


*kalo dapat kat anak-anak aku sah dorang main nyanyi2, jadikan kipas sbg mike.......sabo je la

nanazack said...

>>isyah...
kipas tu leh atas bwh je adjust nye, tp statik la...kiri kanan xleh....pki usb je la...xkan ko xpnh tgk kot kipas ni, aku rs dah lama la kipas ni ada, aku je bru nk beli...hehehehe

anak2 ko kan mmg kreatif (^_^)...

~Huang Yo Shi~ said...

Haaaaa? bleh pakai USB?....
serius tak tau...dah brapa bulan aku duk dlm gua..kah kah kah ! =p

besar mana kipas ni? besar tapak tangan ade?

nanazack said...

>>isyah..
bkn 'boleh' tapi MEMANG pki usb la nie...hehehe...yup! sebesar tapak tgn...angin dia mmg puas hati gak la..mgkn sbb besi kot...ada size kecik ckit dr nie....yg plastik pun ada gak....tp yg tu bilah dia foam kot...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...