Friday, May 29, 2009

interview + adam kena cucuk...

sesi temuduga dah pun lepas...wah...lega giler lepas kena intebiu...hilang sume beban kat kepala...ye la, sblm intebiu tu, mcm2 benda la aku hafal...tp sumenye xkenasoal pun....nsb baik la ms tu rilex je sblm kena intebiu, xmau tensen2 sgt..tgk keliling sumenye beriya2 tgh discuss psl isu semasa la, kabinet la, perlembagaan la....aku jek wat de....mls nk pikir apa2...baik aku rilex....

bila masuk je bilik intebiu tu, rs tenang jek mgkn sbb si penemuduga 2 org tu sempat wat lawak, tu yg aku bertmbh rilex....soalan yg ditanya pun just soalan ringan2...xpyh pecah kepala sgt...mgkn sbb dh ptg, diorg pun tgh tggu teatime, tu yg soalan pun soalan ringan jek....

tp tu la, nk kata leh dpt, wallahualam...berdoa n tawakal je la sbb ms aku dtg tu pun dh hr ke3 sesi intebiu tu...pastu esoknye pun masih ada lg sesi intebiu...so maknanye mmg rmi la calon....kalo dpt, mmg rezki adam...kalo xdpt, mcm biasa, cuba lg...hehehe....

keesokannye plak, bwk adam g appoinment utk yg 5bln...kali ni adam gudboy plak...dia lgsg xnangis sepjg tggu giliran...dia tgk je baby2 lain pada hal dia nk kena cucuk tu..biasanye dia mesti nangis sbb bosan lama menunggu....bila tiba jek turn dia kena cek, aku plak yg gabra..pasal apa? nk tau? benda yg plg aku takut skali...aku kena wat pap smear....huhuhu dgr je nurse tu sebut, lutut dah ketar...huhuhu...nak xnak, aku wat gak...memula tu igt kan sky mcm induce dulu, tp rupa2nye xskt pun...hehehe...rs ngilu2 jek....bila dah wat, rs lega sgt2....sbb pasni dah xyah nk pk lg, nxt year bru wat lg....

smbg citer adam plak, ms nak kena cucuk tu dia leh sengih2 plak...skali bila jarum masuk jek, mula la meraung..huhuhuhu...kelakar plak ms tu....tp nsb baik jap jek dia meraung....smpi jek umah, mak bg dia mkn ubt, pastu tetido....bgn jek dr tdo, dia dh mula pns bdn + merengek la + kaki xleh gerak sebelah.....wah, mmg kacau dibuatnye....dia nk berkepit jek dgn aku, xmau lepas...pns menjd2....pki kool fever smpi abis stok....smbg ltk towel bsh lg.....kesian mmg kesian tp kelakar pun ada gak bila tgk diatkt nk agkt kaki...bygkn la, aku sentuh ckit pun dia dh merengek2....

smlm xleh thn, long dtg urut kan adam....punye la syok dia kena urut....pas je urut terus dh leh agkt2 kaki, nendang2....pns bdn pun ada kurang....tp mgkn sbb pns sgt, adam smpi terberak2...berak apa pun aku xtau sbb pelik2 yg kuar...huhuhu....

hr ni, alhamdulillah adam dh sembuh...sbbtu aku dh lh online...hehe....kalo x, terperap jek la aku nyer blog ni....dh lama xltk gambo...nnt2 la ye....lum smpt lg la....nnt aku upload ok?...

adiosssss......

4 comments:

bongkok lentik said...

na, aku dulu kalau ank aku kene inject, balik tu aku terus sapu vicks kt keliling tempat inject tu, sbb nk mengelakkan tempat inject tu keras n bengkak, petua ni akak ipa aku yg bg, nnt ko bole laa try, stakat ni ank aku alhamdulillah bile inject ok laa
dulu pon mak aku ade kate bdk kalau lps inject jgn bg tido, sbb takut demam, tp ni aku x tau laa sejauh mane kebenarannya, ye laa bdk kalau dh nk tido x kan bole ditahan2, kang mau mengamuk kt gak yg susah
tp seronok tgk ank membesar ni

nanazack said...

>>rin..
takat ni, tmpt inject tu xpnh lg jd bengkak n keras..mgkn dia rasa sengal2 kot...tp tu la, kelakar gak bila tgk dia takut nak gerakkan kaki sebelah...hehehe...bab xnk bg tdo tu, susah ckitla sbb kan bg ubt demam, tmbh lalok la dia...nk xnk kena tdokn gak...
rin, ko bila lg nk tmbh? hehehehe..

bongkok lentik said...

ko same mcm oya
bile sebut meNAMBAH n BERANAK tu bunyik mcm best jek
nnt laa wei, bg ank aku ni beso sket lg, ni die tgh melasak sgt, slalu bt aku histeria

nanazack said...

>>rin..
baru sorg dah nak histeria ek..kalo dah dua, mcmne la kan...hehehe...xmenang tgn la ko....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...