Sunday, August 10, 2008

Penyeluk saku, Peragut, Pemukau....

Sementara nak tunggu kek masak, tetiba je aku dpt msg dr nini…dia suh papa call dia skang…..mula2 tu aku xsyak apa2 la, cuma hati ni rs xsdp ckit la…ntah la, sejak kawin smpi skang, naluri aku ni mcm kuat la….mgkn ni anugerah yg diberi Allah utk mereka yg dah berkeluarga……

Dalam 10 minit lepas tu, dapat call dr papa….papa tanya, abg rosli tgh wat pe….long ckp la tgh tido….papa nak ajak abg rosli ke KL ptg tu gak…tetiba je aku dgr long mengucap kat hp tu, makin xsdp la hati aku nie…mula la pikir yg bukan2 pasal nini…ntah2 nini accident motor kot…bila abis cakap kat telefon, aku tanya la nape? Long ckp, nini kena ragut kat puduraya…..rasa nak luruh jantung aku ni…..byk2 org kat pudu tu, adik aku gak yg jd mangsa…..

Memula tu, ada gak rasa marah pd nini sebab yg aku tau nini ni mmg cuai….tp bila aku call dia utk dpt kepastian, rupanye dia bukan diragut, tp seperti dibaca2 oleh org…..so, aku wat kesimpulan mgkn nini ni mangsa pukau….sbb dia kata begnye ada, langsung xde apa kesan…cuma sedar2 je beg dah terbukak….kepalanye pun mcm pening2, lgsg xleh pikir apa2 pun….

Aku pun apa lg, terus je setelkan hal bank card dia…aku blok sume bank card dia…risau beb….sbb yg ilang skang sume kad2 dia, kad matrix, ic, hp, duit rm200…..kat tgn nini ms tu cuma ada rm5 je…nsb baik tambang cukup utk blk ke uia….

Papa cadang nak bwk balik nini ke bp mlm td gak lepas wat repot….sbb keadaan dia yg sgt2 lemah ms tu…pg td, nini dah citerkan hal sbnr….gerun gak aku dgr, tp wat2 rilex je la…ye la, kang kalo tunjuk muka takut, lg la lemah semangat dia….

So, pd kwn2 berhati2la dgn 2makhluk ni…skangni mcm2 cara org akan wat utk dptkan sesuatu….mintak2 la dijauhkan pd kami sekeluarga…..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...