Thursday, August 7, 2008

appoinment...

hari ini, aku ada appoiment lagi...so mcm biasa la, siap2 g klinik desa kat pesta tu....sampai2 je terus letak buku merah, leh tahan ramai gak hari ni...dah la sampai lmbt ckit hr ni, dlm kul 7.55 baru nak daftar...huh! ntah bila la nama aku dpt kena panggil....
tunggu nye tunggu, tetiba je ada satu nurse g tutup tv...apa hal plak la ngan nurse ni...rupanye dia nk bg ceramah ckit pasal mggu ni (1-8 ogos) adalah kempen susu ibu...lbh kurang mcmtu la bunyinye...memula tu, mcm mls nk dgr....pastu dia kata dia akan wat kuiz ckit pastu...leh dpt hadiah...ha, apa lg, aku pun dgr je la apa yg nurse tu citer.....
tiba time soalan, alahai...sonang2 je...tinggal nk ke xnak je la, sporting ngan xsporting je la....aku pun tetiba je jd syok sendiri, menjoinkan diri...jwb la soalan yg diberi..ikutkan hati, nk je jwb sume soalan2 tu, tp kang nnt org kata gila kuasa plak...hehehe....dpt la hadiah towel baby ngan sabun mandi protex....ahakss....sukanye aku....murah rezki baby ku ini....(^_^)...
sudah ceramah tu, continue la menunggu nama ytk dipanggil...lama siot....nk kat kul 9 gak nama baru nk dipanggil...pastu mcm biasa la, wat urine test, cek darah...tang cek darah ni la plg ku gerun...pd hal amik tang ujung jari jek, tp xtau la nape aku ni fobia sgt...slalu nye diorg pki mcm pen tu, kali ni aku tertipu....slmba je org makmal tu cucuk jari aku...xckp apa2 pun, nsb baik la aku xjerit...hahaha.....hmmm...darah ok, tp turun lg la dr bln lepas....
tang nk cek dgn nurse ni la plg aku bosan...lama tul nama aku dipanggil...last2 bila dah kena panggil, kena bebel plak ngan nurse pasal dia kata, dia tgk perut aku pun dia tau aku kurang minum air n sembelit ...ayoyoyo...tgk perut pun leh tau ke?terror tul la nurse ni...mgkn ni la dinamanye pengalaman....asyik duk tgk perut ibu2 je, tu yg skali pandang, dua leh tau....mcm biasa la, ms ni dgr la 'ceramah' ngan nurse ni plak....aku tanya bebrpe soalan...n then dia bg ubt...at lastt...abis gak sesi appoinment utk kali nie...tepat kul 10 setel.....jenuhnye menunggu, nsb baik la ada dpt hadiah, terubat ckit hati nie :-D....
next appoinment 26/8/08..kena jumpa doktor kali ni...tp xtau la, mgkn aku cek kat manjung plak...tunggguuuuuuu....

ni la hadiah yg aku dpt (^_^)...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...