Thursday, October 30, 2008

kaki bengkak!!!...

petang td masa tgh duduk duduk tgk drama cinta batu belah tu (tv3), aku sempatla belek2 kaki aku....belek punye belek, baru ku prasan yg kaki kanan ku ni mcm tembam sebelah....alamak???? tu tanda2 dah nak dekat ke???? bengkak sgt xla, tp kalo perhati betul2, mmg leh nmpk beza....

aku sblm ni pernah terbaca satu thread pasal tanda2 hampir bersalin...selain dari rasa contraction yg katanye mcm kena senggugut, tanda2 lain adalah :
- sakit perut
- cirit birit
- slalu kuar angin
- skt celah kelangkang
- perut selalu memulas
- kerap kencing

sume tanda2 kat atas aku dah rs skangni...betul ke? ke lain org, lain rasa sakitnye? sape2 ada petua, kongsi2 la bersama ye....

4 comments:

bongkok lentik said...

lain org lain tandanya
mcm aku dulu kaki aku x bengkak
aku jarang kencing malam (walaupon dh dekat nk besalin)
aku mmg susah nk buang air
cuma yg aku igt 3 ari sblm aku nk besalin aku sakit pinggang n x ble tido
n pg sblm aku nk besalin tu br aku rase skt perut
yg lawaknye aku bole g klinik goh n ckp kt receptionist "dik sy ni skt perut tp x tau msk angin ke atau nk besalin"
ko tau budak tu bole gelakkan aku, bile die check mmg aku dh bukak 2 mase tuh, so terus laa dok lepak kat delivery room tu
ko nt besalin kat ne

nanazack said...

aku pun xpasti lg la rin nak bersalin katne....kalo ikutkan mmg nak bersalin kat bp je nie...tp next week husband aku dah blk, dia ajak blk manjung dulu....brg2 kena stdby terusla dlm keta, takut terberanak kat manjung plak...hehehehe....

suspend gak tgk kaki tembam sebelah...tp pnh dgr, tembam ni akan surut...pastu bengkak lg smpi 3x, bru la bersalin....ntah betul ke x, xtau la...huhuhu

Anonymous said...

Ms anak sulong aku dulu selalu kene tipu gara2 braxton hicks...asal sakit je aku risau n nk p spital...bila cek, lum bukak lagi...Ha ha ha, kene tipu ngan contraction olok2...

Bila dah dekat nk bersalin, kaki mmg mcm bengkak n sembap. Ko tekan sket kaki ko...(bukan tapak kaki tau), kalau lambat die naik semula...maknanya tu antara tanda dah nak dekat lah tu...-aisyah

nanazack said...

skang ni kaki dah xtembam lg.... dah mcm biasa...dah surut tembamnye..hehe....mgkn sbb smlm asyik merayap jek ms kat kenduri kawin sepupu kot...ngeh ngeh ngeh...cari mknn sbnrnye (^_^)....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...