Tuesday, June 2, 2009

panas nye....nak psg ke x ek?

korang prasan x skang ni cuaca makin panas kan? kalo dulu aku jarang bukak kipas syiling speed 3, tp skang ni mesti bukak smpi speed 4 pastu tambah plak dgn kipas berdiri....tu pun kdg2 xcukup gak...

kalo duk kat manjung, hari2 aku bukak aircond...xkira masa aku bukak...kdg2 tu, pg2 aku dh on...tgh hr ms nak tido kan adam aku mest on gak...mlm mmg la wajib...aku siap on aircond ngan on kipas lg....huhuhu....aku sbnrnye masih leh tahan gak la panas2 mcm ni...bila pns, aku mandi je la, tp aku sian tgk adam....asyik berpeluh2 jek...aku pun jd konpius, sbb kdg2 tu dah duduk dlm bilik beraircond pun dia berpeluh gak....

ni bila blk BP, adam yg dah terbiasa ngan aircond, makin berpeluh2 jadinye...last2 nenek suh letak adam dlm bilik nenek tiap kali ptg ngan mlm...bg dia sejuk dulu baru bwk masuk bilik aku....ha! kan aku dpt bilik baru kan, bilik tu ruoanye lg panas dr bilik aku yg dulu...kalo waktu ptg, mmg jgn la masuk, bahangnye xterkata...tu yg aku duk pikir mcm nak beli aircond portable jek....dah survey pun ngan abg sblm nie, tp tu la benda tu kena ltk air pastu tahan takat 4-5jam jek, pastu tmbh air lg....

pg td, ntah mcmne papa leh bukak topik panas ni....papa tanya aku, xpns ke tido kat bilik baru nie...aku ckpla panas..tu yg adam tido xnyenyak sgt..bgn tido jek mesti bantal basah lencun ngan peluh dia...papa offer aku sama ada nak pasang aircond ke x? terkejut gak aku, aku igtkan papa xbg sbb sblmni mmg ada plan nak psg, tp tkt papa xbg, rupa2nye sangkaan aku meleset la...hehehe...tp papa ltk syarat la suh tmbh ckit bil letrik nnt...tu xde mslh...tp mslh nye skang, abg dh nak blayar...mgu ni pun xpasti lg dpt blk ke x...huhuhu...aku plak kali ni lama gak duk BP...mlm nnt nak kol abg...nak discuss psl nie sama ada abg stuju ke x...hehehe...kena ayat lbh nie...huhuhuhu....

kalo aku jd psg, dah 2 la aircond kat umah nie....nnt mest yg lain jeles...hahahaha...nsb la korang....aku panas, adam panas....

3 comments:

FaraMie said...

mmg laa ni panas pun..mlm2 nk tido pun panas..siap aku bukak baju lg ;p. oklaa plan ko tu nana..aku sokong..sokong nana hehehe.
Aku rsnya mmg xkan n ada aircond kot dlm bilik atau umah..psl laki aku xleh kena aircond..nanti dia bersin n mata dia merah. Laki aku xleh sejuk sgt.:(

nanazack said...

>>farah..
tu la farah, tgh berkira2 lg ni nk psg ke x...laki ko xleh kena aircond ke?alahai, ruginye...huhu..dulu laki aku mcm tu gak slalu bersin,tp sjk minum susu alpha lipid tu, alhamdulillah,dh xmcmtu lg, ko suruhla laki ko minum...

FaraMie said...

hah susu apa tuh nana xpernah dgr pun..?

tulaa rugi..bila aku tny napa laki aku xleh sejuk..ko tau dia jwb apa.. abg berdarah panas xleh sejuk2 xsihat..sabo jalaa bole buat lawak plak tuh. Psg kipas kat dlm bilik pun xbole lbh drp no 1. mgkn psl mmg laki aku da terbiasa tido xda kipas pun xpa kat umah dia dulu..tp aku mmg xleh..

tp nana bila time hujan sejuk..aku ni da kesejukkan..laki aku still panas lg time tu syok plak peluk heheheh ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...