Wednesday, June 3, 2009

new baby....

dlm masa 2 hr ni, keje aku g melawat baby baru jek...smlm aku follow long g umah Yah (cousin aku) sbb nak urut...bb dia dah sebulan sbnrnye tp la ni baru la aku sempat g tgk bb dia...Yah ni dah 4 org anaknye...sumenye c-sect...tp yg kali ni katanye uri dia lekat, smpi kena forsep...gerunnye aku dgr...huhuhu...anak dia pun kali ni laki2 lg...berat 3.4kg tp nmpk kecik jek...mgkn berat lbh pd tulang jek...ni mest lbh kalsium...hehehehe...

hr ni plak, aku g tgk bb menantu jiran aku plak...yg ni kes xcukup bulan pulak...baru 7bln lebih jek...tp bb nye dah 2.5kg...bb girl...nmpk pjg, mesti tinggi nnt....jiran aku ni plak, ni 1st cucu, pastu belum cukup bulan, jd menggelabah gak la dibuatnye sbb lum pk lg psl nk cri bidan la, jamu2 yg nk bg menantunye mkn lg....last2 td aku bg pinjam bengkung kat menantu dia sbb satu ape pun dia xde lg....aku pun bknnye pki sblm ni...maklumla kena zasssss!!!!huhuhuhu....

hmm..pasni nk tgk bb sape lak kan...hehehehe...xsabo nk tgk bb zue nie.... (^_^)...

3 comments:

FaraMie said...

wah tajuk suspen ingatkan hang da nk tmbh lg srg kuikuikui

Zuri@ni said...

Ko tak sabo tunggu baby aku, aku lagi la tak sabo, cuma dah 3rd trimester nie ko paham2 la, perasaan tu macam2, iskkk

nanazack said...

>>farah..
tambah lg sorg???huhuhu sabo wei....yg sorg ni angkat buntut pun xpndi lg...hehehe

>>zue...
biasala zue, aku pun mcmtu gak..mcm2 aku pikir ms 3rd trim nie smpi berat pun turun ckit...berat ko trun x ms nie?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...